ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.8.2017 | 15:44

Ποια ειναι η γνωμη σας;

Εχοντας μια αδυναμια στα σκυλακια οποτε δω καποιο αδεσποτο, αν δεν με φοβαται, θα το πλησιασω και θα το χαιδεψω και αν εχω φαγητο μαζι μου θα του το δωσω. Δεν ειναι λιγες οι φορες που εμεινα νηστικια και εδωσα τοστακια στα αδεσποτα.Ομως οι αλλοι με κοιτανε καπως. Αρκετοι περαστικοι με λοξοκοιτανε και στη σχολη που πηγαινω ολοι θα σφυριξουν ας πουμε στο σκυλακι αλλα μολις τους πλησιαζει κανουν οπισθεν μην τυχον και τους ακουμπησει. Δεν θα σχολιασω για καποιες κοπελες που τσιριζουν ενω το ζωντανο περπαταει. Που λετε με θεωρουν βρωμιαρα καθως δεν πλενω τα χερια μου μετα. Ομως ξερω πως δεν προκειτε να βγαλω εξανθημα ή κατι τετοιο εχοντας 5 σκυλια μια ανοσια την εχω. Εσεις θεωρειτε καποιον που θα χαιδεψει ενα αδεσποτο σκυλακι ή γατακι βρωμιαρη; Εννοειτε πως μετα δεν θα ζητησω ας πουμε κανα πατατακι με απλητα χερια απο τους αλλους και γενικα αγγιζω μονο τα πραγματα μου γιατι με κοιτανε λες και κουβαλαω καμια θανατηφορα αρρωστια λοιπον; Ποια η γνωμη σας στο θεμα αυτο;
9
 
 
 
