ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.1.2017 | 00:08

Αγάπη... Πόσο παρεξηγημένο πράγμα...

Έχοντας περάσει τόσα χρόνια μαζί της είναι σαφές πως την θεωρούσα κάτι ξεχωριστό για 'μένα... Και αυτό με έκανε να κάνω θυσίες για αυτή, να αφήνω τη ζωή μου να παίρνει μία τροπή που ποτέ δεν ήθελα, να αλλάζω και να γίνομαι κάποιος άλλος που ούτε ήξερα μα ούτε και μου άρεσε.Κατάλαβε ποτέ άραγε τι έκανα για αυτήν? Έδωσε καθόλου σημασία?Ως πατέρας σου έκανα 2 δουλειές + σχολή, ενώ όλοι οι συνομήλικοι πίναν καφεδάκια και cocktail και μουρμούριζαν γιατί δεν περνάνε τα μαθήματα...Όμως ναι, έμαθα να κάνω υπομονή για 'σένα και να μην απλοποιούμε των ευθυνών μου - δεν μπορείς να τιμωρείς κάποιον όπως το παιδί σου για τα δικά σου λάθη, δεν είναι δίκαιο - και έτσι έμεινα και πάλεψα.Βλέπεις όμως όταν ο "άνθρωπος σου", το "στήριγμα" σου, το "άλλο σου μισό" είναι πάντα εναντίον σου, αδιαφορώντας για τον πόνο και τα δάκρυα σου και περιμένει καρτερικά στη γωνία για να σκοντάψεις στο επόμενο βήμα σου για να σου υπενθυμίσει (ένα άτομο που ποτέ δεν κάνει τέτοια βήματα λόγω έλλειψης βούλησης) πόσο ηλίθιος και "ανώριμος" είσαι και να σε μειώνει και να σε πατάει ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις πως αυτό είναι αγάπη. Όχι.Και τώρα τι? Αποφάσισα να φύγω, να φύγω από μία κατάσταση τοξική - την οποία βέβαια ούτως ή άλλος την πλήρωσα. Λογικό δεν ήταν? Τι περίμενε από εμένα?Όμως όχι, με τη λογική της εγώ έφυγα, εγώ θα πρέπει και να πληρώσω, εγώ φταίω... Και κάπως έτσι ο "άνθρωπος μου" με εκδικείται με εσένα, το παιδί μου.Πόσο άθλιο, πόσο χυδαίο.Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο σε κανένα, δεν έχω τόσο μεγάλα αποθέματα μίσους...Αχ μωράκι μου να σε είχα εδώ μαζί μου, να σε γλιτώσω από τα δηλητήρια που σου βάζουν και να σου θυμίσω πως θα είμαι πάντα δίπλα σου. Πάντα. Κάνε υπομονή γλυκιά μου... Σ'αγαπώ, ο μπαμπάς σου
6
 
 
 
 
σχόλια
Έχω δει ζευγάρι να κάνει μπαλάκι το παιδί του μετά από το χωρισμό!!Να το διεκδικούν και οι δύο..Να τραβάει ο ένας,ο άλλος...Στο τέλος η μητέρα έφυγε στο εξωτερικό για δουλειά,ο πατέρας ξαναπαντρευτηκε και το παιδί βρέθηκε μόνο του γιατί η μέτρια δεν το ήθελε!!Του το έδειχνε με κάθε τρόπο!!Ευτυχως ζούσε μια γιαγιά του και το πήρε κοντά της!!
Το σίγουρο είναι πως δεν μπορώ να μπω ακριβώς στη θέση σου. Έχω γνωρίσει όμως ανθρώπους που ήταν, τον πατέρα της ξαδέρφης μου και τον πατέρα της καλύτερης μου φίλης. Και στις δύο περιπτώσεις τα κορίτσια είχαν μεγαλώσει ξέροντας πως οι μπαμπάδες τους δεν νοιάστηκαν γι αυτές. Και οι δύο πριν τρία χρόνια μου είχαν πει πως μιλάνε απλά για να μιλήσουν με το μπαμπά τους. Για το τυπικό της υπόθεσης.Πλέον στα 26 τους και η μία και η άλλη, έχοντας καταρχάς βρει τον εαυτό τους, έδωσαν την ευκαιρία στους πατεράδες τους να ακούσουν και διατηρούν μία καλή επαφή.Έχουν καταλάβει ότι ο,τι λέγεται από τις μανάδες δεν είναι θέσφατο, αλλά ήταν η ανασφάλειά τους να μην μείνουν μόνες...Σου περιγράφω δύο περιπτώσεις από άτομα με κοινή εμπειρία που δεν κάνουν παρέα μεταξύ τους και είναι πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Και οι δύο στο τέλος θέλησαν να μάθουν την άλλη πλευρά, την πλευρά που τόσο καιρό στο μυαλό τους ήταν η πλευρά του "κακού".Είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα γίνει και με σένα, αλλά δεν ξέρω πότε. Δεν ξέρω τι ηλικία έχει το παιδί σου, αλλά πρέπει σίγουρα να μεγαλώσει και να ωριμάσει. Οπλισμού με δύναμη και υπομονή.
Με συγκίνησαν όσα γράφεις. Προφανώς αν υπήρχε περιθώριο συνεννόησης, δεν θα τα έγραφες αυτά. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου πιθανότατα το κλίμα θα γίνει λιγότερο εχθρικό. Αν ο χωρισμός είναι πρόσφατος, ο εγωισμός δεν αφήνει περιθώρια στην λογική συνήθως. Ο χρόνος θα τα αμβλύνει μάλλον όλα αυτά. Σε κάθε περίπτωση, εσύ θα κάνεις για το παιδί σου αυτό που οφείλεις ως πατέρας, αυτό που νοιώθεις. Τα παιδιά ξέρουν. Καταλαβαίνουν. Ό,τι και αν τους λένε. Είμαι σίγουρη ότι θα σε λατρέψει, αν δεν το κάνει ήδη. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για την συνέχεια και να ισορροπήσουν τα πράγματα σύντομα.
Scroll to top icon