ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.2.2017 | 12:54

Δεν θελω να μεγαλωσω..

Με τον τιτλο δεν θα καταλάβετε και πολλα.Να, εφτασα 17 χρονων, σε λιγους μηνες γινομαι 18.Βιαζομουν να μεγαλωσα. Ηθελα τοσο πολυ να μεγαλωσω και παραπονιομουν οτι δεν θελω να εξαρτωμαι απο τους γονεις μου. Φανταζομουν τον εαυτο μου ανεξαρτητο με την δικη μου δουλεια και τα λεφτα μου και να ζω μια ζωη ανετη. Απο μικρος εβλεπα ενα δυναμικο και μια εκρηκτικοτητα στον χαρακτηρα μου. Πιστευα οτι ημουν καποιος ξεχωριστος και οτι θα καταφερω να περασω οτι δυσκολια και να μου εμφανιστει. Εφτασα λοιπον σε αυτην την ηλικια.Στην χρονια των πανελληνιων. Και..; ΚΑΙ τιποτα. Με την πρωτη υποχρεωση που ειχα να αντιμετωπισω απλα τα παρατησα. Εκανα μια προσπάθεια καποιων μηνων και μετα σταματησα φροντιστηρια κι ολα. Έκλαιγα επειδη ενιωθα πίεση. Το μονο που ειχα ηταν να διαβασω. Ξεκινησα προχθες φροντιστηριο ξανα. Δικη μου αποφαση καθαρα απλα με παροτρεινε και ο ψυχολογος που ειχα επισκεφτει γυρω στις 6 φορες. Να σας πω την αληθεια δεν ενιωσα να θεραπευομαι απο οτι κι αν ειχα τελος παντων..(δεν εχω τιποτα απλα ελλειψη εμπιστοσυνης στον εαυτο μου οπως ειπε). Παλι δεν εχω καμια ορεξη για διαβασμα.. περασε αυτο το τριημερο και ολο αναβαλλω τα διαβασματα μου. Εχω μια κοπελα που με αγαπαει πολυ και με στηριζει.. μου λεει οτι ειμαι δυνατος πολυ. Και το ειδε απο την πρωτη στιγμη που με γνωρισε πριν 4 χρονια. Απλα λεει οτι εχω ζοριστει συναισθηματικα και δεν μπορω να λειτουργησω..Αλλα εχω αποδεχτει πλεον οτι ειμαι αδυναμος..Και δεν θα καταφερω τιποτα..Αν δεν μπορω απλα να ανοιξω το βιβλιο και να γραψω πανελλαδικες να μπω σε καμια σχολη, τι μελλον εχω; ακομα και να περασω, πως θα μεινω σε μια δουλεια αφου με το ζορι ουτε ενα βιβλιο δεν μπορω να διαβασω..;Τεσπα δεν κουραζω αλλο.. απλα σκεφτομαι ποσο πολυ μου λειπει να ειμαι στα αθωα παιδικα μου χρονια πκυ δεν είχα καμια υποχρεωση.. μεσα σε μια χρονια νιωθω να μεγαλωσα αποτομα..Μπαμπα και μαμα, δεν νιωθω ετοιμος να μεγαλωσω.. δεν θελω ομως και να σας απογοητευσω.. γι αυτο ξεροντας οτι θα αποτυχω απλα θα δωσω.. για να μην πεσω πιο πολυ στα ματια σας.. συγγνωμη για την απογοητευση..
