ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.2.2017 | 15:21

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Υγεία....-θα φύγει το τέρας από το μυαλό μου.....η ιδέα ότι κάνω εγώ κακό στον εαυτό μου...Δεν θα βρωμάει η ανάσα μου τσιγάρο......βρωμέρα γυαλιστερά τασάκια και ρούχα...Θα μυρίζω μόνο εγώ....Ξεσυνδύασε τον καφέ και το ποτό με το τσιγάρο....είναι μονάχα μία εξάρτηση που τίποτα καλό δεν έχει να σου προσφέρει..Δεν βοηθά όταν έχεις άγχος... δεν βοηθά όταν δεν είσαι κοινωνική...δεν βοηθά όταν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση...Αυτά είναι όλα στα μυαλό... σου κάναν πλύση εγκεφάλου.... ότι η γυναίκα και ο άνδρας που καπνίζει είναι σέξι...δυναμικοί...Κάνε πλύση εγκεφαλού στον εαυτό σου από την ανάποδη...Το κάπνισμα ειναι μόνο αδυναμία....εξάρτηση...Δεν είναι ούτε σέξι, ούτε αισθησιακό, ούτε σου δίνει αυτοπεποίθηση...Δεν βοηθάει όταν βαριέσαι...Μονό κακό σου κάνει τίποτα αλλό...Καπνίζοντας είσαι ένα αδύναμο ανθρωπάκι ....Δεν πρέπει να ζηλεύεις τους καπνιστές που έχουν πάντα τον φιλαράκο τους..Πρέπει να τους λυπασαι...και να χαίρεσαι που εσύ είσαι ελεύθερη και δεν εξαρτάσαι...Είσαι δυναμική , γεμάτη αυτοπεποίθηση από μόνη σου...Δεν το έχεις ανάγκη...Όταν αγχώνεσαι και όταν βαριέσαι το μόνο που κάνει είναι να σε κάνει ακόμα πιο νευρικό...Στην αρχή το δύσκολο κομμάτι είναι όλα αυτά που έχεις συνδυάσει με το κάπνισμα... Το πρωί με τον καφέ, μετά το φαγήτο, με το ποτό... όταν χαλαρώνεις...Να απολαμβάνεις τον καφέ σου, το ποτό σου χωρίς την απαίσια αίσθηση του τσιγάρου στο στομα....Να γεύεσαι όλα τα ροφήματα, τα φαγητά και να τα απολαμβάνεις στο έπακρο...Να ζεις χωρίς να σκέφτεσαι πότε θα κάνεις το επόμενο τσιγάρο.. και να περιμένεις να κάνει διάλειμμα η ταινία στον κινηματογράφο για να βγεις να καπνίσεις αυτήν την αηδία... να τροφοδοτήσεις την αδυναμία σου....την εξάρτησή σου.... την φυλακή σου...Υπάρχει ελευθερία από την φυλακή που εσύ επέλεξες να μπεις..Κόψτο και προχώρα σαν να μην κάπνισες ποτέ...Η ψυχολογική εξάρτηση είναι πιο επώδυνη από τη σωματική και αυτήν πρέπει να νικήσεις...Κάνε νέα πλύση εγκεφάλου στον εαυτό σου.Ελευθερώσου από τα δεσμά σου.
6
 
 
 
