Τραμπ μαινόμενος και πάλι: Εχθροί των Αμερικανών οι New York Times και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα

Τραμπ μαινόμενος και πάλι: Εχθροί των Αμερικανών οι New York Times και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα Facebook Twitter
2

Τραμπ μαινόμενος και πάλι: Εχθροί των Αμερικανών οι New York Times και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα Facebook Twitter

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε για ακόμη μια φορά εναντίον των μέσων ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας με χθεσινοβραδινή του ανάρτηση στο twitter «εχθρούς των Αμερικανών» μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και τους New York Times.

 

Λίγο μετά την άφιξή του στην Φλόριντα, όπου θα περάσει το Σαββατοκύριακο στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέφυγε στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να επιτεθεί στον αγαπημένο του στόχο: Τα ΜΜΕ.

 

«Τα παραπλανητικά ΜΜΕ (New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN) δεν είναι δικοί μου εχθροί, αλλά εχθροί των Αμερικανών», έγραψε, χρησιμοποιώντας ξανά τον όρο «παραπλανητικά μέσα ενημέρωσης», (fake news media) τον οποίο έχει εισάγει στην καθομιλουμένη στις ΗΠΑ.

 


 

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Τραμπ είχε προβεί σε μια αρχική ανάρτηση, στην οποία δεν αναφερόταν στους τηλεοπτικούς σταθμούς CBS and ABC, μιλώντας για «αηδιαστικά» μέσα ενημέρωσης.

 

 

Διέγραψε γρήγορα το αρχικό του μήνυμα πριν αναρτήσει ένα νέο tweet συμπεριλαμβάνοντας και τους δύο επιπλέον «εχθρούς».

 

 

Δεν είναι ασυνήθιστο για Αμερικανούς προέδρους να επικρίνουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά το μένος που επιδεικνύει ο Τραμπ με τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του στον Τύπο είναι πρωτοφανές.

 

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικάνος είχε αναδείξει σε επίκεντρο του ενδιαφέροντος την αντιπαράθεση του εις βάρος του Τύπου, μιλώντας συχνά για «μεροληπτικούς» και «ανειλικρινείς» δημοσιογράφους.

 

Όμως και ο πρόεδρος Τραμπ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, συνέχισε να καταφέρεται ενάντια στους δημοσιογράφους.

 

Κατά την διάρκεια των 77 λεπτών που διήρκησε η συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για «το επίπεδο της ατιμίας των ΜΜΕ» που «είναι εκτός ελέγχου», για την «ανεντιμότητα του Τύπου», για την οποία «εάν δεν μιλήσουμε, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό».

 

«Βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα μου στους πολίτες…καθώς πολλοί δημοσιογράφοι στην χώρα μας δεν θα σας πουν την αλήθεια και δεν θα επιδείξουν στον σπουδαίο λαό αυτής της χώρας τον σεβασμό που του αξίζει», δήλωσεο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Viv Anderson: Το ιστορικό ντεμπούτο του πρώτου μαύρου παίκτη της Αγγλίας και η ανεξίτηλη μάχη του με τον ρατσισμό

Διεθνή / Viv Anderson: Πώς νίκησε τον ρατσισμό ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία - Του πετούσαν μπανάνες από τις κερκίδες

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός εκείνη την εποχή», λέει στο CNN Sport - Το ποδόσφαιρο «έχει ακόμη πολλά να μάθει» για τη διαφορετικότητα και την ανοχή, λέει ο ίδιος
LIFO NEWSROOM
Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζεται, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

Διεθνή / Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζουν, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

«Κρίνεται για μια αφήγηση που προέκυψε από ψέματα» δήλωσε η Τζανίς Κομπς για τις κατηγορίες βιασμού, ασέλγειας σε ανήλικα και sex trafficking που αντιμετωπίζει ο ράπερ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ποσο θα θελα να ηξερα τι νοιωθουνε γι αυτα ο Νοαμ Τσομσκι, o Εντι Χερμαν, ο Πιτερ Αρνετ κι ο συχωρεμενος ο Κριστοφερ Χιτσενς.Πριν 15 χρονια ενας εκδοτικος οικος που λεγοταν "Βασικα Βιβλια” πηρε τον Ριλκε για πιλοτο και εκανε μια σειρα απο “γραμματα”( = συμβουλες ) για νεες/νεους ακτιβιστες, αντιθετικους κοκ με διαφορους διανοουμενους.Για τους αντιθετικους βαλανε να γραψει τα γραμματα τον καθηγητη Χιτσενς…Στο ογδοο γραμμα του λοιπον γραφει τα ακολουθα :Dear XHow to ward off atrophy and routine, you ask ?Well, I can give you a small and perhaps ridiculous example.Every day, the New York Times carries a motto in a box on its front page. “All the News That’s Fit to Print,” it says. It’s been saying it for decades, day in and day out. I imagine that most readers of the canonical sheet have long ceased to notice this bannered and flaunted symbol of its mental furniture.I myself check every day to make sure that the bright, smug, pompous, idiotic claim is still there.Then I check to make sure that it still irritates me.If I can still exclaim, under my breath, WHY do they insult me and WHAT do they take me for and what the HELL is it supposed to mean unless it’s as obviously complacent and conceited and censorious as it seems to be, then at least I know that I still have a pulse.”Christopher Hitchens ( 2001: 53)Λιγα χρονακια πιο πριν, 1998 και στο αριστερο μηνιαιο περιοδικο “Ζ” που εγραφε ο Τσομσκι, ο παρτενερ του στο κλασσικο “Manufacturing Consent”, Εντουαρντ Χερμαν γραφει δυο αρθρα για τους Νιου Γιορκ Ταιμς με τιτλο την πιο πανω προταση που ενοχλουσε τον Χιτσενς. Τρεχει σε δυο τευχη ( Απριλιος και Μαης 98 ) και το λινκ πιο κατω ειναι το πρωτο μερος που αναφερεται στην ιστορια και δομη της εφημεριδας. Το δευτερο αφορουσε την σταση της εφημεριδας στον Ψυχρο Πολεμο. All The News Fit To Print (Part I): Structure and Background of the New York TimesBy Edward S. HermanZ magazine, April 1998http://thirdworldtraveler.com/Herman%20/AllNewsFit_Herman.htmlΓια το ιδιο θεμα απο τον ιδιο του 2010.The New York Times as War MongersBy Edward Herman May 27, 2010https://zcomm.org/zmagazine/the-new-york-times-as-war-mongers-by-edward-herman/Μη προκαλει σε κανεναν εκπληξη, βλεποντας τους καραγκιοζηδες στο CNN για παραδειγμα, οτι υπαρχουν αρκετοι αριστεροι στην Αμερικη που καταβαθως χαιρονται και κρυφογελανε με το θεαμα Τραμπ. Γιατι παροτι γνωριζουν οτι ο Τραμπ κυριαρχει στα κοινωνικα μεσα και ετσι του δινεται η δυνατοτητα να κτυπα τα αναλογικα φιλελευθερα μηντια οσο θελει και παροτι - ας μη γελιομαστε - αυτος ο μανιχεισμος βγαινει απο μια πολυ-πολυ προσεγμενη επικοινωνιακη στρατηγικη να οικοδομησει αλλοθι μεσω δαιμονοποιησης και να αντιστρεψει τα τραπεζια για τη μελλοντικη επιθεση που σιγουρα θα δεχτει, τα ιδια αυτα μηντια δεν ειναι και αθωες περιστερες…Εχουν κανει κατα καιρους απειρα πραματα και θαματα. Απλα ρωτηστε για παραδειγμα τους ανατολικους τιμορεζους…