20
 
 
 
 
σχόλια
Πανελλήνιες και σιγά τα ωά. Το έχετε μεγάλο ποιήσει πολυ αυτό το θέμα εσείς η νεολαία. Η ζωή σου δεν εξαρτάται από το τι θα γράψεις σ ένα χαρτί και αν μπεις στο πανεπιστήμιο για υπό σταματά να αγχώνεσαι. Κάνε την προσπάθεια σου και καλοδεχουμενομίζω το οποίο αποτέλεσμα. Ειδικά στις μέρες μας ή πλειοψηφία τελειώνει τις σπουδές και είτε είναι άνεργη είτε κάνει δουλειές του ποδαριού με πτυχίο.Αλλά πράγματα χρειάζονται στη ζωή για να πετύχεις. Ξέρω άτομο το οποίο και μένα μου κάνει ακόμα εντύπωση που είναι αγράμματος τελειως και εσύ ένα σωρό επιχειρησεις και τα χιλιάρικα τα βγάζει για πλάκα κάθε μήνα και από την αλλά ξέρω δεκάδες νέους με πτυχία που ζήτημα είναι αν βγάζουν 400 ευρω.πάρτο αλλιώς γιατί είσαι πολύ νέος για να σκας για αυτα
Νεολαια ε..; Τοτε ηταν τα καλα τα χρονια..Ηταν δυσκολα αλλα ηξερες οτι θα αναγνωριστεις.. γιατι υπηρχαν θεσεις να αποδειξεις την αξια σου.Ειμαι εξυπνο παιδι. Το ξερω και μου το λενε καθηγητες και φιλοι. Και γι αυτό γινεται κομματια ο κοσμος γυρω μου. Επειδη μεσω του γελοιου αυτου συστήματος η αποτυχια δεν σε αφηνει περιθωρια να αποδειξεις στον εαυτό σου για τι εισαι ικανος..
Δεν αισθάνεσαι έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη των πράξεών σου. Από δω και πέρα πρέπει να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, να είσαι εσύ και μόνο εσύ υπεύθυνος για τις επιλογές σου και αυτό σε τρομάζει. Το ξέρω και γω αυτό το συναίσθημα, καθώς το βίωσα πολύ πρόσφατα. Οι πανελλήνιες είναι το πρώτο σκαλοπάτι. Και πρέπει να σου πω, μιας και έδωσα πέρυσι, ότι ήταν πολύ δύσκολο να διαβάσω, μιας και ούτε εμένα μ' αρέσει ιδιαίτερα το διάβασμα και έπρεπε να πιέζω πολύ τον εαυτό μου. Και, ναι η δική μου προσπάθεια ήταν επιτυχής, και ναι, πέρασα εκεί που ήθελα, αλλά ξέρεις τι κατάλαβα; Σε ότι και να κάνεις στη ζωή σου θες κίνητρο. Πρέπει να έχεις ένα κίνητρο για να μπορείς να πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που δεν θέλει να κάνει (πχ διάβασμα). Εγώ είχα ισχυρό κίνητρο, το οποίο ήταν και άσχετο με το να σπουδάσω ή κάτι παρόμοιο. Πρέπει να ψάξεις μέσα σου να βρεις κάτι να πιαστείς, και να πεις στον εαυτό σου: "Θα κανεις αυτό για τον τάδε λόγο". Μόνο τότε θα πετύχεις πράγματα. Αυτό γενικά. Όσο για τις πανελλήνιες, τις καταριέμαι και θα τις καταριέμαι γι αυτό που κάνουν στην ψυχολογία μας. Δεν αξίζει όλο αυτό που περνάμε. 27/02 ναι ισως ειναι αργα για να τις παρει κανεις στα σοβαρα, αλλα δεν ειναι ποτε καλη ωρα για να τα παρατησεις. Η τυχη παιζει τεραστιο ρολο. Οποτε η συμβουλη μου ειναι: Βρες κινητρο, προσπαθησε οσο μπορεις, και εξετασε την πιθανοτητα να δωσεις πιο οργανωμενα ξανα του χρονου. Ειμαστε μικροι ακομα! Για εναν χρονο δεν χαλασε κι ο κοσμος! Καλη επιτυχια! Πανω τους! ;)
Εκει ειναι το προβλημα. Δεν γινεται να μπεις σ' αυτη τη διαδικασια των εξετασεων, την τοσο ψυχοφθορα, χωρις κινητρο! Χωρις μια συγκεκριμενη σχολη στο μυαλο σου, η εστω μια ομαδα σχολων. Χωρις την ισχυρη επιθυμια να σπουδασεις. Πρεπει να ψαξεις μεσα σου, να βρεις τι σ' αρεσει, αν μπορεις να το σπουδασεις η οχι. Αν ναι, να επιστρεψεις στη διαδικασια των εξετασεων με καινουριο ζηλο και αποφασιστικοτητα, και αν οχι ή σπουδασε κατι παρεμφερες σε αυτο που σ αρεσει για να βοηθηθεις στο να το επιτυχεις ή, αν δεν υπαρχει, κυνηγησε το με οποιον αλλον τροπο μπορεις. Πρεπει να υπαρχει κατι που να σ' αρεσει και να θες να κανεις.
