ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.8.2017 | 15:53

Φοβητσιάρης.

Μάλλον ζητάω πολλά, αλλά θα ήθελα αν κάποιος έχει κάποια ιδέα να μου πει πως είναι δυνατόν να σπρώξω λιγάκι το αγόρι μου να ξεπεράσει την φοβία που έχει με την δεσμευση. Δεν θέλει να επενδύσει πολλά σε μια σχέση, ούτε να θυσιάσει τίποτα για μία σχέση γιατί πρώτον φοβάται μην πληγωθεί και έπειτα ότι θα χάσει την ελευθερια του (λες και θα νοικιάσω κανα υπογειο για να τον κλέισω μέσα). Έτσι ενώ είναι ξεκάθαρα ερωτευμένος και θέλει να με βλέπει να γελάω, να φωνάζω, να κάνω βλακειες, να θέλω μόνο αυτον ,να με αγκαλιάζει και τα συναφή ,αρνείται να ξεβολευτει λιγακι για να καλύψει τις αυτονοητες αναγκες μου. Τον φόβο του τον έχει παραδεχτει και ομολογώ πως και εγω πάνω στον δικό μου φόβο έχω πει άσχημα πραγματα που μπορουν πολύ ευκολα να τρομάξουν κάποιον. Τον κατανοώ απόλυτα, αλλά ταυτόχρονα θέλω να κάνω κάτι γιατί από μεριάς μου καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να είμαι μαζί του. Και όταν λέω προσπάθεια εννοω ότι αντι να κατεβάζω ρολά συναισθηματικα προσπαθώ να είμαι όσο πιο ανοιχτη μπορω και να τον αφηνω να με επηρεάζει κάτι που δεν είναι καθόλου ευκολο στην προκείμενη περιπτωση όταν αυτος κάνει ότι μπορεί για να με κρατάει σε απόσταση .
2
 
 
 
 
σχόλια
Ο φόβος δέσμευσης είναι μια new age μαλακισμενη δικαιολογία για να αφήνουν μερικοί άνθρωποι ανοιχτά τα ενδεχόμενα τους. Κατι σαν το "χρειάζομαι λίγο χρόνο μόνος/η" αντί του "χωρίζουμε". Όποιος/α το χάφτει, καλά να πάθει.
Πως μπορεις να εισαι τοσο σιγουρη οτι ειναι ερωτευμενος μαζι σου, εφοσον δεν στο δειχνει κ τοσο με πραξεις?? Βασιζεσαι απλα σε αυτα που σου λεει? Χαιρω πολυ. Θες και γω τωρα να σου πω οτι ειμαι ερωτευμενη μαζι σου? Ο,τι πιο ευκολο ειναι αυτο. Εγω ειμαι της αποψης οτι δεν εχει νοημα να αφιερωνεις χρονο σε εναν ανθρωπο, ο οποιος στα λογια σου λεει οτι νιωθει πολλα, ομως με πραξεις δεν το αποδεικνυει. Δηλαδη εσυ θα του δινεις τα παντα και αυτος θα ξεμπερδευει με ενα "και γω σε αγαπω μωρο μου, αλλα δεν θα στο δειχνω με κανεναν τροπο, γιατι εχω φοβο δεσμευσης"? Τι παει να πει εχει φοβο δεσμευσης? Αυτα ειναι δικαιολογιες. Οταν καποιος ερωτευτει, δεν θα κατσει να σκεφτει "α δεν πρεπει να της δωσω πολλα μην τυχον πληγωθω", αλλα θα σου δωσει τα παντα, γιατι ετσι θα νιωθει, γιατι δεν θα μπορει να κανει αλλιως. Πως να στο πω, οταν ερωτευεσαι δεν δρας με γνωμονα τη λογικη, αλλα σε καθοδηγει κατα βαση το συναισθημα. Αρα αν ηταν ερωτευμενος, θα εδινε τα παντα, ακομα και αν ειχε στο παρελθον αρνητικες εμπειριες, ακομα και αν τον ειχαν πληγωσει κλπ κλπ. Οποτε, δεν θελω να σε απογοητευσω, αλλα μαλλον ο τυπος απλα περναει καλα μαζι σου και δεν ειναι τοσο ερωτευμενος οσο δηλωνει. Απλα σου λεει αυτο που θες να ακουσεις(οτι ειναι ερωτευμενος μαζι σου δηλαδη) για να ελπιζεις εσυ και να μενεις μαζι του και αυτος να συνεχισει να απολαμβανει την προσοχη που του δειχνεις. Αν θες να δεις αν πραγματικα περναει την ωρα του μαζι σου ή αν ειναι ερωτευμενος(οπως λεει), ξεκαθαρισε του οτι εσυ δεν μπορεις να συνεχισεις να εισαι μαζι του, εφοσον αυτος δεν ειναι διατεθειμενος να σου δειχνει αυτα που νιωθει και κοψε καθε επικοινωνια. Ε απ' την αντιδραση του, θα καταλαβεις πολλα φανταζομαι.
Scroll to top icon