Ρωσία: Βίαιη σύλληψη 10χρονου αγοριού επειδή διάβαζε ποιήματα στο δρόμο - ΒΙΝΤΕΟ

Ρωσία: Βίαιη σύλληψη 10χρονου αγοριού επειδή διάβαζε ποιήματα στο δρόμο - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
1

Το γύρο τού κόσμου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τη βίαιη σύλληψη ενός 10χρονου που απήγγειλε ποιήματα σε έναν δρόμο, στο κέντρο της Μόσχας και η αστυνομία τον κατηγορεί για επαιτεία.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το βίντεο της σύλληψης που μοιάζει να είναι τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο, μεταδόθηκε από πολλά ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και δείχνει το παιδί να φωνάζει «σώστε με!» ενώ οι αστυνομικοί το μεταφέρουν δια της βίας μέσα σ' ένα περιπολικό.

Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο μικρός Όσκαρ Μιρόνοφ ζητιάνευε στον δρόμο, κάτι που απαγορεύεται δια νόμο στη χώρα.

Ωστόσο, ο πατέρας του διαβεβαίωσε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του απήγγειλε ποιήματα, εξασκώντας το υποκριτικό του ταλέντο και πως η θετή του μητέρα τον παρακολουθούσε καθ' όλη τη διάρκεια, καθισμένη σε ένα γειτονικό παγκάκι.

Η μητριά του Όσκαρ ήταν εκείνη που βιντεοσκόπησε τη σκηνή και κατόπιν τον ακολούθησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα όπου μεταφέρθηκε.

Οι δυο τους παρέμειναν εκεί επί περίπου τέσσερις ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Ovdinfo που παρακολουθεί τις προσαγωγές και τις συλλήψεις στη Ρωσία.

Η Επιτροπή Έρευνας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τόσο τις ενέργειες των αστυνομικών όσο και των γονιών του παιδιού. Έρευνα για την υπόθεση διεξάγει και η αστυνομία της Μόσχας.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από αυτό το επεισόδιο, ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας «Μοσκόφσκι Κομσομόλετς» είχε πλέξει το εγκώμιο του Όσκαρ, αναρτώντας με τη σειρά του ένα βίντεο στο Facebook.

Στο βίντεο αυτό ο μικρός απαγγέλλει τον περίφημο μονόλογο από την πρώτη σκηνή της Γ' Πράξης του Άμλετ (σ.σ. «να ζει κανείς ή να μη ζει), στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Αρμπάτ.

Ο δημοσιογράφος Αλεξάντρ Μίνκιν αποκάλεσε τον Όσκαρ «πρίγκιπα του δρόμου» και «ήρωά του», προσθέτοντας ότι ορισμένοι περαστικοί του έδιναν χρήματα αλλά ότι ο 10χρονος δεν ζητιάνευε.

Ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον Έντουαρντ Σνόουντεν, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατόπιν είπε ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς του παιδιού. Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, στον πατέρα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ρουβλιών (περίπου 8 ευρώ) για μη άσκηση της γονικής εποπτείας.

 
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια