ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.6.2017 | 15:29

Προς Άντρες...

Τελικά εσείς οι άντρες αγαπάτε? Δε λέω, έχετε και εσείς τα δίκια σας για μια μερίδα γυναικών, αλλά γενικά αγαπάτε? Μπορείτε να μείνετε πιστοι σε μια γυναίκα και τελικά να περάσετε το υπολοιπο της ζωής σας μαζί? Παρατηρώ ακομα και παντρεμένους, που πισω από τη μυτη της γυναικας τους είτε πάνε με άλλες, είτε φλερτάρουν μεσα από τα μεσα κοινωνικής δικτύωσης, νεαρά ζευγάράκια που τα βλέπεις να είναι τόσο ευτυχισμένα και ξαφνικά να παίζει το ματάκι του αλλου! Τόσο μεγάλη είναι πια αυτή η αναγκη σας να πάτε με διαφορες? Δλδ αν τα πας καλά με τη συντροφό σου σε όλους τους τομεις και ειδικα σε αυτό που σας ενδιαφέρει πιο πολύ, γιατί να μη μείνεις μαζί της? Τί αλλάζει στην αλλη γυναίκα? Η πράξη παραμένει ίδια. Πως πετάτε ετσι απλά στιγμές και πραγματα που εχετε ζήσει και υποτιθεται σας δενουν με το ταίρι σας? Ή μηπως τελικα δε σας δενει τίποτα γιατί απλά δε νιώθετε? Τουλαχιστον στο βαθμο ωστε να μεινετε μαζί με μια!
24
 
 
 
 
σχόλια
Τελευταία όσο κι αν θέλω να κάτσω και να αναλύω επ'αόριστον πάνω σε αυτά τα θέματα, με πιάνει μια ματαιότητα πριν καν ξεκινήσω, ή μπορεί να γράφω και να σβήνω (λες κάτι τέτοιο να συμβαίνει και στις σχέσεις;)...Θα σχολιάσω κάποια πράγματα.Πιστεύω, αρχικά, ότι στις σχέσεις όλοι είναι "ελιτιστές" με δικό τους τρόπο. Ένα θετικό που προκύπτει είναι ότι, αν μη τι άλλο, ξέρουν - σωστά ή εσφαλμένα, θα αποδειχθεί κάποτε - τι και ποιον θέλουν ή δε θέλουν στη ζωή τους, θέτουν τα όριά τους και αυτό κάνει τη ζωή ευκολότερη.Αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει, γιατί ο άνθρωπος αλλάζει/εξελίσσεται.Γενικά, ο άνθρωπος αποζητά την εξέλιξη και, κατά την άποψή μου, συχνά "εκτονώνει" την ανάγκη του για αυτή μέσα στις/από τις σχέσεις του... Υπάρχουν άτομα που αδυνατούν να διαφοροποιηθούν ατομικά, μέσα από μια μοναχική σταδιοδρομία και σε άλλα επίπεδα (πχ καριέρα), πέραν του σχεσιακού. Έτσι καταλήγουν να βαριούνται και να επιζητούν τη διαφοροποίηση μέσα από καινούρια ερεθίσματα σε άλλους συντρόφους...Συνειδητά ή μη. Δεν έχουν πλήρη ευθύνη... ή θα έλεγα ότι λόγω έρωτος (;) ίσως να είναι και "περιορισμένης ευθύνης" - μεταξύ σοβαρού κι αστειου.Εντέλει, μπορεί μεγαλύτερη "μάστιγα" είναι ο έρωτας, ως κάτι που σε αποσπά από τον κόσμο, τους πραγματικούς, ατομικούς στόχους και την αυτοπραγμάτωσή σου - με κύρια συνέπεια ποτέ να μην είσαι ικανοποιημένος και να μην καταλαβαίνεις τι σου φταίει -, παρά η "απιστία" καθεαυτήν. Οι άνθρωποι δεν είναι ειλικρινείς με τους εαυτούς τους και τρώγονται επιβαρύνοντας και κακοκαρδίζοντας τον άνθρωπο δίπλα τους. Κοινώς, όταν δεν είσαι ευχαριστημένος, θα ψάχνεσαι για ανανέωση. Μερικές φορές η ανανέωση συντρόφου είναι η ευκολότερη ανανέωση...