Ms Lime δεν υπαρχει.. Απλα λεω οτι μ αρεσει η διοικηση επιχειρησεων .. δεεν μ αρεσει κατι στ αληθεια.. την διοικηση την θελω γιατι μπορουν να μου βρουν δουλεια ευκολα..Και φιλοδοξω να βγαλω λεφτα οσο ασχημο κι αν ακουγεται.. αλλα η αληθεια ειναι οτι ουτε κινητρο εχω ουτε εχω καποια σχολη των ονειρων μου που θα τρελαινομουν να μπω..
Κατι που να μην τρελαινεσαι τωρα να το σπουδασεις αλλα ενδεχομενως να σ' αρεσε να το εξερευνησεις; Οπως αυτο που ειπες, η διοικηση επιχειρησεων, που θα εισαι διατεθειμενος να το σπουδασεις; Εστω κι αν δεν ειναι το ονειρο της ζωης σου, αλλα κατι που να μην δυσανασχετεις καθε πρωι να πας στη σχολη η αργοτερα στη δουλεια. Και που ξερεις, μπορει στη πορεια να το αγαπησεις πολυ περισσοτερο. Η εξερευνωντας αυτο, να βρεις κατι αλλο. Ειναι γεγονος οτι αγαπαμε και μας αρεσει κατι που καταλαβαινουμε και κατι με το οποιο ασχολουμαστε. Κοιτα, το ξερω οτι ειναι νωρις ακομα για να ξερεις τι σ' αρσει και τι θες να κανεις. Και γω που μπηκα στη σχολη που ηθελα δεν ειμαι σιγουρη οτι μ αρεσει ακομα. Δεν εχω ιδεα τι θα κανω μετεπειτα στη ζωη μου. Πιο πολυ θα θελα να κανω το χομπι μου επαγγελμα παρα αυτο που σπουδαζω. Αλλα τελος παντων, αυτο που σπουδαζω μ αρεσει αρκετα. Αν δεν εχεις κατι παρομοιο στο μυαλο σου, τοτε μηπως θα ησουν καλος σε καποιο τεχνικο επαγγελμα; Η σε καποια τεχνη; Η, ας πουμε, στη μαγειρικη; Αν εισαι καλος σε κατι και σ αρεσει, παντα εχεις δυνατοτητες να βρεις δουλεια.