 
σχόλια
Επειδη αναφερθηκαν και τα ΜΜΜΠροσωπικά, οταν εχω χρησιμοποιήσει ΜΜΜ , (αλλα και δημοσιους χωρους) αποφευγω εκεινη τη στιγμη ή αμεσως μετά να τρώω ή να βαζω τα χέρια στο πρόσωπο μου.Οκ δε χρειάζεται να παθαίνουμε υστερία με τα μικρόβια, ουτε οταν προκειται για αδέσποτα , ούτε όταν πρόκειται για δημόσιους χωρους.Αλλα και οι επαγγελματίες υγείας και ο ΠΟΥ συστήνουν : να πλενουμε τα χερια μας με το που μπαινουμε στο σπίτι, να αποφευγουμε να βαζουμε τα δακτυλα μας στο προσωπο/ματια/στομα οταν ειμαστε σε ΜΜΜ, να πλενουμε τα χερια μας αμεσα πριν φαμε/πριν μαγειρέψουμε/πριν καθαρισουμε ανοιχτο τραυμα/πριν περιποιηθουμε ατομο με ανοσοκαταστολη, ακομη και αν δεν εχουμε ακουμπησει μια εμφανως λερωμενη επιφανεια.Συγνωμη αλλα αν δεν κανεις τα παραπανω , εισαι απλά βρωμιάρης. Εσυ συγκεκριμένα μπορει να εχεις καλο ανοσοποιητικο και να μην παθεις τιποτα, αλλα δεν γνωρίζεις ο διπλανος σου τι προβληματα υγείας εχεις.
Και τα καθισματα του μετρο μπορει να εχουν να τα πλυνουν απο τοτε που δημιουργηθηκε το μετρο και σιγουρα και σ' αυτα εχουν κατσει πολλοι ανθρωποι που δεν ακολουθουν και πολυ πιστα τους κανονες υγιεινης, ή ανθρωποι που μενουν στο δρομο, αρα ειναι και αυτα γεματα μικροβια, ομως δεν ειδα κανεναν να μενει ορθιος μεσα στο μετρο, ολοι μια χαρα βολευουν τον κωλο τους αδιαμαρτυρητα!!! Αυτα τα μικροβια που υπαρχουν στα καθισματα του μετρο και τα μικροβια που(GUESS WHAT!!) υπαρχουν γενικα παντου γυρω μας, γιατι δεν σας σοκαρουν?? Και σας σοκαρουν μονο τα μικροβια των αδεσποτων? Δεν ειδα ποτε κανεναν να αηδιαζει οταν ακουμπαει τις χειρολαβες των λεωφορειων, δεν ειδα ποτε κανεναν να σιχαινεται να κατσει σε ενα πεζουλι, δεν ειδα ποτε κανεναν να σιχαινεται να μπει στις βρωμερες θαλασσες της Αττικης, αλλα απαπα, τα βρωμερα αδεσποτα ειναι ο μονος πραγματικος κινδυνος για την υγεια μας στο κατα τα αλλα πληρως αποστειρωμενο περιβαλλον που ζουμε!!!! Ποση υποκρισια πια!!!
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Έχω δει κόσμο στα ΜΜΜ που όχι μόνο δεν κάθεται στα καθίσματα αλλά καλοκαιριάτικα φοράει γάντια για να μην πιάσει τις χειρολαβές! Κι ακόμα κι αν τις πιάνουν με γυμνά χέρια, εσένα ποιος σου είπε ότι δεν πάνε μετά να πλυθούν;
Θες να μου πεις οτι ο περισσοτερος κοσμος στο μετρο θα δει κενη θεση, αλλα θα προτιμησει να κατσει ορθιος? Και οτι η πλειοψηφια φοραει γαντια? Μπορει αυτο να το κανει ενα 10%, το υπολοιπο 90% ομως απλα αδιαφορει και καθεται στα βρωμερα καθισματα. Οπως επισης μεγαλη μεριδα του κοσμου καπνιζουν σα φουγαρα, καθονται στις 2 το μεσημερι κατω απ' τον καυτο ηλιο, τρωνε τα σκουπιδια που σερβιρονται στα φαστ φουντ, αλλα εκει δεν τους πειραζει το κακο που κανουν στην υγεια τους. Για καποιο λογο θεωρουν οτι η σοβαροτερη απειλη για το ανοσοποιητικο τους ειναι τα μικροβια των αδεσποτων!! Ημαρτον. Μικροβια υπαρχουν παντου. Θες να μου πεις οτι υπαρχει ανθρωπος που καθε 10 λεπτα πλενει τα χερια του? Μαλλον οχι. Αρα ολοι μας εχουμε πανω μας ανα πασα στιγμη μικροβια. Αλλα για καποιο λογο καποιους τους πειραζουν μονο τα μικροβια που κουβαλανε τα αδεσποτα.
Σοβαρά μιλάς; Ίδια είναι τα μικρόβια που κουβαλάω εγώ και ίδια ενός αδεσποτου που ζει στα σκουπίδια και στα σκ@τ@; Και για να σε προλάβω, ναι τα μικρόβια (ως ένα σημείο) είναι απαραίτητα για το χτίσιμο του ανοσοποιητικού αλλά η υπερέκθεση κάνει κακό.
Τα αδέσποτα μπορεί να ζουν και να ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια και όλοι γνωρίζουμε πως με τα σκουπίδια μεταφέρονται πολλές μεταδοτικες ασθένειες. Είναι τουλάχιστον ανθυγιεινό να μην πλένεις καλά τα χέρια σου μετά την επαφή σου με αυτά.
Μπορείς να κουβαλάς μαζί σου είτε υγρά μαντηλάκια είτε αυτό το τζελ καθαρισμού που δε θέλει και νερό και είσαι μια χαρά. Η αληθεια είναι ότι τα αδέσποτα ζωάκια έχουν άλλες συνθήκες διαβίωσης από τα οικόσιτα (ζουν κοντά σε σκουπίδια, δεν πλένονται κλπ) οπότε και για δικό καλό, καλύτερα να πλένεις τα χέρια σου.
Scroll to top icon