Πια δεν πιστεύω ότι μπορεί μία "υπέροχη" σχέση να σε κρατήσει αβίαστα ευτυχισμένο για πολύ, παρά μόνο για όσο κρατάει ο έρωτας... Εφόσον το "honeymoon" περάσει, αρχίζει η "δουλειά" στη σχέση που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν ως επιπλέον βάρος, μη έχοντας λύσει τα θέματα με τον εαυτό τους (θέματα που συχνά αγνοούν κι οι ίδιοι). (Τα παραπάνω δεν αναφέρονται στην περίπτωση που έχεις να κάνεις με κάποιον άπληστο, σεξομανή Νεάντερταλ, με μόνο προσωπικό στόχο να αποκτήσει όσο περισσότερες ερωτικές εμπειρίες μπορεί - κάτι τέτοιο όμως, πιθανότατα φαίνεται στον άνθρωπο από νωρίς, άρα κακό του κεφαλιού σου αν πας να τον εγκλωβίσεις σε μια σχέση.)Είναι μια από τις λίγες φορές που θα έχω πατήσει "καταχώριση" αντί για "καθαρισμό", αυτούς τους μήνες. :-)
Στην Ελλαδα υπαρχουν πολυ που παντρευτηκαν και θα παντρευτουν με την νοοτροπια καλη κοπελα ειναι, νταξει δεν μ πολυ αρεσει αλλα αυτη μ κατσε..Απλα για να μην ειναι μονοι..Αν εισαι ερωτευμενος με την γυναικα κ το βλεπεις κ αυτο σ αυτην δεν μπορεις να την απατησεις..
Εσύ ταυτίζεις πάλι το αίσθημα του έρωτα με την μονογαμικότητα. (Ενώ έχεις δίκιο για την παρατήρησή σου περί γάμου).Όμως τι γίνεται όταν ξεφουσκώνει ο πρώτος ενθουσιασμός του έρωτα; Είναι σαν να λέμε ότι δεν μπορείς να απατήσεις για όσο είσαι ερωτευμένος δηλαδή περίπου τρία χρόνια με την καθεμιά. Χμμμ.
Κοιτα προσωπικα οι σχεσεις δεν κρατανε πολλοι, για διαφορους λογους..Αλλα εγω δεν θα απατουσα μια γυναικα που αγαπω ακομα και να μην μ καθονταν για το χ,ψ λογο..Αν εφτανα στο αμην για αλλους λογους τοτε θα την χωριζα,αλλα δεν θα την απατουσα..Ο καθενας ειναι διαφορετικος
Μάλιστα. Χμμμ...φαντάζομαι λοιπόν μόνο κάποιος παντρεμένος ή σε αληθινά μακρόχρονη σχέση δοκιμάζεται πραγματικά στο θέμα απιστία. Όπως το είπα παραπάνω. [Δεν εγκρίνω την απιστία αλλά αναγνωρίζω ότι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους από τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό λέω.]
Με τη λογική σου είδαμε και την αγάπη πολλών εξομολογούμενων γυναικών εδώ μέσα που "αγαπούν" τον άντρα που πρόκειται να παντρευτούν, διατυμπανίζοντας το μπας και το πιστέψουν αλλά φλερτάρουν και με τον συνάδελφο.
Ερώτηση... Οι άντρες απιστούν με τον αέρα, με τη γάτα της γειτονιάς, με τον τοίχο, με τι τέλος πάντων? Νομίζω απιστούν με μία άλλη γυναίκα... Και η γυναίκα με την οποία διαπράττουν την απιστία είναι ελεύθερη ή παντρεμένη? Εάν είναι κι αυτή παντρεμένη τότε κι αυτή κάνει το ίδιο έγκλημα. Εάν είναι ελεύθερη τότε κι αυτή με τη σειρά της διαπράττει μια πράξη εγκληματική προς την γυναίκα του αλλουνού. Γιατί η καραμέλα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Γίνεται απιστία χωρίς έναν άλλο ερωτικό σύντροφο?Κόψτε λοιπόν τις πίπες. Για να διαπράξω απιστία στη γυναίκα μου θέλω μία πρόθυμη γυναίκα. Αυτή η πρόθυμη είναι καλή, εγώ μαλάκας...