Αντιλαμβάνομαι πως το να σου πει κάποιος, ο οποιοσδήποτε, ενα "υπομονή/κουράγιο" κλπ φαντάζει σαν φτηνά λόγια του αέρα, ομως πίστεψε με, μερικές φορές, μονο ο χρόνος μπορει να δείξει τι θα συμβεί. Κ δν λεω, σίγουρα χρειάζεται κ η δική μας συμβολή, ομως τις φορές που αδυνατούμε να πράξουμε, για οποιο λόγο κ αιτία, καλό ειναι να αφήνουμε τα πράγματα να εξελιχθούν κ ο,τι επιπλέον μπορούμε να κανουμε, κέρδος μας θα ειναι. Νομίζω πως εισαι πολυ σκληρός με τον εαυτό σου κ έχεις σαν κινητήριο δύναμη το "πρεπει". Μπορει αυτη η στιγμη απλα να μην ειναι η κατάλληλη για σένα, ακόμη κ αν η ηλικία με βάση το υπάρχον σύστημα σε ωθεί να δράσεις. Αυτο δν σημαίνει πως θα πρεπει να αυτομαστιγώνεσαι. Σαν λιγο μεγαλύτερη θα σου πω πως η "επιτυχία" ειναι πολυ σχετικό πράγμα κ ακόμη κ αν πολλοί -για την ηλικία που βρίσκεσαι αυτη τη στιγμη- θεωρούν πως αυτη επιτυγχάνεται με ενα σχετικά καλό αποτέλεσμα στις πανελλήνιες κ την είσοδο σε μια "καλη" σχολή, μάλλον αυταπατώνται. Μια σχολή δν θα σε φτιάξει, ούτε θα σε χαλάσει. Αυτο μπορείς να το κανείς μονο εσυ κ οι επιλογές σου για το ποιος θέλεις να εισαι κ να γίνεσαι. Εχεις σκεφτεί πως μπορει απλα να μη σ αρεσει το διάβασμα; Μπορει να μην σου ταιριάζει; ¨η πως μπορει σαν απλή αντίδραση ο οργανισμός σου να αντιδρά; Εγώ θα έλεγα πήγαινε να δώσεις εξετάσεις κ κάνε το καλυτερο που μπορείς, προσπαθώντας να μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες. Κ απο κέι κ πέρα βλέπεις τι θα κανείς. Κανείς απο εμάς δν ξέρει τι γίνεται αυριο κ αυτο ειναι κ το ωραίο του πράγματος. Γι αυτο κ το να αγωνίας τι μπορει να συμβεί σε 4-5 ή κ παραπάνω χρόνια δν προκειται να σου προσφέρει κατι ουσιαστικό σ αυτη τη φαση.
Γτ εξαρτάται απο κέι το μέλλον σου; θέλεις να μου πεις δλδ πως οι άνθρωποι χωρίς πανεπιστημιακού επιπέδου μόρφωση ειναι άνθρωποι χωρίς μέλλον; δν νομίζω. Θέλεις να σου πω πόσοι απο εμάς που την αποκτήσαμε, τα πτυχία μας τα κάναμε χαρτοπόλεμο; προσωπικά διαθέτω ποικίλες κ πολύχρωμες απόψεις πανω στο τι είδους μόρφωση μου προσέφεραν οι σπουδές μου στο σύνολο τους, αλλα αυτο ειναι ενα άλλο θεμα:p Μόρφωση στη ζωή μπορούμε να αποκτήσουμε με πολλούς τρόπους. Η πανεπιστημιακή οδός ειναι απλα μια επίσημη ας πουμε, που πολλές φορές μπορει να σου κάνει οσο κακό οσο κ καλό. Εδω να σου πω βέβαια πως μονο κατα δν είμαι, απλα δν θεωρώ πως η φοίτηση σε μια σχολή, κ το διάβασμα που τη συνοδεύει, θα σε βοηθήσει απαραίτητα. Απλα αυτο μας εχουν μάθει να θεωρούμε αποδεκτό. Κ εχε υπόψιν σου πως σημερα σκέφτεσαι έτσι, αυριο, σε καναδυό χρόνια μπορει να αλλάξεις άποψη. Τέλος, το μέλλον σου εξαρτάται απο σένα, οχι απο το διάβασμα που θα κανείς σε μια δεδομένη χρονική στιγμη στη ζωή σου.
Αν έχεις επισκεφθεί ψυχολόγο, το να σου πω εγώ τη σοφία μου όταν έχει εκφράσει τις απόψεις του ένας ειδικός μάλλον περιττεύει. Από την άλλη πλευρά, μία ελάχιστη παρατήρηση μπορώ να κάνω: το κείμενό σου ΔΕΝ αποπνέει την ανεμελιά και το ύφος ενός παιδιού 17 ετών.
Δεν είναι ανάγκη να δώσεις τώρα που νοιώθεις οτι δεν μπορείς. Δοκίμασε του χρόνου. Μπορείς να βρεις και μια δουλειά για χαρτζιλίκι στο ενδιάμεσο. Μπορεί του χρόνου να είσαι πιο έτοιμος. Εγώ αυτό θα έκανα. ΟΙ πανελλήνιες δεν είναι το παν.
Scroll to top icon