Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση σε λεωφορεία που μετέφεραν Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση σε λεωφορεία που μετέφεραν Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς Facebook Twitter
2

Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα ότι μαχητές του πραγματοποίησαν την χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Μία ένοπλη ομάδα από στρατιώτες του χαλιφάτου, έστησαν ενέδρα παγιδεύοντας δεκάδες χριστιανών που πήγαιναν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στα δυτικά της πόλης Μίνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι που φορούσαν μάσκες ανέβηκαν σε αρκετά οχήματα που μετέφεραν χριστιανούς κι άνοιξαν πυρ σχεδόν εξ επαφής. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24.

Οι Κόπτες χριστιανοί που μπήκαν στο στόχαστρο είχαν ξεκινήσει για προσκύνημα στο μοναστήριιο του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, στην επαρχία Μίνια, στα νότια του Καΐρου. Οι αιγυπτιακές αρχές ανέφεραν ότι οι δράστες επέβαιναν σε τρία φορτηγάκια και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε προσκυνητές στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου. Αμέσως μετά οι ένοπλοι μασκοφόροι ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και έχουν στήσει δεκάδες μπλόκα και σταθμούς ελέγχου κατά μήκος του οδικού άξονα όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου διακρίνεται το λεωφορείο που έχει γαζωθεί από σφαίρες, με σπασμένα τα παράθυρα και το παρμπρίζ.

Oι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου έπληξαν σήμερα στόχους τζιχαντιστών ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς κόπτες, όπου έχασαν την ζωή τους 28 άνθρωποι, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. «Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό» τόνισε ο Σίσι σε ένα διάγγελμα που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.


Η επίθεση αυτή, στην επαρχία Μίνια, σημειώνεται σε μια περίοδο που το αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έχει βάλει στο στόχαστρο τους χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας. Τους τελευταίους έξι μήνες το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον τριών εκκλησιών που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 74 ανθρώπους. Μετά την τελευταία διπλή επίθεση, την Κυριακή των Βαΐων, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες και κατηγόρησε τους τζιχαντιστές ότι θέλουν να διχάσουν τη χώρα στοχοθετώντας τις μειονότητες.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ο Σαράα ανακοίνωσε το «τέλος» του πογκρόμ κατά πιστών στον Άσαντ - Πάνω από 1.000 νεκροί

Διεθνή / Συρία: Ο Σαράα ανακοίνωσε το «τέλος» του πογκρόμ κατά πιστών στον Άσαντ - Πάνω από 1.000 νεκροί

Σύμφωνα με τον ελληνορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι', στόχος έγιναν συνοικίες «των αλαουιτών και των χριστιανών» και «πολλοί αθώοι χριστιανοί δολοφονήθηκαν»
LIFO NEWSROOM
Washington Post: Αρθρογράφος παραιτήθηκε αφού λογοκρίθηκε άρθρο της που επέκρινε τον Μπέζος

Διεθνή / Washington Post: Αρθρογράφος παραιτήθηκε αφού λογοκρίθηκε άρθρο της που επέκρινε τον Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος έδωσε εντολή τα άρθρα γνώμης της εφημερίδας να επικεντρώνεται στην υπεράσπιση δύο βασικών αρχών: των προσωπικών ελευθεριών και της ελεύθερης αγοράς
LIFO NEWSROOM
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Sell-off στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί «μεταβατικής περιόδου»

Οικονομία / Sell-off στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί «μεταβατικής περιόδου»

Πτώση στις μετοχές των Tesla, Nvidia και Meta - O πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με το αν η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει ύφεση ή αυξήσεις τιμών
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τις ΗΠΑ - Έντονη πίεση για «ρεαλιστική ειρήνη»

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τις ΗΠΑ - Έντονη πίεση για «ρεαλιστική ειρήνη»

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θέλουν να διαπιστώσουν αν το Κίεβο είναι πρόθυμο να κάνει υλικές παραχωρήσεις στη Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Γι αυτούς τους ανθρώπους λίγοι θα ασχοληθούν, λες και είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Κανένας δεν θα γράψει δακρύβρεχτα λόγια στο FB, κανένας πολιτικός δεν θα κάνει δημόσια δήλωση για το πόσο φρικτό είναι.