 
σχόλια
Ακριβώς.. Αυτό το ένα τσιγάρο. και να σου πω και κάτι άλλο που συνειδητοποίησα;.. η βασική εσωτερική διεργασία που πρέπει να κάνεις είναι να το κλείσεις μέσα σου οριστικά και αμετάκλητα... κάτι πχ που μετά εγώ κατάλαβα ότι δεν είχα κάνει καμία από τις δύο φορές.. άφηνα, ασυνείδητα, χωρίς να το λέω φυσικά στον εαυτό μου φωναχτά, ενα μικρό παραθυράκι ότι "ίσως" και να ξαναέκανα κάποια στιγμή... αυτό το οριστικό τέλος είναι που πρέπει να βάλεις.. χωρίς να υπάρχει καν η σκέψη ότι μπορεί κάποια στιγμή να ξαναγίνεις καπνιστής.. αν στο πίσω μέρος του μυαλού σου σκέφτεσαι ότι μπορεί κάποια στιγμή και να το ξαναρχίσεις... είτε σε ένα, δύο, είκοσι χρόνια θα το ξαναρχίσεις...Αυτή είναι η γνώμη μου από την δική μου εμπειρία!..Ευχαριστώ πολύ πάντως και εύχομαι και σε σένα non smoker for ever!!... ( αν σε χαροποίησε αυτό που μόλις σου πα και δεν σε άγχωσε είσαι σε καλό δρόμο.. :) ) Τα φιλιά μου!
Διογένη καλησπέρα είμαι η εξομολογούμενη.Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες..Το έχω κόψει ήδη δύο φορές στο παρελθόν..Την πρώτη φορά για 6 μήνες και την δεύτερη για ενάμιση χρόνο..Προσωπικά με βοήθησε πολύ και ένα βίβλιο που διάβασα που δεν σου λέει γιατί δεν πρέπει να καπνίζεις (όλοι τα ξέρουμε άλλωστε τα κακά του ) αλλά γιατί καπνίζεις..και τις δύο φορές που το ξανάρχισα έγινε με τον ίδιο τρόπο.... αυτό το αναθεματισμένο ΕΝΑ τσιγάρο.. πιστεύεις οτι έλα μωρέ εντάξει τι θα κολλήσω πάλι με ένα τσιγάρο; σιγά...!...και όμως.. κάνεις ένα, ένα βράδυ που είσαι έξω έτσι χωρίς λόγο. αυτός ήταν ο δικός μου λόγος.. για κάποιον άλλον αυτό το ένα τσιγάρο μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο... και τέσπα.. μετα σιγά σιγά σε ρουφάει πάλι χωρις να το καταλάβεις.. άλλο ένα την επόμενη βδομάδα γιατι σιγά ... αφου το χεις κοψει... αλλο ένα μετά από δύο μέρες ε και σιγά σιγά το μία φορά την βδομάδα ( γιατί έτσι ) γίνεται μέρες και οι μέρες γίνονται ώρες...! και το έχω κάνει αυτό δύο φορές.. και μετά λένε οτι απο τα λάθη μαθαίνουμε! :P τεσπα... όπως έλεγε και το βιβλίο το πιο εύκολο πράγμα είναι να κόψεις το κάπνισμα... το θέμα ειναι να το κάνεις εφ' όρου ζωής.. Δεν ξέρω αν το χεις ξανακόψει αλλά μπράβο σου... και μην κάνεις αυτό το ένα ριμαδιασμένο τσίγαρο! :P
Πριν αρχίσεις να με γεμίζεις με συγχαρητήρια και επειδή δε μου αρέσει να το παίζω μάγκας εκ του ασφαλούς, θα σου πω ότι το έχω κόψει και εγώ άλλες δύο φορές και υποτροπίασα για τον ίδιο ακριβώς λόγο που περιγράφεις και εσύ: για ένα τσιγάρο, νομίζοντας ότι πλέον το ελέγχεις. ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ είναι η απόσταση πλέον μεταξύ πρώην καπνιστή και νυν, και αυτό το ένα τσιγάρο αποφεύγω όσο τίποτα στον κόσμο. Αν απόψε καπνίσω ένα, σε ένα μήνα θα έχω φθάσει το πακέτο την ημέρα και το γνωρίζω πολύ καλά. Σου εύχομαι καλή δύναμη στην προσπάθειά σου, και μακριά από το ένα τσιγάρο!!!
Έχω να καπνίσω 9 εβδομάδες, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Θα σου πω ότι το κάπνισμα είναι ΚΑΙ οργανική εξάρτηση και όχι μόνο ψυχολογική. Από εκεί και πέρα, εάν ''καταπιέσεις'' τον εαυτό σου να το κόψει διότι ''πρέπει'', ίσως έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Προσωπικά, το έκανα χωρίς ''πίεση'', απλά διότι ένιωσα ότι είχα μπουχτίσει και δεν το ήθελα άλλο. Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλή δύναμη διότι είναι πολύ δύσκολο.
Αφού δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τσιγάρο (πόσο μάλλον να εξαρτηθώ από αυτό) δεν μπορώ να σε καταλάβω 100%. Ωστόσο, μπορώ να σου ευχηθώ καλή δύναμη στον αγώνα σου! Ως γνωστόν, τα πάθη και οι εξαρτήσεις "σπαταλούν" τη ζωή μας. Για άλλους είναι το τσιγάρο, για άλλους το φαγητό, για άλλους το διαδίκτυο, για άλλους ένας άνθρωπος...Ας προσπαθήσουμε να τα αντικαταστήσουμε με θετικές συνήθειες. Για παράδειγμα, το δικό μου "φιλαράκι" στις δύσκολες στιγμές είναι η γυμναστική. Μετά από κάθε προπόνηση νιώθω ευτυχία!
Scroll to top icon