ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.6.2017 | 16:45

Ταξιδιωτικός προορισμός: Ήπειρος

Ιδού η δική μου πρόταση, για όσους ρωτάνε. Αθήνα-Ιωάννινα με το λεωφορείο περίπου πέντε ώρες, αν θυμάμαι καλά. Τιπ: πάρτε το νυχτερινό, θα φτάσετε πιο γρήγορα και έχετε πιθανότητες να είναι άδειο. Δεν το προτιμά ο κόσμος, δεν ξέρω γιατί. Από Θεσσαλονίκη σε δυο το πολύ δυόμιση ώρες είσαστε Ιωάννινα, άλλα τρία τέταρτα έχετε φτάσει στην Ηγουμενίτσα.Ε δεν μπορώ να αναφέρω εδώ αναλυτικά όσα θα ήθελα, είναι πάρα πολλά.Διαλέξετε ειδικότερα προορισμό και ψαχτείτε διαδικτυακά. Θα δείτε ότι θα βρείτε πανέμορφους ξενώνες με τοπ κριτικές και πολύ ωραία ξενοδοχεία παντού.Επίσης: η 'Ηπειρος (όχι να το παινευτώ),καλύπτει ΟΛΑ τα γούστα. Τι αγαπάτε; Βουνό; Βουνά να δούνε τα μάτια σας. Θάλασσα; Από παραλίες άλλο τίποτε. Την δυνατότητα να πεταχτείτε και λίγο σε νησί; Απέναντι περιμένουν η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Λευκάδα, η Ιθάκη, η Κεφαλλονιά. Σας ενδιαφέρει η ιστορία; Δωδώνη, Νεκρομαντείο, Ζάλογγο, Σούλι, Αρχαία Ελέα και πάει λέγοντας.Ποτάμια, χαράδρες, κάστρα, ιστορικά γεφύρια. Τι άλλο πια;Τον Αύγουστο η αλήθεια είναι θέλει προσοχή για όσους ψάχνουν ηρεμία. Σας το λέω για να μην με βλαστημάτε. Μακριά από Πάργα και Σύβοτα Αύγουστο μήνα. Πιάστε καλύτερα τίποτε Τζουμέρκα, Ζαγόρια, Μέτσοβο. Ξέρετε, προορισμοί που είναι κυρίως χειμερινοί. Για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας.΄Υπάρχουν ξενώνες σε απόσταση πνοής από τις πηγές του Αχέροντα. Αράξτε ρε παιδιά στις όχθες, βάλτε καρπουζάκια, μπύρες, ό,τι αγαπάει ο καθένας στην άκρη μέσα στο ποτάμι (σιγουρέψτε τα με πέτρες τριγύρω, αλλιώς θα τα ψάχνετε, χα χα) και σε λίγο θα τα "ψαρέψετε" πίσω παγωμένα. Αλλά ΚΑΙ εδώ ισχύει: αποφύγετε Αύγουστο μήνα. Πηγαίνετε και μια βόλτα στην Πρέβεζα. Άκρως ατμοσφαιρική πόλη, θα δείτε.Μην ξεχάσετε τους Μύλους Σουλίου!Κλείνω, αλλιώς παρασύρομαι και θα γράφω κατεβατά. Αλλά, ΑΥΤΗ η τελευταία αναφορά, είναι υποχρεωτική: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ.Εδώ σας θέλω. Μπορείτε να αντισταθείτε; Η καλύτερη διεύθυνση νομίζω είναι το Μέτσοβο και τα Ιωάννινα. Αν, και, σε όποιον γυναικείο ηπειρώτικο συνεταιρισμό κι αν αγοράσετε πίτες, δεν θα βγείτε χαμένοι. Δοκιμάστε σπανακόπιτα, κασερόπιτα, ζυμαρόπιτα, μακαρονόπιτα, κοτόπιτα, κιμόπιτα, χορτόπιτα, μπλατσάρα, αλευρόπιτα,τυρόπιτα και και και.Και πάρτε και έξτρα τυρί φέτα Δωδώνης. Και τώρα πάω να ανάψω τον φούρνο γιατί μου άνοιξε απίστευτα η όρεξη.Θα φτιάξω μια ξεροψημένη και μυρωδάτη πίτα με καλαμποκάλευρο και μπόλικη φέτα.Καλό καλοκαίρι να έχουμε Παίδες!
6
 
 
 
 
σχόλια
Ακόμα θυμάμαι το υπέροχο κοντοσούβλι που έφαγα στο Μέτσοβο,δεκαπενταύγουστο του 2015...Σερβιριστήκαμε σε 15 λεπτά,σε ένα ειδυλλιακό παραδοσιακό ταβερνάκι(για την ημέρα,θεωρείται πολύ καλός χρόνος),η θερμοκρασία ήταν -7 βαθμούς από την μέση τιμή που επικρατούσε στην Ελλάδα,η φύση ήταν υπέροχη και το μέρος ήρεμο και tourist free!Αν είσαι σε φάση για εναλλακτική επιλογή,η Ήπειρος είναι όντως ιδανικός προορισμός!Καλό καλοκαίρι κορίτσι,ελπίζω να βολέψει με τις άδειες και να καταφέρεις να έρθεις στα πάτρια εδάφη... :)
Scroll to top icon