ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.2.2017 | 18:50

Μόνο στην απομόνωση δε με έβαλε!

Πήγα σε μια γιατρό γιατί είχα πυρετό, βήχα, πονόλαιμο κλπ. Την τελευταία φορά που είχα πάει σ' αυτή ήταν πριν πολλάαα χρόνια και αυτό για να πάρω μια βεβαίωση. Τέλος πάντων, πάω στο ιατρείο της και με εξετάζει. Σαν να με ξεπέταξε ήταν γιατί μόνο με ακροάστηκε και αυτό σχεδόν από απόσταση. Ήθελα να της πω ''αν πάτε πιο πίσω δε θα φτάνει το καλώδιο''. Το πόσο κουλή είναι φάνηκε επίσης από το γεγονός ότι πριν ακόμη φύγω άνοιξε παράθυρα, δεν ξέρω αν έβαλε και αντισηπτικό. Το κορυφαίο απ' όλα; Μου πήρε 20 ευρώ ! Μετά σκεφτόμουν πόσο μπούφος ήμουν που πήγα και της έδωσα τόσα. Φυσικά μου συνταγογράφησε κάποια φάρμακα αντιβίωση, σιρόπι κλπ αλλά δεν τα πήρα, πρώτον επειδή δεν είχα χρήματα και δεύτερον επειδή δεν την εμπιστεύτηκα.
7
 
 
 
 
σχόλια
Είμαι απο την κυριακή το βράδυ με ίωση...κυκλοφορώ με μάσκα στο σπίτι μην κολλήσω τα παιδιά...αερίζω κάθε μια ώρα το χώρο που κάθομαι...καθαρίζω με αντισηπτικό τα χέρια μου κάθε τόσο...Δεν είμαι μικροβιοφοβική,απλά φοβάμαι μην κολλήσουν τα παιδιά μου για δική μου ανευθυνότητα.Τέταρτη μέρα σήμερα υποτροπίασα και ξεκίνησα αντιβίωση...αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό που πήγες να φρόντιζες αν πήγαινες σε κάποιον έμπιστο..Αν λυπάσαι το 20ρικο ας πήγαινες στο νοσοκομείο ή στον ΕΟΠΠΥ...έκρινες έναν γιατρό με μηδενικό κριτήριο...Αν πριν απο εσένα ήταν κάποιος με ηπατίτιδα c (που κολλάει απ τον αέρα) θα ήθελες να αερίσει;θα ήθελες να αλλάξει γάντια για να σε εξετάσει;
Να πω κάτι κι εγώ; Διαβάζοντας το κείμενο σου, έκανα αυτόματα focus σε δύο φράσεις:1) Είμαι με ίωση2) ξεκίνησα αντιβίωσηΒασιζόμενος αρχικά στην βιολογία του Γυμνασίου και εν συνεχεία στην Βικιπαίδεια, παραθέτω το εξής:"Τα αντιβιοτικά είναι τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ή πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων [...] Τα αντιβιοτικά δεν είναι αποτελεσματικά ενάντια στους ιούς [...] and their inappropriate use allows the emergence of resistant organisms."Οπότε στην περίπτωση σου, είτε κάποιο λάθος έχει γίνει στη διατύπωση σου ή αλλιώς κάποια πολύ λάθος πρωτοβουλία έχει συντελεστεί εδώ.
Μετά τις τρεις μερες και εφόσον χειροτερεύει η κατάσταση παίρνεις αντιβίωση διότι πιθανόν απο ιογενής μπορεί να μετατραπεί σε μικροβιακή ή να είναι απο την αρχή.Εγώ ξεκίνησα με δέκατα έως 37,8 και το τρίτο βράδυ έφτασα 38,5.Δεν είμαι υπέρ της αντιβίωσης αλλά δεν το ρίσκαρα να ταλαιπωρηθώ καμια 10αρια μερες και μετά να πάρω αντιβίωση.Επίσης επειδή πάσχω απο σοβαρό νευρολογικό αυτοάνοσο νόσημα, το ανοσοποιητικό μου σύστημα δεν είναι όπως του φυσιολογικού ανθρώπου.Ελπίζω να σου έλυσα όποια απορία, αν όχι εδώ είμαστε.
Πρέπει ξέρεις η γιατρός, εκτός από τον εαυτό της, να προσέξει και για τους άλλους ασθενείς, που πολλοί από αυτούς ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες ενδεχομένως. Κανονικά θα έπρεπε μα σου δώσει χειρουργική μάσκα.Της είπες τα συμπτώματα, σε ακροάστηκε και αυτό αρκεί. Δεν είναι όλα τα ιατρικά περιστατικά για να γίνουν επεισόδιο στο house md. Προσπάθησε να βρεις χρήματα για να πάρεις την αντιβίωση. Δεν είναι ακριβά, αφού είναι συνταγογραφημένα. Αν υποτροπιάσει, θα σου κοστίσει περισσότερο :/.Καλή ανάρρωση!
Scroll to top icon