Η πιο θανατηφόρα χρονιά το 2012 για τις αρκούδες στους ελληνικούς δρόμους

Η πιο θανατηφόρα χρονιά το 2012 για τις αρκούδες στους ελληνικούς δρόμους Facebook Twitter
3

Το 2012 ήταν η πιο θανατηφόρα χρονιά για τις αρκούδες στους ελληνικούς δρόμους, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Αρκτούρος. Τη χρονιά που πέρασαν έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία 11 αρκούδες, ξεπερνώντας έτσι το αρνητικό ρεκόρ των 9 νεκρών αρκούδων του 2009.

Την περασμένη χρονιά υπήρξαν και 4 επιβεβαιωμένα τροχαία στα οποία τα ζώα κατόρθωσαν να φύγουν από τον τόπο του συμβάντος. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι έξι από τα 11 θύματα του 2012 ήταν μικρά αρκουδάκια περσινής γέννας.

Αξιοσημείωτο είναι το στοιχείο, ότι έξι από τα 10 θανατηφόρα τροχαία έγιναν στον κάθετο άξονα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής ενώ ατυχήματα έχουν καταγραφεί και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι μήνες κατά τους οποίους έχουν συμβεί τα περισσότερα τροχαία με θύματα αρκούδες είναι ο Ιούλιος και ακολουθούν ο Απρίλιος και ο Νοέμβριος.

Και ως τώρα όμως, στις πρώτες εβδομάδες του 2013 έχουν σκοτωθεί ήδη δύο αρκούδες σε τροχαία.  

Ο Αρκτούρος επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για άμεση εγκατάσταση του κατάλληλου αποτρεπτικού φράκτη και την υλοποίηση των απαραίτητων τεχνικών έργων για τη βελτίωση της λειτουργικότητας των περασμάτων τόσο σε επίμαχα τμήματα της Εγνατίας Οδού όσο και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα - Καστοριά.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
http://grist.org/list/these-beautiful-bridges-are-just-for-animals/Στο ελλαδιστάν ακόμη προσπαθούμε για "φράχτες", οι οποίοι πέραν της όποιας προστασίας μπορεί να προσφέρουν συμβάλλουν στον κερματισμό του οικοσυστήματος. Μια γέφυρα άγριας ζωής δεν έχει περάσει από το μυαλό κανενός?
και η μαλακί@ είναι πως σίγουρα η Ε.Ε. θα έχει κόψει κονδύλια για τον φράχτη και οι Ελληνάρες τα φάγανε χωρίς να φτιάξουνε κάτι, τουλάχιστον επαρκές. ό,τι παθαίνουμε σαν κράτος, σαν λαός, το αξίζουμε.
όποτε ακόυω για νεκρή αρκούδα λόγω του φράχτη, ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ λόγω της απουσίας αυτού του γαμ***νου κωλοφράχτη, που κοστίζει όσο μια κωλοπισίνα σε αυθαίρετο, με πιάνει ένας ασήκωτος, αβάσταχτος πόνος στην καρδιά.δεν τού αξίζουν του νεοέλληνα τέτοιες φυσικές ομορφιές. Μακάρι να πεθάνει σαν είδος πριν την τελευταία αρκούδα της Πίνδου.