ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.9.2017 | 17:51

ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ

Μια κοινωνιολογική παρατήρηση θέλω να κάνω. Χρόνια τώρα παρατηρώ τους ανθρώπους, το έκανα πάντα, όχι μόνο τώρα που είμαι έξι χρόνια τελείως μόνος στη ζωή. Παρατηρώ το βλέμμα τους, τη στάση του σώματός τους, τα λόγια τους(αν τύχει και μιλούν δυνατά όταν κάθονται δίπλα μου) και θέλω να πωότι η κοινωνία, όχι μόνο η ελληνική, μάλλον είναι παγκόσμιο φαινόμενο, έτσι είναι η ανθρωπότητα καμωμένη μάλλον, ''στοχοποιεί'' περισσότερο την εσωστρέφεια, τη δειλία και τη ντροπλαλότητα παρά το θράσος.Κι όλο αυτό είναι μια αλυσίδα.Ξεκινάει από τον συμμαθητή μας στο σχολείο που μας τραμπουκίζει και οι γονείς του λένε στους δικούς σου γονείς ότι ''το παιδί σας φταίει, που είναι εσωστρεφές, αν το έβρισε το δικό μας ή αν το κορόιδεψε, ας απαντούσε κι αυτό ανάλογα''. Μετά αυτός ο συμμαθητής, γίνεται ο κακός χαρακτήρας συμφοιτητής μας, ο κακός γείτονας ή ό κακός εργαζόμενος-συνάδελφος ή ο κακός εργοδότης.Είδατε ας πούμε τι λένε αρκετοί ακόμα και τώρα για κάποιους υποστηρικτές και μέλη ενός συγκεκριμένου κόμματος με συγκεκριμένη ιδεολογία; Λένε ότι είναι λαϊκά παιδιά. Έχουμε μπερδέψει τη λαϊκότητα με τον τραμπουκισμό.Ξέρω ότι υπάρχουν και λογικοί άνθρωποι που διαφωνούν και παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς κοινωνικές ανισότητες αλλά εγώ μιλάω για την κοινωνία συνολικά.Ότι πολλοί θα πουν για κάποιον εσωστρεφή ή ντροπαλό ότι χρειάζεται ψυχολόγο ή ότι είναι ''τρελός'' και διάφορα τέτοια.Κάποιον άνθρωπο θρασύ όμως και με κακό χαρακτήρα, αρκετοί θα τον πουν θαρραλέο, δυναμικό, εξωστρεφή, τύπο που δεν κωλώνει και διάφορα τέτοια.Και οι εσωστρεφείς, οι ντροπαλοί, αυτοί που διστάζουν στις συναναστροφές τους με το άλλο φύλο ή με τους ανθρώπους γενικότερα, στην πυρά.Κρίμα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Οι άνθρωποι βγάζουμε γενικά εύκολα συμπεράσματα,αλλά δεν δίνουμε εύκολα ευκαιρίες στους άλλους για να μας αποδείξουν ότι ενίοτε κάνουμε και λάθος...άλλωστε,αυτό χρειάζεται χρόνο και διάθεση που πολλές φορές δεν διαθέτουμε...Ο κάθε ένας από μας,έχει την δική του οπτική...ακόμα κι εσύ που παρατηρείς μεν τον κόσμο,τον αντιλαμβάνεσαι με τον δικό σου τρόπο...
Δεν μπορώ αν μιλήσω για ''παγκόσμιο φαινόμενο'', διότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα. Από την άλλη πλευρά, μπορώ να πω για την ελληνική πραγματικότητα ότι έχουμε ένα θεματάκι με την ευγένεια, η οποία εκλαμβάνεται κατά βάση ως αδυναμία για να μην πω ως χαζομάρα, ενώ ''γουστάρουμε'' μέσα μας κατά βάση την ψευτομαγκιά και τον ψευτοκουτσαβακισμό.
Φίλε μου μην μπερδεύεις την δική σου εμπειρία ή την δική σου παρατήρηση και κάνεις γενικεύσεις. Και μάλιστα λες ότι είναι και ''παγκόσμιο φαινόμενο''!!! Είναι σαν να λες ότι γύρισες όλον τον κόσμο και παρατηρούσες ανθρώπους. Είναι απλά επικίνδυνο.Δεν έχω την ίδια αίσθηση. Οι ''εσωστρεφείς'' δεν είναι κατηγορία ανθρώπων που μένουν έτσι για μια ζωή. Οι άνθρωποι περνάμε φάσεις και αλλάζουμε ή όχι. Αν ο χαρακτήρας που έχει ο κάθε άνθρωπος του δημιουργεί προβλήματα με άλλους ανθρώπους απλά αλλάζει ή μένει ο ίδιος με τα προβλήματα του.
Scroll to top icon