ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.6.2017 | 01:28

Βρωμια

Σας γράφω απο Ισπανία. Βρίσκομαι εδω για ένα προγραμμa Erasmus plus μικρής διαρκείας. Μένω στο δωμάτιο με Αλλα 6 άτομα ( 4 Ελληνίδες ). 2 απο αυτά ειναι Γάλλοι και ειναι αληθινά βρωμιαριδες! Τύπου περπατάνε σε όλο το χοστελ με γυμνά ποδια και μετα ξαπλώνουν στο κρεβάτι. Ας μη μιλήσω για τα πράγματα τους που βρίσκονται παντού στο πάτωμα. Τέλος πάντων. Κάθε μερα στρώνω το κρεβάτι μου και κάθε μερα το έβρισκα ξέστρωτο οταν γύριζα.. Ε σγμερα βρήκα το Γάλλο να κάθεται στο κρεβάτι μου, δίπλα στο μαξιλάρι με τα ρούχα απο τη παραλία . οχι μόνο δε σηκώθηκε Αλλα μου ειπε κιόλας : δε πιστεύω να ενοχλείσαι που έρχομαι και κάθομαι ; Ε και εγώ του ειπα οτι δε θα ήθελα να ξανα καθίσει, γιατί δε Μαρεσει να κάθομαι με τα ρούχα στο κρεβάτι κλπ. Σοκαρίστηκε! Και οι αλλες με είπαν υπερβολική! Εκανα Λάθος ;
12
 
 
 
 
σχόλια
Έχω ακούσει γενικότερες ιστορίες φρίκης από άτομα που σπούδασαν ή μένουν σε Αγγλία, Γαλλία και Σκανδιναβικές χώρες. Οι προσωπικές μου αγαπημένες:-Σφουγγαρίστρα μαζί με ρούχα στο πλυντήριο (εννοείται μαύρη και μέσα στην μπίχλα)-Με το ίδιο τζιν για μήνες, το οποίο είχε κανονικές λάσπες στα μπατζάκια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξάπλωνε στο κρεβάτι με αυτό το τζιν και τα παπούτσια. (κάτι το οποίο βλέπουμε συνέχεια σε σειρές/ταινίες και ειλικρινά πάντα με αηδίαζε όσο δεν πάει)-Σκουπίδια και φαγητά στην κουζίνα για μέρες, μέχρι που βγήκαν ζωύφια. Φυσικά, τα μάζεψε Ελληνίδα.-Για να μην πληρώσουν άλλο ποτό, έπιναν ότι ποτά είχαν αφήσει οι προηγούμενοι στα τραπέζια τους.Έχω και άλλα. :)
Χαχα για να κάνουν οικονομία τρώνε το χθεσινό φαγητό που άφησαν απο εχθές έξω! Η παιζει να πίνουν απο ένα μπουκαλι νερό, το οποίο έχουν πεταμένο κάτω, επι 4- 5 ημέρες. Δεν αγοράζουν να φάνε ποτε πρωινό καο οταν αγοράσει κάποιος πάντα χώνουν τα χέρια τους να φάνε ! Οκ ! Τους ειπα επίσης να πλύνουμε τα ρούχα μας σε κατι πλυντήρια που έχει το χοστελ και κάνουν 6 ευρώ και έπαθαν σοκ !! Προτιμούν να τα πλύνουν με νερό !
Α μπράβο, να λέγονται κι'αυτά για να τα ακούνε κάποιοι ξεκούραστοι kwλοι που νομίζουν ότι όσοι στρέφονται στο εξωτερικό για εργασία/σπουδές βρίσκουν δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα.
Ενώ οι Έλληνες είμαστε πεντακάθαροι! Στο χώρο μας νοικοκύρηδες και όταν βγαίνουμε έξω πετάμε όπου να 'ναι τα σκουπίδια μας είτε περπατάμε, είτε οδηγούμε, είτε απλά καθόμαστε. Δεν είναι θέμα εθνικότητας, θέμα παιδείας και χαρακτήρα είναι. Πόσοι από εμάς περπατάμε με το άδειο μπουκάλι νερό στα χέρια για να το πετάξουμε σε κάδο και όχι κάτω;
Έλα ντε! Το να κάνουμε εφτά φορές τη μέρα μπάνιο και να βγαίνουμε να πετάμε τα σκουπίδια μας δεξιά κι αριστερά, πόσο αντιφατικό! Η καθαριότητα δεν (πρέπει να) περιορίζεται μόνο στην προσωπική υγιεινή, αφορά και το σπίτι μας, και το περιβάλλον.
Οι Έλληνες παρά την κρίση και πιο καλοντυμένοι είναι από τους ξένους και καθαρότεροι. Και να με συγχωρεί η αφεντιά σου, δεν έχω δει κανέναν να πετάει το άδειο μπουκάλι στο δρόμο. Όλοι τα κρατάνε μέχρι να βρουν κάδο να τα πετάξουν. Άλλο αν δεν ψάχνουν σόνι και καλά κάδο ανακύκλωσης.Όσο για τους Ισπανογάλλους για ρώτα και άλλους αλλοδαπούς να σου πουν γνώμη αν βρωμάνε ή όχι. Γιατί πίστεψέ με δεν είναι καθαρά Ελληνική αυτή η πεποίθηση.
Πλέον πιστεύω πως δεν ειναι τυχαίο. το θέμα ειναι οτι όχι μόνο δε προσέχουν τη προσωπική τους υγιεινή Αλλα δε ενδιαφέρονται και για τη καθαριότητα του χώρου όπου μοιράζονται με τους άλλους. Η Γαλλίδα πχ έχει αφήσει ένα πιάτο φαΐ απο χθες το μεσημέρι πανω στα ρούχα της! Ρε φίλε Κανε ένα κόπο και πετα το ! Η ας πούμε πάει στη τουαλέτα η οποια ειναι κοινή για 20 άτομα, χωρίς παντόφλες ! Η χθες είδε ένα μπουκαλι με νερό και το αρπάζει να πιει και μ λέει ποιανού ειναι ; και λέω δικό μου και πίνει ! Τι πίνεις βρε κοπέλα μου ; μπορεί να έχω χίλιες αρρώστιες!Η στη τελική μπορεί να συχαινομαι !Και τελικά το πέταξα ! Δεν ξέρω αν ειμαι περίεργη ή υπερβολική Αλλα οταν ζεις με Αλλα τόσα άτομα μέσα σε ένα δωμάτιο πρέπει να ακολουθείς και κάποιους Κανονες
Καθόλου υπερβολική δεν είσαι. Αυτοί νομίζουν ότι η συγκατοίκηση είναι κοινόβιο και ότι οι άλλες εθνικότητες είναι υποχρεωμένες να ανέχονται τις ιδιορυθμίες τους.
Scroll to top icon