Η πρώτη φορά στο διαιτολόγο (είναι σαν την πρώτη φορά στο σεξ)****

Η πρώτη φορά στο διαιτολόγο (είναι σαν την πρώτη φορά στο σεξ)**** Facebook Twitter
''Κάθε γυναίκα λένε στη διάρκεια τη ζωή της τρώει χωρίς να το θέλει 5 κιλά κραγιόν. Αυτά τα πέντε κιλά ήθελα να χάσω.''
2

Η πρώτη φορά στο διαιτολόγο (είναι σαν την πρώτη φορά στο σεξ)**** Facebook Twitter
Δεν υπάρχουν αδύνατες γυναίκες που τρώνε τα ΠΑΝΤΑ χωρίς να παχαίνουν. Αυτές που σας εξιστορούν λουκούλλεια γεύματα 2.500+ θερμίδων τις επόμενες μέρες υποβάλουν τον εαυτό τους σε πλήρη υποσιτισμό.

 

Η πρώτη φορά στο διαιτολόγο είναι σαν την πρώτη φορά στο σεξ. Αγχώνεσαι αν θα πετύχει, φοβάσαι ότι θα πονέσεις-πεινάσεις και δεν την ξεχνάς ποτέ.

 

Η λέξη δίαιτα ήταν, είναι και θα είναι στο μυαλό κάθε γυναίκας, η φωτεινή ένδειξη που εμφανίζεται στον καθρέφτη, όταν δεν  μπαίνει το τζιν. Σηματοδοτεί λίγο μια έκρηξη συναγερμού πως κάτι δεν πάει καλά και θέτει τον ασθενή σε καραντίνα υψώνοντας «ΟΧΙ» και δημιουργώντας στερήσεις.

DIET =(D)id (I) (E)at (T)hat (?)

 Αυτό το κείμενο είναι ο απόηχος της αποτυχίας  από όλες τις «από-στόμα-σε στόμα δίαιτες» όπως: «τη δίαιτα της λαχανόσουπας», «τη δίαιτα του ανανά»,  «την (κινητή) από Δευτέρα δίαιτα» και τη «δίαιτα της πάπιας» (με μεγαλύτερη έμφαση στην τελευταία). Υποσχέσεις, απογοητεύσεις και πάντα ένα όνειρο: «Ν’ ανέβω στη ζυγαριά με τα μάτια ανοιχτά.»

Ηρωισμός δεν είναι να μη στείλεις μήνυμα στις 4 το πρωί, αλλά να ανοίγεις το ψυγείο να βλέπεις τη σοκολατόπιτα και να παίρνεις το γιαουρτάκι που βρίσκεται δίπλα.

Το ερέθισμα. “Να χάσω τα κιλά του Α’’.  

  

 Αυτή τη φορά το κίνητρο για να ψάξω τη «queen» που κρύβω μέσα μου ήταν ο χωρισμός μου από τον Α.  Μπορεί η σχέση μας  να κράτησε μονάχα 8μήνες, αλλά ήταν αρκετοί για να μου προσθέσουν 8 επιπλέον ανεπιθύμητα κιλά. Έπαιρνα θεωρητικά 1 κιλό το μήνα. (Δεν θέλω να φαντάζομαι που θα χα φθάσει αν κλείναμε χρόνο.) Ο πρώην φίλος μου ήταν chef σε γνωστό εστιατόριο της πόλης και βάλθηκε να κάνει “practice” πάνω μου «αν ο έρωτας περνά από το στομάχι.».

Μόλις κατάφερε να μεταμορφώσει  ότι με κόπο διατηρούσα στο ύψος του (μηρούς, γλουτούς και αυτοπεποίθηση), μ’ άφησε για μια στεγνή κοκαλιάρα που όταν λέει φαγητό εννοεί  λαχανικά  στον ατμό.

Αφού έκλαψα γοερά πάνω στη ξεχειλωμένη μου φόρμα, έκλεισα 2 ραντεβού, ένα στον κομμωτή μου κι ένα στο διαιτολόγο.

  

Set thebigdate.

  

 «Δευτέρα στις 12», είπε η γραμματέας από την άλλη άκρη του ακουστικού.

Μέχρι στιγμής δεν είχα πάει ποτέ σε διαιτολόγο. Πίστευα πως  είναι μια σκιά ανθρώπου χωρίς λιπώδη ιστό που κρατά ένα βούρδουλα στο χέρι και σαν  ωρυόμενος χασάπης  σου φωνάζει «Ανέβα να σε ζυγίσω».

Όσο περίμενα υπομονετικά τη σειρά μου, η γραμματέας με πλησίασε, μου έδωσε να συμπληρώσω ένα 3σέλιδο ερωτηματολόγιο.

Η πρώτη φορά στο διαιτολόγο (είναι σαν την πρώτη φορά στο σεξ)**** Facebook Twitter

  

To know us better.

«Γεια σας, είμαι η Ιωάννα και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς σοκολάτα», είπα μπαίνοντας και  αντίκρυσα τον κ. Νίκο  που ούτε το εκρού του νεκρού είχε και έμοιαζε με αρσενικό.

Μου έγνεψε να καθίσω και πήρε από τα χέρια μου το ερωτηματολόγιο που δεν ήταν  παρά μια μίνι εικόνα με τις διατροφικές μου συνήθειες, προβλήματα υγείας κλπ.

  

Έπειτα  πλησίασα στη ζυγαριά. Ανέβηκα κι από μέσα μου αναθεμάτιζα όλες τις γουρουνιές της τελευταίας εβδομάδας, ενώ ταυτόχρονα έφτιαχνα σενάρια με πολυποίκιλες δικαιολογίες .Αν έλεγε πάνω από 75kg  θα έλεγα ότι ήπια 2 λίτρα πράσινο τσάι και πως στις τσέπες  κουβαλάω κοχύλια για την προσωπική μου συλλογή.

