ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.5.2017 | 16:12

Εξομολογούμαι πως

με απωθεί η ανάγκη που νοιώθουν πολλές γυναίκες να εισπράττουν επιβεβαίωση από τον σύντροφό τους υπό την μορφή υποκοριστικών τύπου "κοριτσάκι μου". Με απωθεί ο πανικός που νοιώθουν όταν περνάνε τα χρόνια και εντοπίζουν τα πρώτα σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα τους. Με εκνευρίζει η έλλειψη ωριμότητας και η αιώνια εξάρτηση της συναισθηματικής μας κατάστασης από τον τρόπο που μας βλέπουν οι άντρες. Πανικός μας πιάνει μπροστά στον καθρέφτη, και το μόνο που είναι ικανό να μας ηρεμήσει είναι τα σωστά λόγια από το στόμα εκείνου ( στην ανάγκη, από το στόμα του οποιουδήποτε). Ποιος φεμινισμός ρε και ποια μπλουζάκια και ποια συνθήματα. Με εκνευρίζουν επίσης οι άντρες που, όταν τους τα λέω αυτά, με θεωρούνε ξενέρωτη και δεν πιάνουν την ουσία. Μάλλον, δεν ΘΕΛΟΥΝ να την πιάσουν, γιατί τους αρέσει να έχουν δίπλα τους ένα "ανυπεράσπιστο και αθώο κοριτσάκι" που εξαρτάται τόσο από την κάθε παπαριά που θα του πούνε. Και καλά όταν μιλάμε στα αλήθεια για κορίτσια. Αλλά φίλτατοι, όταν μιλάμε για ώριμες γυναίκες, το πράγμα ξεφεύγει. Και, όχι, δεν εννοώ πως με ενοχλεί το να πει κάποιος την σύντροφό του "κοριτσάκι μου", ή όπως αλλιώς θέλει. Ανεξαρτήτου ηλικίας. Το τι λένε άλλωστε και το τι κάνουν δυο άνθρωποι ενήλικοι μεταξύ τους δεν με αφορά. Εκείνο που με αφορά ως γυναίκα, είναι η ύπαρξη της ΑΝΑΓΚΗΣ. Είναι το ότι βλέπω καθημερινά γυναίκες που ένα πράγμα μόνο είναι ικανό να τους φτιάξει την διάθεση: ένα κομπλιμέντο από το στόμα ενός άντρα. Όσο πιο υπερβολικό και ψεύτικο, τόσο το καλύτερο. Ντρέπομαι όταν γίνομαι μάρτυρας τέτοιων περιστατικών. Πρόσφατη περίπτωση: καθόμαστε σε ένα καφέ. Περνάει στον δρόμο μια γυναίκα πολύ περιποιημένη, γύρω στα 55 εικάζω. Κάποιος από την διπλανή παρέα της φωνάζει: "Βρε, εσύ είσαι Μαρία; Τρόμαξα να σε γνωρίσω! Αν δεν σε ήξερα θα σε περνούσα για καμιά μαθήτρια!" (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)Όπου η Μαρία βιώνει οφθαλμοφανέστατα κάτι σαν οργασμό. Έτσι ευτυχισμένη συνεχίζει τον δρόμο της. Από το τραπέζι της αντρικής παρέας ακούγονται ηλίθια συνωμοτικά γελάκια, και: "χα χα ρε μαλάκα, μου αρέσει που σε πιστεύουν κιόλας. Θα τις χαζέψεις ρε τις θείτσες, δεν τις λυπάσαι;".Γύρισα και τους έριξα μια δολοφονική ματιά. Αλλά μέσα μου είπα: καλά μας κάνουν. Τέλος.
