Είναι αυτή η πιο ψωνισμένη Ελληνίδα χρήστρια του Facebook;

Είναι αυτή η πιο ψωνισμένη Ελληνίδα χρήστρια του Facebook; Facebook Twitter
«Έχει πάρει, και θα πάρει, πολύ κόσμο στο λαιμό του το Facebook. Έχεις που 'χεις το ψώνιο, έρχονται και τα likes και σε αποτελειώνουν...» (Φωτ.: εικαστική απεικόνιση του πώς φαντάζομαι την ποιήτρια του ποστ μας)
11

Δεν ξέρω το όνομά της κι ούτε ρώτησα να το μάθω. Έχει τρομερή πλάκα όμως η απαίτησή της, επειδή είναι υποτίθεται δημοφιλής, οι φεϊσμπουκικοί της φίλοι να παινεύουν τα λογοτεχνικά της πονήματα - αλλιώς να κινδυνεύουν με διαγραφή. 

Έστειλε inbox μήνυμα στον Δημήτρη Αλικάκο, κι αυτός το δημοσίευσε, χωρίς τα στοιχεία της φυσικά, σχολιάζοντας μερικά πράγματα...

Είναι αυτή η πιο ψωνισμένη Ελληνίδα χρήστρια του Facebook; Facebook Twitter
.

«Μήνυμα απλό και σαφές», σχολιάζει ο Αλικάκος, ερμηνεύοντας το μήνυμα ως "άκου να δεις ασήμαντε, εγώ είμαι διάσημη (φτάνουν μέχρι 1700 likes οι αναρτήσεις μου), αλλά ποτέ δεν μπήκες στον κόπο να αναγνωρίσεις την προσφορά μου στην ποίηση. Γι' αυτό άντε γεια! -περιμένουν χιλιάδες θαυμαστές από πίσω"

Προσθέτει ο ίδιος: «Αν τώρα θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, νομίζω πως στο μέλλον κάποια διδακτορικά θα γίνονται πάνω στο ρόλο του μέσου (Facebook) στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Έχει πάρει, και θα πάρει, πολύ κόσμο στο λαιμό του. Έχεις που 'χεις το ψώνιο ότι είσαι κάτι μεταξύ Αχμάτοβα και Δημουλά, έρχονται και τα likes και σε αποτελειώνουν...»

Το πιο αστείο είναι πως το μήνυμα συνόδευε την λογοτεχνική σελίδα της κυρίας - δηλαδή δεν περίμενε πρώτα να δει αν ο παραλήπτης θα έκανε λάικ και θα συμμετείχε, αλλά έβγαλε εκ των προτέρων αυτήν την ψωνισμένη επιθετικότητα. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φεϊσμπουκικούς φίλους λοιπόν και γι' αυτό το ξεκαθάρισε απ' την αρχή για να μη γίνουν παρεξηγήσεις: «Απλά να σας ακολουθώ; Δε νομίζω!»

Είναι αυτή η πιο ψωνισμένη Ελληνίδα χρήστρια του Facebook; Facebook Twitter
.

Τελειώνουμε με λίγο χιούμορ απ' τον παραλήπτη: «Εσάς ο νους είναι στη ζήλια και το φθόνο προς τη διάσημη ποιήτρια. Εμένα είναι στα "5000 αναπάντητα αιτήματα φιλίας". Ας είμαστε άνθρωποι. Κανέναν -ούτε και τον εχθρό μας- να μη βρει τέτοιο κακό!» 

