ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.1.2017 | 13:16

Αδιέξοδο

Θέλω να εξομολογηθώ εδώ μιας και ντρέπομαι να το πω σε κάποιον πως παρόλο που ξέρω πως η σχέση μου έχει τελειώσει από την πλευρά μου θα συγκατοικήσω για να δω αν μπορώ να σώσω την σχέση μου ή σε κάποιο χρονικό διάστημα θα βρώ το κουράγιο να τα διαλύσω όλα από την ψυχολογική πίεση που θα αισθανθώ!θα το δοκιμάσω και ότι θέλει ας γίνει..ξέρω πως είναι λάθος και είμαι δειλή και ανασφαλής αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς...νιώθω πως πνίγομαι ήδη...αν μπορεί κάποιος να μου πεί την γνώμη του και να με βοηθήσει κάπως θα το εκτιμήσω πάρα πολυ...αυτή είναι όμως η αλήθεια μου...δεν μπορώ να μπώ σε λεπτομέρειες και να εξηγήσω τους λόγους που με κρατούν σε αυτή την σχέση και με εμποδίζουν να την τελειώσω..σας ευχαριστώ όλους!
4
 
 
 
 
σχόλια
Θα βυθιστείς χειρότερα στον βούρκο. Η συνήθης κατάληξη τέτοιων περιπτώσεων είναι να παντρεύεσαι, να κάνεις παιδί και να εγκλωβίζεσαι ακόμη περισσότερο σε μια κατάσταση που σε τρώει. Το έχουμε δει πολλές φορές στις εξομολογήσεις, θα το έχεις διαβάσει και εσύ. Δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεσαι έτσι. Όπως λέει και η Α,μπα κανένας δε θα σου δώσει παράσημο επειδή μένεις σε μια σχέση που δε σε ικανοποιεί μόνο και μόνο επειδή "πρέπει".
Μήπως είναι ο εαυτός σου αυτός που χρειάζεται να σώσεις και όχι την σχέση σου; Η σωτηρία της σχέσης μας δεν είναι αυτοσκοπός. Δουλεύουμε για να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχέση μας όχι γιατί Π ρέπει να σώσουμε τη σχέση μας, αλλά γιατί θέλουμε να σώσουμε τη σχέση μας. Δεν υπάρχει πουθενά στο σύμπαν κάποιος νόμος που να ορίζει πως η σχέση μας «πρέπει» να συνεχιστεί και «δεν πρέπει» να χωρίσουμε. Εμείς επιλέγουμε πως θέλουμε να βρούμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερο τη σχέση μας και να απαλλαγούμε από κάποιες εστίες προβλημάτων και αυτή την επιλογή την κάνουμε γιατί υπάρχουν λόγοι για τους οποίους κρίνουμε πως αξίζει τον κόπο.
Μην ντρέπεσαι που νιώθεις έτσι. Όταν υπάρχουν συναισθήματα πάντα δυσκολεύεσαι να τελειώσεις κάτι ακόμα και όταν σου φωνάζει δυνατά να φύγεις. Πάντα ελπίζεις πως θα βρείς ένα τρόπο να το φτιάξεις και αυτό είναι καθαρά λαθός δικό μας. Έχω βρεθεί στην ίδια θέση και εις γνώση του τότε σύντροφού μου για το πως αισθάνομαι και ενώ παρόμοια αισθανόταν και αυτός, τελικά προχωρήσαμε σε συγκατοίκηση. Ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου. :) Νομίζω και αυτού. Ένα πρωί απλώς βρήκα μια δικαιολογία τα μάζεψα και έφυγα. Ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει μέχρι σήμερα. Το κακό είναι όμως πως πολλοί ανθρώποι δεν την παίρνουν ποτέ και εγκλωβίζονται σε μια λανθασμένη επιλογή. Ότι απόφαση και να πάρεις καλό είναι να είναι ξεκάθαρα δική σου. Όχι δική μας, όχι του σύντροφού, όχι των φίλων σου, όχι της οικογένειάς σου. Ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες, όταν θα είσαι ήρεμη, σαν να τα έχει γράψει κάποιος άλλος και γράψε από κάτω το σχόλιο που θα έκανες. Αυτή είναι η απαντησή που ψάχνεις. Καλή επιτυχία.
Θα ελεγα να το ξανασκεφτεις λιγακι πιο καθαρα.Καλυτερα να δωσεις λιγο χρονο ακομα ωστε να δεις αν σωζεται η οχι χωρις να κανεις ενα τετοιο βημα.Αρχικα ειναι ανεντιμο προς τον ανθρωπο που εισαι μαζι.Ειναι κοροιδια προς τον εαυτο σου και προς εκεινον.Καταλαβαινω οτι βασιζεις εκει την ελπιδα σου αλλα αν οντως ειναι τελειωμενο μεσα σου τι πιστευεις οτι θα αλλαξει και πως;Σκεψου το ξανα.
Scroll to top icon