ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.6.2017 | 01:29

Με εξοριζετε απο τη πατριδα μου καθαρματα

6 μηνες ανεργη. Παραιτηθηκα απο τη προηγουμενη δουλεια μου (χωρος εστιασης) γιατι, οσο αναγκη κι αν ειχα τα χρηματα, δε μου το επετρεψε η αξιοπρεπεια μου να δουλευω απο αρχες του χρονου με τα μισα χρηματα. Να δουλευω 6ημερο και να πληρωνομαι 5νθημερο μονο και μονο επειδη "ειχα το θρασσος" να παιρνω τα δωρα που μου αναλογουν. Να δουλευω 2 χρονια σερι βραδυ με ενα ρεπο την εβδομαδα και να πληρωνομαι οπως αν δουλευα πρωι. 6 μηνες εψαξα παντου πανω στο πτυχιο μου. Θα ημουν ψευτρα αν ελεγα οτι δεν εβρισκα δουλεια. Εβρισκα... Με 400 το πολυ 500 ευρω το μηνα. Να δουλευω 10ωρο 6ημερο και μισα η καθολου ενσημα.Πριν λιγες μερες μου εγινε προταση για μια δουλεια στο εξωτερικο με τα 4πλα χρηματα, με σπιτι και πολλα bonus. Το σκεφτηκα παρα πολυ μεχρι να δεχτω και να φτασω στο σημειο να μετραω αντιστροφα τις μερες μεχρι να φυγω. Ολοι μου λενε να το κανω για μενα, για μια καλυτερη ζωη, για να εξασφαλιστει το μελλον μου. Ολοι χαιρονται για εμενα κι εγω μελαγχολω.Κοιταω βαθια στα ματια τους γονεις μου, τον αδερφο μου, τους αδερφικους μου φιλους να "ρουφηξω" οσο περισσοτερο μπορω απο αυτους. Πινω τις τελευταιες καλοκαιρινες μπυρες, παω σε ολα τα στεκια μου, χαιρομαι για λιγο ακομα τον καλοκαιρινο ηλιο. Δινω σημασια στα ασημαντα και σε αυτα που θεωρουσα δεδομενα. Ξερω οτι θα ξαναγυρισω σε λιγους μηνες για διακοπες για 5-10 μερες αλλα τι να μου κανουν.Οσο ξερω πως δε θα με παρει η κολλητη μου ξαφνικα τηλεφωνο μες τη νυχτα, να μου πει πως ειναι κατω απο το σπιτι και να κατεβω με τις πυτζαμες για να παμε βολτα με το αμαξι. Δε θα ξυπνησω τη μανα μου γιατι γυρισα στο σπιτι κομματια. Δε θα εχω ανα πασα ωρα και στιγμη τους δικους μου ανθρωπους να τους αγγιξω, να τους δω... Μεσα απο ενα τηλεφωνο και μια οθονη θα πηγαινοερχονται τα συναισθηματα μου πια... Κι ολα αυτα γιατι καποιοι μου γαμησαν το μελλον... Καποιοι εχτισαν πανω στα συντριμια μου... Καποια μου εκρυψαν τον ηλιο!Ευχομαι μονο να νιωσουν τη μοναξια και το φοβο μου!!!
3
 
 
 
 
σχόλια
Αγαπητή άνεργη, εγώ ήθελα απλώς να πω ότι καταλαβαίνω όσο μπορώ τον πόνο σου και τη στενοχώρια. Όλοι έχουμε τον τόπο μας, τις αναμνήσεις μας και κάποιοι ζουν και πεθαίνουν σε αγαπημένα μέρη.Ο άνθρωπος όμως είναι γεννημένος εξερευνητής, δραστήριος και με περιέργεια. Λυπάμαι πολύ να ακούω ανθρώπους να φοβούνται το άγνωστο γιατί όσο κι αν σου λείψουν άτομα και συνήθειες, θα φτιάξεις νέα ζωή, νέα οικογένεια. Ίσως ξανάρθεις, ίσως πας αλλού, ίσως τους πάρει όλους να ζήσετε στον Άρη. Μια περιπέτεια είναι και πόσο κρίμα θα ήταν να καταλήξεις εκεί από όπου ξεκίνησες. Καλή τύχη, να έχεις ομαλή προσαρμογή:)
"Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,να εύχεσαι να 'ναι μακρύς ο δρόμος..."Καλή τύχη στο νέο σου ταξίδι!Να λυπάσαι εκείνους που δεν βγήκαν ποτέ απ'το λιμάνι.Και στα γράφω αυτά, ενώ προετοιμάζομαι και ο ίδιος για να μεταβώ το φθινόπωρο για εργασία στο εξωτερικό. Ναι μεν, για συγκεκριμένο πρόγραμμα, χρονικό διάστημα και σε χώρα όπου έχω ξαναεργαστεί, αλλά σε πόλη όπου δεν έχω ξαναζήσει. Προσπαθώ να πω ότι έχοντας φορέσει τα παπούτσια που ετοιμάζεσαι να βάλεις, σε συμβουλεύω να το βλέπεις θετικά, να επιδείξεις ευελιξία και προσαρμοστικότητα ώστε να υπερπηδήσεις επιτυχώς τα όποια εμπόδια εμφανιστούν.
Δες και την άλλη όψη. Σε περιμένει ένας καινούριος κόσμος. Ίσως είναι ακόμα νωρίς να το δεις, αλλά θα τον συναντήσεις. Όπως και να έχει σφίξε τα δόντια και προχωρά.
Scroll to top icon