Η Μπρι Λάρσον μιλά για την πολυσυζητημένη στιγμή των Όσκαρ: Γιατί δεν χειροκρότησε τον Κέισι Άφλεκ

Η Μπρι Λάρσον μιλά για την πολυσυζητημένη στιγμή των Όσκαρ: Γιατί δεν χειροκρότησε τον Κέισι Άφλεκ Facebook Twitter
17
Η Μπρι Λάρσον μιλά για την πολυσυζητημένη στιγμή των Όσκαρ: Γιατί δεν χειροκρότησε τον Κέισι Άφλεκ Facebook Twitter

Όταν η Μπρι Λάρσον απένειμε στον Κέισι Άφλεκ το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στην τελετή απονομής των Βραβείων της Ακαδημίας πριν μερικές ημέρες, η «παγωμένη» της αντίδραση όχι μόνος δεν πέρασε απαρατήρητη αλλά συζητήθηκε εκτενώς, ειδικά από τους χρήστες των social media.

Η γνωστή ηθοποιός και περσινή νικήτρια του Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, αφού παρέδωσε το Βραβείο στον Άφλεκ, έκανε ένα βήμα πίσω, ως είθισται, για να εκφωνήσει εκείνος με τη σειρά του τον ευχαριστήριο λόγο του. Ωστόσο αντί να χειροκροτήσει μαζί με το κοινό για τη βράβευση, η Λάρσον παρέμεινε με τα χέρια κατεβασμένα σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του. 


Πολλοί ήταν εκείνοι στα social media που απέδωσαν την κίνησή της στο «βεβαρυμένο ιστορικό» του Άφλεκ, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από δύο γυναίκες που είχαν δουλέψει μαζί του το 2009 στο πειραματικό φιλμ «I'm Still Here». Οι σχετικές καταγγελίες έγιναν το 2010.

Η Μπρι Λάρσον, που αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά δημοσίως σχετικά με την πράξη της, αποκάλυψε σήμερα στο Vanity Fair πως η αντίδρασή της ήταν όντως εσκεμμένη. «Νομίζω πως ο,τιδήποτε κι αν ήταν αυτό που έκανα επί σκηνής κατά κάποιον τρόπο μιλά από μόνο του. Είπα ό,τι ήθελα να πω σχετικά με το ζήτημα», σχολίασε με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας της «Kong: Skull Island» στο Χόλιγουντ.

Εκτός από το ότι η Μπρι Λάρσον κέρδισε το Όσκαρ για το ρόλο μιας γυναίκας που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, στην ταινία «Room», η ίδια είναι και Πρόεδρος του Σωματείου Κακοποιημένων Γυναικών, κάτι που την καθιστά ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη αλλά και μαχητική πάνω στο ζήτημα. Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι η Μπρι Λάρσον, που φαίνεται πως δεν τρέφει και μεγάλη συμπάθεια για τον Κέισι Άφλεκ, κλήθηκε να τον παρουσιάσει εκτός από την τελετή απονομής των Όσκαρ και στις Χρυσές Σφαίρες. 

Πολιτισμός
17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Πολιτισμός / «Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Το «Ne Zha 2» συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική μυθολογία με μοντέρνα αφήγηση και προηγμένα εφέ, προσεγγίζοντας τόσο το οικογενειακό κοινό όσο και τη νέα γενιά θεατών
LIFO NEWSROOM
Η Τίλντα Σουίντον κατήγγειλε τους «εγκληματίες πολέμου» και τις «κρατικές μαζικές δολοφονίες» από την Μπερλινάλε

Πολιτισμός / Τίλντα Σουίντον: «Οι άπληστες κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους καταστροφείς του πλανήτη και τους εγκληματίες πολέμου»

Η ηθοποιός που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο χρησιμοποίησε την ομιλία της για να κατακρίνει τις παγκόσμιες ηγεσίες
LIFO NEWSROOM
Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Πολιτισμός / Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Ο σουρεαλισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών εξαιτίας του διαρκούς ενδιαφέροντος για το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα.
LIFO NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη: Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου», αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου» αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως η ανάδειξη του Παλατιού του Νέστορα, των Θολωτών Τάφων, αλλά και η αποκατάσταση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Πολιτισμός / Η ΔΕΗ «φωτίζει» τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Το 2023, η ΔΕΗ, ως περήφανος χορηγός του Έτους Κάλλας, στήριξε σημαντικές δράσεις και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.
LIFO NEWSROOM
Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
I’m Still Here

Πολιτισμός / Βάλτερ Σάλες, Κάπτεν Αμέρικα και Κάλλας από αύριο στις αίθουσες

Το συγκινητικό «I’m Still Here», το νέο «επεισόδιο» του MCU, η επόμενη καταχώριση στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας είναι μερικές από τις ταινίες που προστίθενται στο (γεμάτο και γενναιόδωρο) πρόγραμμα των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