Ο Allen Campbell είναι chef και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη διατροφή του αθλητή Tom Brady και του μοντέλου Gisele Bundchen, αφού ουσιαστικά είναι εκείνος που αποφασίζει τι θα φάνε και, κυρίως, τι όχι.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο γνωστός chef αποκάλυψε πώς είναι να ταΐζεις ένα τόσο διάσημο και όμορφο ζευγάρι που αμφότεροι έχουν, αυτό που θα αποκαλούσε κανείς, ως «το τέλειο σώμα». Και σύμφωνα με όσα είπε, πρόκειται για μια καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού η διατροφή που ακολουθούν έχει πάρα πολλούς περιορισμούς αφού οι δυο τους «στερούνται» πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμασταν για να διατηρούν τη φόρμα τους.
Όπως λέει ο Allen Campbell, το 80% όσων τρώνε είναι λαχανικά. «Αγοράζω τα φρεσκότερα λαχανικά. Αν κάτι δεν είναι οργανικό, δεν το χρησιμοποιώ. Και πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως: καστανό ρύζι, κινόα, φασόλια. Το υπόλοιπο 20% είναι άπαχο κρέας: οργανικές μπριζόλες, μια στο τόσο πάπια, και κοτόπουλο. Όσο για ψάρι, συνήθως μαγειρεύω σολομό» εξηγεί.
Μια διατροφή που αποτελείται κυρίως από λαχανικά και άπαχο κρέας, μπορεί να ακούγεται λίγο βαρετή, αλλά δεν είναι τόσο ασυνήθιστη ούτε και τόσο δύσκολη. Ο Campbell όμως δεν σταματάει εκεί. Το ζεύγος Brady- Bundchen «υπακούει» κι ένα σωρό ακόμη διατροφικούς κανόνες και απαγορεύσεις.
«Καθόλου λευκή ζάχαρη. Καθόλου λευκό αλεύρι. Καθόλου όξινο γλουταμινικό νάτριο [σ.σ. Το Monosodium glutamate (MSG) περιλαμβάνεται στην οικογένεια των ουσιών με όνομα «διεγερτικές τοξίνες» (excitotoxins)]. Χρησιμοποιώ ωμό ελαιόλαδο αλλά ποτέ δεν μαγειρεύω με αυτό. Μαγειρεύω μόνο με λάδι καρύδας. Επίσης βάζω μόνο ροζ αλάτι Ιμαλαΐων. Ποτέ το κοινό ιωδιούχο αλάτι», λέει ο Campbell και συνεχίζει με τα «όχι»: «Επίσης απαγορεύεται ο καφές, η καφεΐνη και τα γαλακτοκομικά».
Ταυτόχρονα αποκαλύπτει πως ειδικά ο Tom δεν τρώει ποτέ ντομάτες, πιπεριές, μανιτάρια ή μελιτζάνες γιατί δεν είναι αντιφλεγμονώδη ενώ δεν συμπαθεί και πολύ τα φρούτα. «Τα παιδιά τρώνε φρούτα. Ο Tom όχι και τόσο. Θα φάει μπανάνα σε κάποιο smoothie. Αλλιώς προτιμά να μην τρώει καθόλου» λέει ο σεφ τους και προσθέτει πως γενικά οι δυο τους προτιμούν γενικά προϊόντα χωρίς γλουτένη.
Όπως λέει ούτε η Gigele ούτε ο Tom έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό και το menu διαφοροποιείται ανάλογα με τις εποχές. «Το χειμώνα τρώνε περισσότερο κόκκινο κρέας, σούπες και λαχανικά. Το καλοκαίρι τρώνε πιο ελαφριά, οπότε τους φτιάχνω λαζάνια και περισσότερες σαλάτες» συμπληρώνει.
Όσο για το πώς νιώθει που ταΐζει δύο ανθρώπους, των οποίων τα σώματα είναι τόσο σημαντικά για το επάγγελμά τους, λέει: «Νομίζω πως αυτό είναι που μου δίνει και την περισσότερη ικανοποίηση. Αν μαγείρευα για κάποιον άλλον που δεν σεβόταν και δεν εκτιμούσε το φαγητό μου όσο εκείνοι, δεν θα ένιωθα καλά. Αυτό είναι και που μου δίνει χαρά. Κάνω κυριολεκτικά ό,τι θέλω και αυτοί ωφελούνται».
* Με πληροφορίες από boston.com
σχόλια