Mικροπράγματα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

7 σχόλια
Βρέθηκα πρόσφατα να τρώω δίπλα σε τραπέζι με τρεις φίλους γύρω στα 40 κάτι (κάθονταν δίπλα μου σε απόσταση αναπνοής οπότε άθελά μου άκουγα τη συζήτησή τους με κάθε λεπτομέρεια). Ο ένας έμοιαζε ο πιο μεγάλος της παρέας και ο πιο "λαϊκός" και "αρσενικός" κατά μία έννοια. Ξεκίνησε λοιπόν να μιλάει για το facebook και σκέφτηκα μέσα μου με τρόμο σχεδόν ότι θα ξεκινήσει ένα παραλήρημα για διαδικτυακούς του φίλους. Προς έκπληξή μου, το θέμα του ήταν οι άντρες χρήστες και το πώς "πέφτουν τόσο χαμηλά" και γράφουν δημοσίως κολακευτικά σχόλια σεξουαλικής φύσεως κάτω από φωτογαφίες γυναικών. Χάρηκα πολύ που ένας άντρας το θεωρούσε αυτό χαμηλού επιπέδου συμπεριφορά και κατηγορούσε τους ομόφυλούς του για αυτό και όχι τις γυναίκες που έβαζαν τις φωτογραφίες. Πήρα και εγώ το μάθημά μου ώστε να μην κρίνω τους άλλους πριν τους γνωρίσω. Όσο για τη συγκεκριμένη κοπέλα, φαντάζομαι ότι προσπαθεί και αυτή να χτίσει όνομα μόνο που μάλλον της διαφεύγει η σπουδαιότητα της λεπτότητας και της ευγένειας στην καλλιέργηση σχέσεων με το "κοινό" της.
Tο θεμα ποιο είναι?Οτι δεν επιθυμεί να εχει στο προφιλ της υποτιθέμενους φιλους?Ή που προτιμάει να κάνουν like στη σελίδα της?Ή μηπως υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει οτι οι fb friends μας είναι και πραγματικοί φίλοι?
Μου άρεσε η τρίτη εκδοχή, δεν την είχα σκεφτεί. Το βρίσκω τρυφερά αφελές -σχεδόν συγκινητικό!- το να θεωρεί κάποιος ότι οι fb friends μας είναι (ή πρέπει να είναι) και πραγματικοί μας φίλοι. Απλά εμένα οι πραγματικοί μου φίλοι σπάνια με κανακεύουν ή μου γράφουν δημοσίως εδώ ή στο Facebook. Δεν θα σκεφτόμουν καν να απαιτώ απ' αυτούς πχ. να μου λένε «τι τέλειο άρθρο» ή «τι φανταστικό βιβλίο έγραψες». Κι ούτε θα τους θύμωνα αν δεν το έκαναν, ούτε θα τους ξέκοβα από φίλους της πραγματικής ζωής.Όταν δεν απαιτώ ούτε καν απ' τους κολλητούς μου κολακείες, δε μπορώ να φανταστώ πώς στέλνεις προειδοποιητικό σημείωμα σε κάποιον τελείως άγνωστό σου απαιτώντας λάικς, και εκβιάζοντας τον δηλώνοντας πως σου είναι αναλώσιμος και πως περιμένουν στην ουρά χιλιάδες άλλοι...
Eτσι είναι Αρη μου.Θελουμε να νομίζουμε πράγματα που δεν υπάρχουν.Θέλουμε να νομίζουμε οτι στο fb έχουμε χιλιάδες φίλους.Όταν κάποιος μας εξηγεί την πραγματικοτητα τότε τον βρίζουμε.Δεν θέλουμε να μας ξυπνάνε.Για την αποκατάσταση της αλήθειας η συγκεκριμένη δεν εκβίασε κανέναν.Είπε την επιθυμία της.Προτιμάει να την ακολουθούν στη σελίδα της και όχι στο προφίλ της.Και αν πάρουμε και τους κανόνες του fb να σου θυμίσω οτι το fb ενθαρρύνει να κάνεις request σε γνωστούς και φίλους σου και όχι σε άτομα που δεν τα γνωρίζεις.Αφού ο συγκεκριμένος παράκουσε τη βασική οδηγία του fb ,ας πρόσεχε.Αλλα ούτε τότε κατάλαβε και θεώρεισε σωστό να δείξει προσωπικές συνομιλιες.Και αντί να στηλιτεύσεται την ρατσιστική του συμπεριφόρα,"δείχνετε"την κοπέλα.Σημεία των καιρών...