ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.8.2017 | 23:02

Να αναλαμβανετε τις ευθυνες των επιλογων σας!!!!

Λοιπον κοριτσια, ακουστε κατι: οταν γνωριζετε οτι ενας ανθρωπος σας φερεται ασχημα, αλλα παρολα αυτα επιλεγετε να μενετε μαζι του, τοτε η ευθυνη για οσα περνατε ειναι δικη σας. ΕΙναι σαν να πηγαινεις να παρεις ψωμι απο εναν φουρνο που δεν εχει καλο ψωμι και μετα να παραπονιεσαι οτι πηγαν τσαμπα τα λεφτα σου. Εν γνωσει σας επιλεγετε να μενετε σε αδιεξοδες καταστασεις. Μονες σας θετετε ορια στην ευτυχια σας. Δεν σας φταιει κανενας αλλος.Ειλικρινα εχω βαρεθει να ακουω φιλες μου να το παιζουν θυματα. "μου φερεται απαισια", "μου μιλαει ασχημα", "δεν με σεβεται" κλπ κλπ. Ναι οκ, ΕΣΥ ομως τι κανεις γι' αυτο???? Θα σου πω εγω τι κανεις. Καθεσαι και τα υπομενεις ολα αυτα και περιμενεις ως εκ θαυματος να ερθει μια αλλαγη. ΜΜ οκ. Κατσε και περιμενε λοιπον την αλλαγη που δεν θα ερθει ποτε. Δηλαδη εξηγησε μου, πιστευεις οτι εχει καποιο κινητρο ο συντροφος σου, για να παρει την αποφαση να αλλαξει προς το καλυτερο, απ' τη στιγμη που βλεπει πως οσο απαισια και αν σου φερεται, εσυ παραμενεις μαζι του? Μαλλον οχι. Σου λεει βρηκα εδω την ηλιθια που με ανεχεται και στα χειροτερα μου, αρα γιατι να αποφασισω να γινω καλυτερος?? Γι' αυτο δυο λυσεις υπαρχουν: ή μεινετε σε μια κακη σχεση αποδεχομενες το γεγονος οτι θα ειστε για παντα ανικανοποιητες, ή παρτε την αποφαση να χωρισετε και διεκδικηστε κατι καλυτερο. Το να μενετε ομως σε μια σχεση που δεν σας ικανοποιει και ταυτοχρονα να γκρινιαζετε για το πως σας φερεται ο αλλος(λες και δεν το ξερατε οτι θα σας φερεται ετσι) ειναι παντελως ηλιθιο. Δικαιωμα σας να κανετε στη ζωη σας οποια επιλογη θελετε, να δεχεστε ομως και τις συνεπειες των επιλογων σας.
8
 
 
 