9
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί τόση γενίκευση, χολή και υπερβολή;Έχουμε φτάσει να αρπαζόμαστε από ένα "κομπλιμάν" και να το εκλαμβάνουμε απευθείας είτε ως συγκατάβαση, είτε ως ενορχηστρωμένη κοροϊδία;Νομίζω, εξομολογούμενη, συγχέετε τους κακεντρεχείς, κομπλεξικούς και καιροσκόπους ανθρώπους (και ναι, υπάρχουν πολλοί) με καθημερινές απλές φιλοφρονήσεις, ή απλές λεκτικές εκδηλώσεις τρυφερότητας και οικειότητας. Και υποβιβάζετε και χλευάζετε μικρές καθημερινές ανάγκες και συναισθήμστα, αλλά και ανθρώπους, παρουσιάζοντας τις γυναίκες ως άμυαλα συναισθηματικά λιγούρια. Καίτε τα χλωρά μαζί με τα ξερά.Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι(άνδρες και γυναίκες) πιο αδύναμοι ή με αυξημένες συναισθηματικές ανάγκες. Και επίσης, υπάρχουν υποκριτές που θα εκμεταλλευτούν τους προηγούμενους. Δε σημαίνει ότι όλος ο κόσμος είναι έτσι, ή ότι ιδανικά θα έπρεπε να είμαστε μονίμως ατσαλωμένοι και μυγιάγγιχτοι απέναντι σε οποιαδήποτε συναισθηματική έκφραση.
Μηπως αφορμη για αυτη την εξομολογηη ηταν μια αλλη προσφατη?? Μια γυναικα που κατι ελεγε πως της αρεσει που τη λεει κοριτσακι ο δικος της??? Εγω παντως το εξελαβα ως συναισθηματικο νταντεμα κ οχι ως φιλοφρονηση περι ηλικιας.... Γιατι καποιες ειναι τοσο προκατειλημμενες???
Ωραια,γιατί όμως το παρουσιάζεις σαν θέμα που αφορά μόνο τις γυναίκες;Η αποδοχή και η επιβεβαίωση αφορούν και τα δυο φύλα.Το παράδειγμα που αναφέρεις τραγικό,αλλά ταιριαστό σε ορισμένους ανθρώπους.
Εάν μια γυναίκα (ή και ένας άντρας αντίστοιχα) νιώθει ότι μια σχέση την γεμίζει σε τόσο μεγάλο βαθμό και αντλεί δύναμη να συνεχίσει τη ζωή της/του, που ακριβώς είναι το αρνητικό;Κάθε άλλο, δύναμη χρειάζεται στο να βάζουμε τους εγωισμούς μας στην άκρη και να παραδεχτούμε ότι ως άνθρωποι νιώθουμε την ανάγκη να στηριζόμαστε κι εμείς σε κάτι για να πάρουμε κουράγιο, ακόμη κι αν αυτό το κάτι είναι ένα "τραβηγμένο" κοπλιμέντο. Γιατί στη τελική δεν είναι μόνο το κοπλιμέντο αυτό το οποίο θα σε ενισχύσει, είναι και οι πράξεις που το συνοδεύουν, καθώς και το άτομο από το οποίο προέρχονται που το κάνουν ξεχωριστό.
Δε νομίζω ότι η εξομολογουμενη αναφερεται στην ευτυχια που αποκομίζεις απο μια ολοκληρωμένη σχεση , αλλά στις περιπτωσεις που μια γυναικα αυτοπροσδιορίζεται και μετραει την αξία της ως ανθρωπου μέσα απο την επιβεβαιωση του αρσενικου...
Πολλά πράγματα σε εκνευρίζουν και τα τσουβαλιάζεις. Εμένα η επιβεβαίωση από αυτόν που μου αρέσει και έχουμε κάτι είναι πολύ σημαντική. Το να αρέσω και αλλού αλίμονο αν με χαλάει ( αν και τα γλυκανάλατα απλά τα ανέχομαι από ευγένεια ). Όμως δε νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Στην τελική τα καλύτερα κομπλιμέντα μπορεί να είναι για το μυαλό. Η αυταρέσκεια όταν καθορίζει την συμπεριφορά μας σίγουρα είναι πρόβλημα. Αλλά κάπου κάπως και το κείμενό σου μια αυταρέσκεια μου βγάζει.
Scroll to top icon