ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.9.2017 | 10:07

Xωρισμός μετά απο 17 χρόνια...

Η πρώτη μου σχέση-αγάπη..Στα 19..Περάσαμε μαζί σπουδές απο απόσταση, φανταρικό, όλα τα νεανικά άγχη και ανησυχίες, τις αγωνιώδεις προσπάθειες για επαγγελματική αποκατάσταση και πολλά άλλα σε προσωπικό-επαγγελματικό επίπεδο απο τα 19-37 μας χρόνια..Όλα τα "πρώτα" μαζί..Με τα καλά και τα κακά τους..Βαθειά αγάπη..Ο ίδιος αποκατάσταθηκε επαγγελματικά πρόσφατα, νοίκιασε σπίτι..Εγώ παιδευόμουν ακόμη με τα επαγγελματικά μου και ένιωθα ότι μένω πίσω και στάσιμη..Διαβάζω μια ζωή, παιδεύτηκα πολύ για την οικονομική μου ανεξαρτησία, η οποία δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμη..Η αλήθεια είναι ότι αυτό με κατέβαλλε..Είχα γίνει τη τελευταία 2ετία αρνητική, μίζερη, δύσκολη, γκρινιάρα,ζόρικη, εριστική..Ο ίδιος ήθελε πολύ να μείνουμε μαζί και να προχωρήσουμε..Να στηριχτώ πάνω του και να πάμε μαζί μπροστά..Το έδειχνε θεωρώ με τον τρόπο του..Παρολαυτά για λόγους που ψάχνω ακόμη, φοβήθηκα..Ηταν σα να χω πέσει σε λήθαργο..Είχα κλειστεί σε μένα και δεν πήγαινα ούτε μπρος, ούτε πίσω..Η σχέση είχε βαλτώσει..Τελικά πέρσι τον Νοέμβρη έκανε "μπαμ"..Είπε όσα δεν είχε πει σε μένα για μας τόσα χρόνια..Τα είπε όμως, όχι για να μείνει,αλλά για να φύγει..Σε χρόνο dt μου είπε να χωρίσουμε γιατί δε τη "πάλευε" άλλο..Νόμιζα ήταν κρίση..Παρολαύτά,απανωτά μαθαίνω ότι έχει σχέση με άλλη κοπέλα 23 ετών..Τον Απρίλιο έκανε ένα come back για "ξεκαθάρισμα", αφού δεν είχαμε βρεθεί απο τότε..Του δήλωσα ευθαρσώς ότι "ταρακουνήθηκα" απ' όλο αυτό κι ότι θέλω να προχωρήσουμε μπροστά μαζί..Ενώ αμφιταλαντευόταν,τελικά τα πήρε όλα πίσω και μαθαίνω ότι προχώρησε με άλλη κοπέλα 23 ετών επίσης..Φαντάζομαι ότι λογικά ερωτεύτηκε κι ότι όλα βαίνουν καλώς..Πώς να μη βαίνουν άλλωστε όταν μια νέα σχέση έχει πολύ και φρέσκο σεξ, είναι απαλλαγμένη απ' όλα τα προβλήματα της προηγούμενης και γεμάτη απ'όλα τα θετικά του καινούριου..Απ'τον Νοέμβρη πέραν της απώλειας κιλών, με παρακολουθεί ψυχολόγος..Δε ξέρω πώς θα τη παλέψω ειλικρινά..Νιώθω απίστευτες ενοχές και τύψεις γι' αυτά που δεν έκανα σωστά..Πόνο ψυχής για την απώλεια..Απελπισία για το αύριο..Φόβο για μένα..Παλεύω να τα βρω με τον εαυτό μου για να μπορέσω να σταθώ..Αλλαξε η ζωή μου βίαια..Και ειλικρινά δε ξέρω πώς να πάω να πάω μπροστά και τί μέλλει γενέσθαι..
11
 
 
 
 
σχόλια
Μακροχρονια σχεση που δεν προχωραει τοσα χρονια ειναι καταδικασμενη φοβαμαι... Πραγματικα ειναι λυπηρο που λογω της κρισης και της οικονομικης δυσπραγιας που αυτη συνεπαγεται, δεν μπορεσατε πολυ νωριτερα να ζησετε κατω απο την ιδια στεγη... Πιθανον και παλι να χωριζατε, αλλα ολο αυτο που περιγραφεις μου μοιαζει σαν ζωη σε αναμονη... Λυπαμαι πραγματικα... Οσο για τον πρωην συντροφο προφανως αισθανθηκε πως γυρισε σελιδα και ηθελε μια ανεμελια που του προσφερε η μικρη...
Ναι, ομως αυτο μαλλον ηταν σταση ζωης και ισως δεν περιοριζοταν μονο στα προσωπικα σου. Παντως οσο και αν τωρα σου φαινεται αλλιως, εγω νομιζω πως η κριση αυτη που περνας ειναι η ευκαιρια να κανεις ενα νεο ξεκινημα, πιο δυναμικο και να παρεις τον ελεγχο της ζωης σου.
Επειδή βλέπω τα πράγματα από την αντρική σκοπιά, δεν πολυσυμφωνώ με τους προηγούμενους σχολιαστές κατά βάση αλλά ούτε με σένα εξομολογούμενη: δεν τον έδιωξες εσύ, απλά εκ των υστέρων κατηγορείς τον εαυτό σου μολονότι το να έφευγε θεωρώ πως ήταν νομοτελειακό. Ένας άντρας στα 37 του, ο οποίος τώρα αποκαταστάθηκε επαγγελματικά, που σε γνωρίζει 18 χρόνια, το πλέον πιθανόν είναι μέσα του να θέλει άλλες εμπειρίες, να μην του αρκεί η παραμονή στη μία και μόνη σχέση της ζωής του. Όπως τα γράφεις, έκανε το ''μπαμ'' ενώ είχε ήδη σχέση με την πιτσιρίκα, και αφού είχε αποκατασταθεί. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου, είναι σύνηθες αυτό που περιγράφεις σε τόσο μακροχρόνιες σχέσεις: άλλες οι ανάγκες και οι προτεραιότητές σας στα 19, άλλες στα 37.Εύχομαι καλή δύναμη από καρδιάς, διότι θα την χρειαστείς πραγματικά.
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση..Η αλήθεια είναι ότι τα γραφόμενά σας έχουν περάσει αρκετές φορές κι απ'το δικό μου μυαλό (δυστυχώς δε μπορούσα να αναφερθώ στο κείμενο μου εκτενώς σε λεπτομέρεις-γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει όλον αυτόν τον καιρό και οι οποίες παραπέμπουν κατά κάποιο τρόπο στη λογική που αναφέρετε)..Όπως και να χει θα χρειαστώ και το κουράγιο και τη δύναμη, ως φαίνεται..Μπορεί να έχω δώσει πολλές εξετάσεις στον επαγγελματικό μου τομέα και να παιδεύομαι ακόμη να σταθώ,αλλά φαίνεται τελικά ότι ο προσωπικός έχει άλλα "μαρτύρια" τα οποία και καλούμαι ν'αντιμετωπίσω..
Παρά την ''ψυχρότητα'' που μπορεί να αποπνέει η αρχική μου προσέγγιση, εντούτοις σε καθαρά ανθρώπινο πλαίσιο οφείλω να ομολογήσω ότι στενοχωρήθηκα πολύ με τα όσα διάβασα, διότι ουσιαστικά έζησες επενδύοντας σε έναν άνθρωπο και στο κοινό μέλλον μαζί του, το οποίο δεν ήλθε ποτέ. Από την άλλη πλευρά, και παρά τις όποιες δυσχέρειες υπάρχουν, θα έλεγα το εξής: αφενός μεν ο χρόνος είναι γιατρός για όλα, αφετέρου δε είσαι σε θέση με ωριμότητα να προβείς σε μία ουσιαστική επιλογή στη ζωή σου όταν έρθει η ώρα...Εύχομαι τα καλύτερα.
Ευχαριστώ και πάλι απο καρδιάς για την ανταπόκριση..Έχετε δίκιο όσον αφορά στην "επένδυση"..Είναι πολύ βαρύ το φορτίο, όπωςκαι να χει..Αντιμέτωπη με τις "όποιες δυσχέρειες" πια, ελπίζω κι εύχομαι μόνο σε καλύτερες μέρες..και έπεται συνέχεια που απαιτεί ψυχική δύναμη την οποία προσπαθώ να αποκτήσω-αντλήσω με όποιο τρόπο για να μη "σαλτάρω"..
Εξ αρχης εσυ ήσουν η αιτια που έφυγε κ η αιτία που οταν ήθελε δν ξαναγύρισε. Μεσα σου ηταν το πρόβλημα κ χάλασε την ψυχη σου κ το σπιτικό σας.καλα κανεις κ βλεπεις ψυχολόγο κ ελπιζω να βγαλεις το κακο που σε οριζει. Όσον αφορα τεως ας μν κάνουμε κουβέντα για το που είναι κ με ποια. Καλη τυχη να εχεις κ να χαμογελάς
Δεν άλλαξε βίαια η ζωή σου, έκανες κάποιες επιλογές. Σίγουρα αν ήξερες το αποτέλεσμα, δεν θα έπαιρνες αυτές τις αποφάσεις. Αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν μπορούμε να κινούμαστε πάντα εκ του ασφαλούς. Σου έδωσε εγγυήσεις ο σύντροφός σου, πρόσφερε ό,τι μπορούσε, όμως εσύ τα "πέταξες" κατά κάποιον τρόπο. Θεώρησες οτι δεν ήθελες/δεν μπορούσες να βασιστείς πάνω του. Εκείνος πήρε το μήνυμά του και έκανε το υγιές αναμενόμενο: προχώρησε.Προς τι τα ψυχολογικά τώρα και τα πισωγυρίσματα; Δεν οφελούν σε τίποτα. Αγκάλιασε τα λάθη σου, κάνε φρέσκα πράγματα, γνώρισε νέα άτομα και ζήσε στο παρόν, όχι στο παρελθόν.
Scroll to top icon