Τι ψάχνεις τώρα... γενιές ολόκληρες έχουν γαλουχηθεί με τέτοιες νοοτροπίες. Πόσες μανάδες δεν είπαν στις κόρες τους "έτσι είναι οι άντρες, γκομενίζουν κι απιστούν, αρκεί που επιστρέφουν στο σπίτι όμως και αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας υποχρεώσεις" (αναφερόμενη στο σύζυγο), "είδες ο παιχταράς μου, το καμάρι μου, 3-3 τις έχει τις γκομενίτσες του, από το σχολείο κιόλας" (αναφερόμενη στο γιο). Ενώ αν πάει η κόρη και παραπονεθεί για κέρατο "α τον αλήτη τον άντρα σου, το γουρούνι τι τόλμησε να κάνει στο παιδί μου, χώρισέ τον"!Σχιζοφρένεια. Η ελληνική οικογένεια φταίει για πάρα πολλά και η άποψη που εκφράστηκε με την εξ αυτή θυμίζει πλύση εγκεφάλου τέτοιου τύπου.
Ασχέτως με το αν είναι πολυγαμικοί ή μονογαμικοί οι άνθρωποι το ότι η απιστία συναντάται πιο συχνά σε άντρες ή έστω υπάρχει ευκολότερη παραδοχή έχει να κάνει απλούστατα με τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει ο καθένας. Λοιπόν ας λέμε ό,τι θέλουμε αλλά σαν κοινωνία ακόμη δείχνουμε άλλες ανοχές στην απιστία ενός άντρα απ' ό,τι σε μια γυναίκα. Όπως επίσης όταν το τρίτο πρόσωπο είναι γυναίκα έχει διαφορετική αντιμετώπιση απ' ότι ένας άντρας. Τώρα το μεγαλύτερο ερώτημα που σπάνια τίθεται είναι γιατί η απιστία είναι ο βασικός λόγος κινητοποίησης όταν μπορεί να υπάρχουν χίλιες δυο άλλες άσχημες συμπεριφορές. Πάντως από την στιγμή που υπάρχουν είτε κοινωνικές επιταγές για συγκεκριμένες συμπεριφορές είτε άνιση ελαστικότητα ελάχιστοι συμπεριφέρονται εντελώς συνειδητοποιημένα και όπως θέλουν στις σχέσεις τους γιατί εκτός των άλλων οι σχέσεις δεν είναι μόνο για μας και το έτερο ήμισυ αλλά και για την κοινωνία. Μερικές φορές μάλιστα μπορεί να είναι κυρίως για την κοινωνία.
"το μεγαλύτερο ερώτημα που σπάνια τίθεται είναι γιατί η απιστία είναι ο βασικός λόγος κινητοποίησης όταν μπορεί να υπάρχουν χίλιες δυο άλλες άσχημες συμπεριφορές. Πηγή: www.lifo.gr"Eπειδή συχνά η ερωτική αποκλειστικότητα είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να προσφέρουν (για περιορισμένο διάστημα) άνθρωποι μετρίων γενικότερα δυνατοτήτων. Και το κάνουν παντιέρα σαν να έκαναν κατόρθωμα.
Πρώτον είμαι ελιτίστρια και δεν θα απολογηθώ γι'αυτό. Προσφέρω πολλά και περιμένω πολλά. (Κι όχι απαραιτήτως αυτά που φαντάζεται κανείς.)Δεύτερον οι περισσότεροι άνθρωποι που λένε "έχω πολλά να προσφέρω" δεν έχουν. Αν τους πιέσεις να τα κατονομάσουν μιλάνε φλου για αισθήματα και θυσίες που ΘΑ έκαναν σε θεωρητικό επίπεδο. Όταν έρθει το αυγό στον κώλο κρίνονται τα πράγματα και άν ρωτηθεί η άλλη πλευρά (που συνήθως τους εγκαταλείπει κι εκείνοι κλαίγονται "μα έδωσα τόσα πολλά") η πραγματικότητα διαφέρει από αυτό που έχουν στο κεφάλι τους. Όταν λέμε άνθρωποι μέτριων γενικότερα δυνατοτήτων δεν εννοούμε να είναι μοντέλα ή νομπελίστες. Όμως πρέπει να έχει κανείς την αυτογνωσία να κατανοεί σε τι λέβελ παίζει και τι πραγματικά προσφέρει στην βελτίωση του άλλου ανθρώπου απέναντί του. Αλλιώς απλώς πουλάει φούμαρα και τα πιστεύει κιόλας.
"Eπειδή συχνά η ερωτική αποκλειστικότητα είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να προσφέρουν (για περιορισμένο διάστημα) άνθρωποι μετρίων γενικότερα δυνατοτήτων. Και το κάνουν παντιέρα σαν να έκαναν κατόρθωμα."Θα συμφωνήσω ότι είναι κάπως ελιτίστικο και αφοριστικό, αλλά η τελευταία φράση είναι τόσο σκληρή όσο και αληθινή.
«Όταν λέμε άνθρωποι μέτριων γενικότερα δυνατοτήτων δεν εννοούμε να είναι μοντέλα ή νομπελίστες. »Xρειάζομαι κάποια διευκρίνηση καθώς μετά λες ότι αν έχεις αυτογνωσία, άρα ξέρεις και τι μπορείς να προσφέρεις. Επειδή το 90% περίπου το πληθυσμού αποτελείται από ανθρώπους με μέτριες δυνατότητες θα ήθελα να καταλάβω αν πραγματικά πιστεύεις ότι φταίει ότι δεν μπορούν ή ότι δεν έχουν προσπαθήσει; (ίσως όχι για ένα αρκετά υψηλό level όπως υποστηρίζουν πολλοί αλλά για κάτι αξιόλογο) Υ.Γ. Για την τοποθέτηση μίλησα κι όχι σε προσωπικό τόνο πάντως για κάποιον, οπότε ο απολογισμός θα ήταν περιττός.
Ανίαόταν λέω ότι λείπει η αυτογνωσία εννοώ ακριβώς αυτό που λέω. Άτομα που είναι autobianci νομίζουν ότι είναι ferrari και τούμπαλιν και γίνεται όλο αυτό το τουρλομπούκι. Οι μέτριες δυνατότητες δεν είναι κάτι το γενετικά προκαθορισμένο στον τομέα σχέσεις επειδή οι σχέσεις δεν είναι μια μετρήσιμη κατάσταση με τον τρόπο που είναι η ομορφιά ή η εξυπνάδα ή η κοινωνικότητα ή ο πλούτος. Οι αυξημένες δυνατότητες στον τομέα σχέσεις έρχονται (καλλιεργούνται) μέσα από πολλή δουλειά με τον εαυτό μας και με το να αφουγκραστούμε τον σύντροφό μας. Πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν πραγματικά να ακούουν. Προβάλλουν τους δικούς τους φόβους και επιθυμίες στον σύντροφο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες του. Επειδή ειδικά το σεξ και η ερωτική επικοινωνία είναι κυρίως επικοινωνούμενα εξωλεκτικά (αλλά και λεκτικά οι ορισμοί των λέξεων συχνά διαφέρουν από άτομο σε άτομο και δεν είναι πάντοτε καν σαφές ότι διαφέρουν!) οι παρεξηγήσεις για τις ανάγκες είναι πολλές και μοιραίες. Ένας άντρας που θέλει μια απόσταση που να δημιουργεί μυστήριο (κι άρα ερωτισμό) από την κοπέλα του δεν μπορεί να τα νιώσει όταν έχουν ζουζουνιάσει τόσο ώστε να του φορέσει την παντοφλίτσα και να κάνουν τις γουτσουνιές στον καναπέ. Δυστυχώς πλήθος λοβοτόμησης μέσω των προτύπων προτρέπουν τις κοπέλες να περιμένουν τις γουτσουνιές στον καναπέ ως το sine qua non της επιτυχημένης συντροφικής σχέσης. Τι έχουμε λοιπόν; Έλλειψη αυτογνωσίας από την μία (κανείς από τους δύο δεν αναρωτιέται αν αυτό που θέλει το θέλει επειδή απαντά σε εσωτερική ανάγκη) και επικοινωνιακό κενό από την άλλη. Είναι απολύτως βέβαιο ότι η σχέση αυτή θα αναπτύξει ερωτικό χάσμα το οποίο θα πληρωθεί άμεσα από τον πρώτο υποψήφιο που θα σφυρίξει στον σκοπό στον οποίο βολτάρουν οι βαθύτερες ανάγκες του καθενός. Και θα αρχίσει ο χορός των ξενοκοιταγμάτων και των ξενοπηδημάτων κι ο πρώτος που θα "τσακώσει" τον άλλον θα "τον έχει στο χέρι" και θα εξαργυρώσει ακριβά το φλος ρουαγιάλ του. Επειδή ακριβώς οι άνθρωποι αυτοί είχαν μια μέτρια σχέση με μέτριους όρους και μέτρια δουλειά μεταξύ τους που απλώς κρατιόταν όσο κανένας απο τους δύο δεν ξεστράτιζε. Έγινα πιο κατανοητή; ΥΓ. Το ξέρω ότι δεν το λες επί προσωπικού. Το αναφέρω απλώς επειδή τείνουν οι αναγνώστες να ταυτίζουν την υπεράσπιση συγκεκριμένων θέσεων με την αντανάκλαση της προσωπικής ζωής του εκφέροντος την άποψη. "Υποστηρίζει την πολυγαμία; Άρα είναι εξώλης και προώλης." Όχι. Είμαι 2 δεκαετίες πιστή στον ίδιο άντρα. Μπορώ να τρώω ιμάμ κάθε μέρα χωρίς πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπω γύρω μου. Η μονογαμία ζορίζει τον περισσότερο κόσμο. Αλλιώς δεν θα ήταν τόσο φλέγον θέμα.
Με κάλυψες και με το παραπάνω. :) Υπό αυτή την έννοια μη σου πω ότι δεν είναι απλά μέτριοι στις σχέσεις τους αλλά και κάκιστοι. Κι από την στιγμή που έχει κάποιος απαιτήσεις σε αυτά που προσφέρει κάποιος έχει κάθε δικαίωμα να έχει απαιτήσεις σε αυτά που λαμβάνει.
Κακώς εξισώνεις την μονογαμία με την αγάπη. Είναι μια αυθαίρετη εξίσωση επιβεβλημένη για πολύ συγκεκριμένους λόγους την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν αν αντέξουν. Είναι απλά έξω από την φύση τους. Δεν σημαίνει ότι στερούνται αισθημάτων. Από την άλλη υπάρχουν φύσει μονογαμικοί άνθρωποι (και άντρες) αλλά θα τους ψάξεις με το ματογυάλι. C'est la vie. Διάβασε κι αυτό για να σου λυθούν οι απορίες ΓΙΑΤΙ κάνουν σχέσεις και φλερτ εκτός σχέσης. http://www.estherperel.com/wp-content/uploads/2011/01/networker_perel.pdf
Ελεεινά πλάσματα, αυτό είμαστε...όλοι...σα ρομπότ...Οπως λένε, είμαστε φτιαγμένοι με δύο κεφάλια, αλλά όχι με αρκετό αίμα να κυκλοφοράει και στα δύο, οπότε μπαίνει σε λειτουργία ή το ένα...ή το άλλο, εντάξει;
Αμα ασχολεισαι με το τί κάνει αυτός, δεν σου μενει ουτε χρονος ουτε διαθεση να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Ποσο γοητευτικός ειναι ενας ανθρωπος που ασχολειται μονο με σένα; ρωτάω εμάς τους ρομαντικούς.
Scroll to top icon