 
σχόλια
Ας βγάλω από την εξίσωση τις κακοποιητικές σχέσεις,με την κακοποίηση να αφορά και το σώμα αλλά και την ψυχή...Δεν μπορώ να σκεφτώ γυναίκα που να μην γκρινιάζει για τον σύντροφο και τα κουσούρια του,στις φίλες της...τώρα που το σκέφτομαι,σπάνια πιάνω κουβέντα με τις φίλες μου,για το πόσο ευτυχισμένες είμαστε στις σχέσεις μας,πόσο καλό είναι το σεξ,τι όμορφα που περνάμε,πόσο τέλειοι είναι οι άντρες μας...συνήθως,στην ευτυχία αναλογεί μια απλή αναφορά,όμως όταν έχει γίνει ένας καυγάς,δεν φτάνουν 3 φοιτητικοί(aka πολύωροι)καφέδες για να εξαντληθεί το ζήτημα...αν δεν κλαφτείς στις φιλενάδες,πώς θα γίνει;Ο"έρμος"στο σπίτι θα τα ακούει όλα;;;Ο ρόλος της καλής φίλης επιτάσσει να ακούει τα παράπονα,να κάνει τον δικηγόρο του διαβόλου και γενικά να είναι εκεί για την φίλη της...(Πραγματικά,έκανα εικόνα τους εβδομαδιαίους καφέδες με τις φίλες μου,με εμάς να είμαστε μέσα στα μέλια και τα σορόπια,να μην υπάρχει το παραμικρό παραπονάκι,όλα στις σχέσεις να βαίνουν καλώς και να είμαστε χαμογελαστές σαν τις συζύγους στο Stepford που πίνουν τσάι... :P )Υ.Γ. Οκ,ίσως το πήγα λίγο παραπέρα,αλλά μου φαίνεται κάπως υπερβολικό,όλες πια οι φίλες σου να έχουν μπλέξει με υπέρτατους μ@λ@κες και αυτές,απλά να γκρινιάζουν για την σύμπτωση... :)
Ο εξομολογούμενος έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέει. Περιγράφει ακριβώς τι συμβαίνει σήμερα στις ανθρώπινες σχέσεις. Και αυτό ,το να συμβιβάζεται δηλαδή κάποιος μέσα σε μια σχέση ,αλλά κατά βάθος να μην είναι ευχαριστημένος και να κλαίγεται δεξιά και αριστερά δεν γίνεται μόνο στις ερωτικες σχέσεις γίνεται παντού ,απλά στις ερωτικες είναι πιο έντονο το φαινόμενο καθώς οι σχέσεις αυτές είναι πιο βαθιά προσωπικές. Οι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες μένουν σε σχέσεις που δεν είναι ευχαριστημένες γιατί πολύ απλά φοβούνται να προχωρήσουν είναι ανασφάλεις και μέσα σε αυτήν ,την ναι μεν κακή ποιοτικά σχέση ,εκείνες βρίσκουν τουλάχιστον την σανίδα σωτηρίας τους , την ασφάλεια τους, το καταφύγιο τους το οποίο τους προστατεύει επιφανειακά αλλά τους εγκλωβίζει ουσιαστικά. Και λέω ότι αυτό συμβαίνει περισσότερο με τις γυναίκες επειδή δυστυχώς(;;) οι γυναίκες είμαστε πιο ευάλωτες και όχι τόσο δυνατές όχι τόσο λόγω φύσης αλλά λόγω κοινωνικών στερεοτύπων.
Αδυνατώ να δεχτώ ότι"έτσι είναι οι σχέσεις σήμερα"...απλά,δεν βλέπω μόνο αυτό γύρω μου...είμαι η εξαίρεση;;;Αμφιβάλλω...Σίγουρα υπάρχει ανασφάλεια...Αλλά υπάρχει και χαζομάρα και ανωριμότητα...υπάρχουν τα πάντα για την ακρίβεια...Δεν είναι όλα ρόδινα σε μια σχέση...υπάρχουν φάσεις,προβλήματα,ασυνεννοησίες,γκρίνια,υποχωρήσεις,συμβιβασμοί,ανάκαμψη...δεν είναι άσπρο μαύρο-"είμαι σε μια σχέση που με καλύπτει και θα με καλύπτει 100% μέχρι το τέλος των ημερών..."Για να πω την αλήθεια,επέλεξα να δώσω έναν ανάλαφρο τόνο στο σχόλιό μου,γιατί βρήκα την εξομολόγηση μονοδιάσταση και γενικευμένη...Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι οι γυναίκες,ως επί των πλείστων,είναι ευάλωτες,ηλίθιες και ανασφαλείς και ανέχονται τους μ@λ@κες τους άντρες που τις κάνουν ό,τι θέλουν...τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα-αυτό λέω μόνο...
Μα φυσικά και δεν είπα ότι αυτός είναι ο γενικός κανόνας!! Απλώς η εξομολόγηση αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και σε μια μερίδα ανθρώπων και το σχόλιο μου αναφετεται σε αυτή την κατάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ούτε και πιστεύω ότι όλες οι ανθρώπινες σχέσεις είναι έτσι( ακόμα και αυτό ευνοήθηκε ). Το ότι όμως πολλές φορές οι άνθρωποι μένουν σε σχέσεις επειδή δεν έχουν την δύναμη να προχωρήσουν μπροστά λόγω ανασφάλειας είναι γεγονός!
Άκου να δεις κορίτσι μου δεν βολεύονται με καταστάσεις αγαπάνε καί όταν αγαπάς είναι Αλλιώς οι άνθρωποι δεν είναι παιχνίδια να τους αλλάζεις έτσι απλά και στην τελική μαθαίνουν μέσα από αυτά οριμαζουν μπορεί να μην καταλήξουν μαζί αλλά πάντα από μια σχεσει περνεις κάτι μαθαίνεις.....το ποτέ πρέπει να λιξει μια σχέση δεν το κρίνει κανείς άλλος πέρα από αυτόν που την ζει επειδή ανεικο στην κατηγορία τον φίλων σου είναι πολύ δύσκολο στο να το λες από το να το κανείς έχει μεγάλη διαφορά ???
Για να αγαπησεις καποιον, πρεπει πρωτιστως να εχεις μαθει να αγαπας και να σεβεσαι τον εαυτο σου. Οταν ομως ανεχεσαι να σε πληγωνει και να σε υποτιμα επανειλημμενα ο συντροφος σου, τοτε απλα δεν σεβεσαι τον εαυτο σου και δεν τον αγαπας. Αρα πως περιμενεις να δωσεις αγαπη σε καποιον αλλον, οταν δεν ξερεις καν τι ειναι αγαπη??
Scroll to top icon