Βόλος: Κρατείται με εισαγγελική απόφαση μεθυσμένος οδηγός ως δημόσιος κίνδυνος

Βόλος: Κρατείται με εισαγγελική απόφαση μεθυσμένος οδηγός ως δημόσιος κίνδυνος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ)
8

Τηρώντας κατά γράμμα το νόμο ο Εισαγγελέας Βόλου έπραξε κάτι που σπανίως συμβαίνει για έναν οδηγό που συνελήφθη με την κατηγορία ότι οδηγούσε μεθυσμένος το αυτοκίνητό του. Τον οδήγησε στο κρατητήριο ως την Δευτέρα που θα δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Ο έλεγχος του οδηγού από άνδρες της Τροχαίας Βόλου έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Λεωφόρο Λαρίσης και ενώ ο 45χρονος οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, προφανώς λόγω μέθης, και είχε πέσει στην διαχωριστική νησίδα, χωρίς ο ίδιος να τραυματιστεί, αλλά μόνο να προκληθούν υλικές ζημιές στο όχημα.

Στον τροχονομικό έλεγχο και στο αλκοτέστ που τον υπέβαλαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου, βρέθηκαν πολλές παρατυπίες και παρανομίες, με κυριότερη την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του στην πρώτη μέτρηση 1,43 τοις χιλίοις και στη δεύτερη 1,29 τοις χιλίοις.

Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Βόλου και ακολούθως στο Αυτόφωρο, από όπου έλαβε και πήρε προθεσμία για να δικαστεί τη Δευτέρα, αλλά με απόφαση του Εισαγγελέα ετέθη υπό κράτηση διότι είχε απασχολήσει αρκετές φορές την Τροχαία με αδικήματα μέθης και πρόκλησης τροχαίων.

Η εισαγγελική απόφαση ελήφθη διότι ο 45χρονος οδηγός έχει προκαλέσει τροχαίο με εγκατάλειψη, του έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης διπλώματος οδήγησης για 5 χρόνια και έχουν εκδοθεί εις βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Ανάλογο περιστατικό στον Βόλο με μεθυσμένο οδηγό που διατάχθηκε η κράτησή του, είχε επαναληφθεί πριν από 11 περίπου χρόνια, λόγω υπερβολικής μέθης κατά την οδήγηση.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Απ ότι είδες και χωρίς δίπλωμα πάλι το έπαιρνε και οδηγούσε το αμάξι (γιαυτό και ενήργησε έτσι ο Εισαγγελέας). Όπως κάνουν πολλοί παρόλου του κινδύνου που διατρέχουν σε περίπτωση που πέσουν πάνω σε Αστυνομία. Τα ξέρω και από το συγγενικό περιβάλλον όπου ένας σε μεγάλη ηλικία (μένει επαρχία) μεθυσμένος μέρα μεσημέρι μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαρε παραλίγο ή λίγο μετωπικά με νταλίκα. Του πήραν ταμάξι, τον έβαλαν μισή μέρα μέσα να ξεμεθύσει, πλήρωσε για να πάρει ταμάξι πάλι, έφαγε ένα απλό πρόστιμο και του πήραν το δίπλωμα προσωρινά (πριν μηνες και ακόμα δν τοχει πάρει). Για δίκη κτλπ δεν τον πήγαν λόγω ηλικίας (πάγια τακτική) αλλά άμα τον ξαναπιάσουν είπαν θαχει άγρια μπλεξίματα. Μάντεψε: και χωρίς δίπλωμα φέρνει γύρες σταχωριά στους επαρχιακούς δρόμους αποφευγωντας απλά Εθνική Οδό και την πόλη του Νομού λόγω συχνής αστυνόμευσης.Να μία περίπτωση απ τις χιλιάδες. Είμαστε και ξεροκέφαλοι και "τολμηροί" σαν λαός. Ενώ πολλοί έχουν τιμωρηθεί όπως ο άνδρας του άρθρου ή ο συγγενής μου πάνε και οδηγάνε ετσι γνωρίζοντας το ρίσκο. Σε άλλες χώρες, λόγω και διαφορετικής νοοτροπίας, χωρίς δίπλωμα φοβούνται μέχρι και 1 χλμ να πανε μακρυά και ας μην φαίνεται πουθενά Τροχαία! Φυσικά και εκεί στις επαρχίες μία απ τα ίδια σχεδόν αλλά εδώ σε μας υπάρχει τόλμη για παρανομία ακόμα και μέσα στην πόλη με συχνή αστυνόμευση (λίγο ηλίθιο όσοι ρισκάρουν έτσι, τι θα καταλάβουν δηλαδή?)
Πολύ σωστά έπραξε ο εισαγγελέας. Ο άνθρωπος είναι δημόσιος κίνδυνος. Κάποτε πρέπει να λήξει η ατιμωρησία που είναι ο σημαντκότερος λόγος της επαναλαμβανόμενηςπαρανομίας.
"Η εισαγγελική απόφαση ελήφθη διότι ο 45χρονος οδηγός έχει προκαλέσει τροχαίο με εγκατάλειψη, του έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης διπλώματος οδήγησης για 5 χρόνια και έχουν εκδοθεί εις βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Πηγή: www.lifo.gr"Γιατί είναι πρωτοφανής;Επειδή έκανε αυτό που έπρεπε;Ελπίζω να δικαστεί και να πάρει μία ποινή χωρίς αναστολή μπας και γίνουμε κοινωνία ανθρώπων .