ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.9.2017 | 15:11

Και η δική μου μικρή εξομολόγηση...

Γεια σας. Θα σας εξομολογηθω ειλικρινα και τη δικη μου ιστορια. Εξαλλου η ανωνυμια με κανει να αισθανομαι πιο ανετα. Ειμαι μια κοπελα 28 ετων, 1.74 υψος, 60 κιλα, με μελι πρασινα ματια και μακρια καστανα μαλλια. Γενικα διαθετω αντικειμενικα μια εμφανιση ανω του μετριου, εχω ασχοληθει και με το χορο καποια χρονια και το σωμα μου ειναι σε καλη φυσικη κατασταση. Το μονο μου ομως προβλημα, το οποιο με εκανε απο εφηβη να ντρεπομαι πολυ και δεν το γνωριζουν ουτε οι γονεις μου, ειναι ανατομικης φυσεως. Ο ενας εκ των δυο μαστων πανω μου ειναι αρκετα μεγαλυτερος, δηλαδη εχω ανισομαστια. Διαφερουν μεταξυ τους περιπου 2 νουμερα/cups.Πραγματικα ακομη και αυτη τη στιγμη που το γραφω ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που το λεω ανοιχτα,εστω και ανωνυμα. Εμαθα να συνυπαρχω με αυτο. Δυσκολα μεν, επειδη πολυ δυσκολα εβρισκα καταλληλο εσωρουχο η μαγιω και παντοτε επρεπε να προσεχω το τι φοραω. Εχω κανει στο παρελθον σχεσεις οι οποιες ουδεποτε εξεφρασαν κατι αρνητικο σχετικα με αυτο, εκτος απο ΕΝΑΝ, ο οποιος μου ειπε οτι του φαινεται κατι περιεργο και να σκεφτω το ενδεχομενο πλαστικης. Ο συγκεκριμενος με εκανε να αισθανθω πολυ αβολα και χωρισαμε μετα απο λιγο καιρο, επειδη απο οτι καταλαβα τον ξενερωνε αυτο το θεαμα ( παρα το οτι φροντιζα παντοτε ιδιαιτερα ακομη και τα "ενδυματολογικα" σε προσωπικες στιγμες) Ειχα συντριβει μεσα μου και ενιωθα απαισια. Ομως παλεψα να το ξεπερασω, αν και ενιωθα οτι η αυτοεκτιμηση μου και η αυτοπεποιθηση μου ειχαν πιασει πατο.Αυτη τη στιγμη ειμαι εδω και χρονια με εναν ανθρωπο ο οποιος με λατρευει και τον λατρευω και σκοπευουμε να επισημοποιησουμε τη σχεση μας σε λιγες μερες. Οταν τον ρωτησα καποτε αν θα ηταν καλο να προχωρησω σε καποια αισθητικη επεμβαση, μου ειπε οτι δεν υπαρχει λογος να βαλω ξενα πραγματα πανω μου και το σωμα μου το αγαπαει και το θελει γι αυτο ακριβως που ειναι.Ενιωθα πολυ αβολα για το σωμα μου στο παρελθον. Ομως η δικη μου ιστορια θελω να γινει ενα μηνυμα ενθαρρυνσης σε ολα τα κοριτσια που αντιμετωπιζουν ειτε το ιδιο, ειτε καποια αλλη ''ατελεια'' πανω τους. Να αισθανεστε υπερηφανες, γιατι πολυ απλα η καθεμια μας ειναι μοναδικη.
4
 
 
 
 
σχόλια
Άσχετο, αλλά έτσι όπως το διάβαζα νόμιζα ότι θα κάνεις μείωση στήθους αλλά στο τέλος διάβασα που έγραψες τα λόγια του σύντροφού σου «ότι δεν υπαρχει λογος να βαλω ξενα πραγματα πανω μου» και κατάλαβα ότι μιλάς για αυξητική του στήθους. Αναρωτιέμαι ποια επέμβαση είναι καλύτερη από άποψη «υγείας», δηλ, εν προκειμένη, ποια ενέχει τα λιγότερα ρίσκα, η αυξητική ή η μειωτική. Δε γνωρίζω από αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις αλλά εφόσον υπάρχει η δυνατότητα χειρουργείου και το σκέφτεσαι, καλό θα ήταν να πάρεις γνώμες από παραπάνω από έναν χειρούργους, ειδικά εάν αυτός που επιδκέφθηκες δε σου ενένευσε εμπιστοσύνη. Προσωπικά, επειδή γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που καταστράφηκε η υγεία τους από χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνες (που όμως προύπήρχε πρόβλημα υγείας, όχι αισθητικό πρόβλημα), θα το σκεφτόμουνα και λίγο παραπάνω εάν θέλω να μπω γενικότερα και οικειοθελώς στο χειρουργείο.
Εγώ καταλαβαίνω ότι περνάει το μύνημα ότι οι πλαστικές είναι κακές και κατακριτέες και το ηθικώς ανώτερο είναι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι και να μην κάνουμε τίποτα, ακόμα και αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να μας θέλει έτσι. Σωστό φίλη έως ένα σημείο, αλλά αν πράγματι κάποιος/κάποια θέλει να κάνει πλαστική για να βελτιώσει κάποιο κομμάτι του εαυτού του, που δε του αρέσει, ε να μην τον θεωρήσουμε και επιφανειακό, ματαιόδοξο, χαζογκόμενο κλπ. κλπ. Γούστο και καπέλο του καθενός να κάνει ότι θέλει με το σώμα του, χωρίς αυτό να τον χαρακτηρίζει. Μπράβο σου εσένα (και στον συντροφό σου) που δέχτηκες το "ελάττωμά" σου αυτό, αλλά μπορεί να μην μπορούν όλοι να το κάνουν με την ίδια ευκολία και ας μην δαιμονοποιούμε τις πλαστικές σε φυσιολογικά επίπεδα, που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν ψυχολογίες και μετέπειτα ολόκληρες ζωές ανθρώπων προς το καλύτερο, διότι μετά ξαναβρήκαν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση να ζήσουν και να απολαύσουν ξανά την χαρά της ζωής, πράγμα που πριν τους εμπόδιζε να κάνουν οι ατέλειές τους. Μην ξεχνάμε ότι οι πλαστικές δίνουν και πάλι χαρά και ψυχολογική ανάταση, όταν μια γυναίκα έχει χάσει το στήθος της από αρρώστια ή απανωτούς θηλασμούς και η ερωτικές της σχέσεις αρχίζουν να δυσλειτουργούν, όταν μια στραβή μύτη ή δυο πεταχτά αυτιά μας έκαναν αντικείμενο bulling στο σχολείο και τώρα δεν έχουμε το θάρρος να κυνηγήσουμε την δουλειά ή τον σύντροφο των ονείρων μας και πολλά άλλα κοινωνικά παραδείγματα.Οπότε μην γενικεύτε την δική σας προσωπική χαρούμενη ιστορία. Επειδή πέτυχε σε σας, δεν πετυχαίνει δυστυχώς για όλο τον κόσμο. Κοιτάχτε τον εαυτό σας, ευλογήστε την τύχη σας και αφήστε το πατρονάρισμα και τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν και να ξέρουν οι ίδιοι αν θέλουν να αισθανθούν περήφανοι για κάποια τους "ατέλεια" ή όχι.
Επίσης το γεγονός ότι γράφει πως φρόντιζε πάντα ιδιαίτερα τα "ενδυματογικά" ακόμα και σε προσωπικές στιγμές εγώ το μεταφράζω ότι δε βγάζει ποτέ το σουτιέν όταν κάνει σεξ. Αν όντως είναι έτσι, δεν έχει αποδεχτεί η ίδια ακόμα το σώμα της. Απόδειξη αυτού είναι επίσης και το ότι ρωτάει και τον σύντροφό της για το τι να κάνει με το στήθος της. Δηλαδή αν της έλεγε "πήγαινε αγάπη μου και κάνε πλαστική" θα πήγαινε να κάνει για χάρη του; Αααλλος βέβαια και αυτός που της είπε "μην κάνεις", ενώ θα έπρεπε να της πει να κάνει όπως αισθάνεται η ίδια, μόνη της για τον εαυτό της. Εν τέλει για μένα η κοπέλα δεν είναι τελείως εντάξει με την ατέλειά της και παρηγορεί τον εαυτό της με το γεγονός ότι βρέθηκε άντρας να την πάρει "ετσι". Πολύ ηττοπάθεια... Επίσης θέλω να της πω να αποτινάξει από μέσα της τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό που την κάνει να πιστεύει και να συμβουλεύει ότι είναι ηθικά ανώτερη που διάλεξε να μην κάνει πλαστική από τις άλλες τις κατώτερες που βάζουν ξένα πράγματα πάνω τους. Live and let live κοπελιά και σύντροφος κοπελιάς.
Scroll to top icon