Ο στόχος.

 

 Η ζυγαριά αποφάνθηκε : 69.8γρ. και 28,8 λίπος. Η ερώτηση του διατροφολόγου ήταν σαφής και αναμενόμενη : « Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το σώμα σου;». Χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησα: «θέλω να χάσω 5 κιλά».

Κάθε γυναίκα λένε στη διάρκεια τη ζωή της τρώει χωρίς να το θέλει 5 κιλά κραγιόν. Αυτά τα πέντε κιλά ήθελα να χάσω.

Αυτό που δεν ήξερα ήταν πως 5 κιλά λίπoς ισοδυναμούν με  8.5 κιλά, αφού τα πρώτα 2-3 θα ναι υγρά.  

«Ξέχνα τους κακούς υδατάνθρακες, ψωμί, τυποποιημένα δημητριακά, κλπ. Θα τα αντικαταστήσεις με φρούτα και λαχανικά». Ξεκάθαρο χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Λατρεμένα τ’ απαγορευμένα. “List of donts.”

«Είμαστε 75% ό,τι τρώμε. Το υπόλοιπο 25% είναι αποτέλεσμα άσκησης». Αν αυτό ισχύει στ’ αλήθεια, τότε εγώ ήμουν 75% σοκολάτα και junk food. Για το υπόλοιπο 25% με μαλθακούς μυς με λεγες και ξανθιά ζύμη.

Ιδού οι αγαπημένες τροφές και συνήθειες που τέθηκαν σε πλήρη αποκλεισμό:

1. Μέχρι στιγμής  έπινα τον freddo  μου γλυκό δίχως τύψεις, αφού χρησιμοποιούσα ζαχαρίνη. «Πέτα τα γλυκαντικά από το παράθυρο» είπε ο διατροφολόγος υποστηρίζοντας πως εκκρίνουν μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης στο αίμα και μας στέλνουν κατευθείαν στο ψυγείο.

2. «Ξέχνα τους κακούς υδατάνθρακες, ψωμί, τυποποιημένα δημητριακά, κλπ. Θα τα αντικαταστήσεις με φρούτα και λαχανικά». Ξεκάθαρο χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

3. Οι συνοδευτικές σως που έδιναν γεύση στην ξερή σαλάτα μου, μπήκαν στα «ποτέ των ποτών». Λογικό αν σκεφτείς πως μία κουταλιά τους ισοδυναμεί θερμιδικά με 100γρ. κοτόπουλο.

4. Μου έκοψε και τα γλυκά. Για να μην πεθάνω από υπογλυκαιμία μου πρότεινε να τρώω ένα κουταλάκι του γλυκού  υποβρύχιο. (Γλυκό που δεν έχει σοκολάτα δεν είναι γλυκό, αλλά τι να πεις ερασιτέχνες).

5. Τέλος μου υπαγόρευσε να κλάψω όσο θέλω για τον χωρισμό μου και μετά να σωπάσω. Η διάθεση λένε επηρεάζει το αδυνάτισμα. Σύμφωνα με την ψυχολογία της διατροφής για να γίνω αδύνατη πρέπει να γίνω πρώτα χαρούμενη. (Δεν γίνεται να το κάνουμε αντίθετα;)

  


 

Τον κ. Νίκο  τον έβλεπα κάθε εβδομάδα για 2 μήνες . Συνολικά η αναστύλωσή μου κόστισε περίπου 400 ευρώ.

Τις δύσκολες μέρες που έπεφτα ψυχολογικά είχα ένα δυνατό κίνητρο κρεμασμένο στη ντουλάπα μου και πείσμωνα περισσότερο: «Ένα ολοκαίνουργιο skinny jean 2 νούμερα μικρότερο», ενώ στον καθρέφτη του μπάνιου είχα φωτό Του για να πετάω σαπουνάδα κι άλλοτε να τον ενημερώνω για την πρόοδο μου. «Θα τρίβεις τα μάτια σου μάγειρα όταν με δεις».

Σήμερα βρίσκομαι 2 κιλά μακριά από το στόχο μου,  με σορτσάκι, φίλους, αυτοπεποίθηση και χωρίς Α. Έχω συνηθίσει πλέον να τρέφομαι υγιεινά και όταν έχω νεύρα αντί να τρέχω στο ψυγείο, τρέχω στο διάδρομο.*

Ηθικό δίδαγμα.- The conclusion of diet.”

 

Ανάμεσα σε πείνα,  υπογλυκαιμία κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

 

1)     Διατροφή= δια+τροφή Διαίρεση της τροφής. Θυσία δηλαδή της κανονικής μερίδας που δικαιούσαι στο βωμό του για-ένα-σορτσάκι-νουμερο26

 

2)     Δεν υπάρχουν αδύνατες γυναίκες που τρώνε τα ΠΑΝΤΑ χωρίς να παχαίνουν.  Αυτές που σας εξιστορούν λουκούλλεια γεύματα 2.500+ θερμίδων τις επόμενες μέρες υποβάλουν τον εαυτό τους σε πλήρη υποσιτισμό.

 

3)     Ηρωισμός δεν είναι να μη στείλεις μήνυμα στις 4 το πρωί, αλλά να ανοίγεις το ψυγείο να βλέπεις τη σοκολατόπιτα και να παίρνεις το γιαουρτάκι που βρίσκεται δίπλα.

 

4)   «30γρ. τυρί =  ποσότητα ίση με  ένα ορθογώνιο lego τουβλάκι. Ικανή να σε ικανοποιήσει μόνο αν είσαι ποντίκι.

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια