Βρετανία: Ιδιοκτήτης καφέ απαγόρευσε τα μικρά παιδιά κι επιτρέπει στους πελάτες μόνο σκύλους

Βρετανία: Ιδιοκτήτης καφέ απαγόρευσε τα μικρά παιδιά κι επιτρέπει στους πελάτες μόνο σκύλους Facebook Twitter
20

Ο Bob Higginson είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού καφέ στο Brixham της Αγγλίας και τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη του, επειδή ανακοίνωσε πως απαγορεύει στο κατάστημά του τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. 

Μιλώντας στην βρετανική τηλεόραση σχετικά με την απόφασή του να απαγορεύει την είσοδο σε γονείς με μικρά παιδιά αλλά να συνεχίσει να επιτρέπει στους πελάτες του να φέρνουν μαζί τα σκυλιά τους, είπε πως η νέα πολιτική του έχει στόχο την «ηρεμία και ησυχία» αλλά και αποφυγή ζημιών. 

Το Chart Room, όπως ονομάζεται το καφέ που διατηρεί, είναι ένα μικρός χώρος διακοσμημένος με αντικείμενα που παραπέμπουν στα ταξίδια και όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του τα περισσότερα από αυτά είναι ακριβά και αναντικατάστατα, καθώς αποτελούν βίντατζ κομμάτια. «Πρώτον θέλουμε να δημιουργήσουμε μια όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα για τους πελάτες μας. Επίσης υπάρχουν ακριβά κομμάτια τριγύρω... Και στο παρελθόν πολλά παιδιά έχουν σπάσει πράγματα», εξηγεί ο Higginson. «Οι ενήλικες δεν έχουν ανάγκη από παιδάκια να τρέχουν γύρω τους και να τους αποσπούν την προσοχή. Οι σκύλοι έχουν πολύ καλύτερους τρόπους από τα παιδιά. Αυτά σπάζουν πράγματα, οι σκύλοι όχι», σχολίασε ο ίδιος.

Βρετανία: Ιδιοκτήτης καφέ απαγόρευσε τα μικρά παιδιά κι επιτρέπει στους πελάτες μόνο σκύλους Facebook Twitter

Η κίνησή του να τοποθετήσει στην πόρτα μια ταμπέλα που παροτρύνει τους όσους έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών να πιουν αλλού τον καφέ τους, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη μικρή πόλη. Σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία για τα καταστήματα, έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε μια τέτοια απαγόρευση αλλά η πρωτοβουλία του έχει διχάσει αρκετά τους συμπολίτες του. Κάποιοι τον συγχαίρουν με ανακούφιση για την κίνηση καθώς δεν τους ενοχλεί μια μικρή «απόδραση» από το «χάος» που συχνά δημιουργούν τα μικρά παιδιά και άλλοι τον κατηγορούν πως κάνει διακρίσεις και προσβάλλει τους γονείς. 

Διεθνή
20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM