ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.9.2017 | 12:18

μπορει καποιος

να μου εξηγησει γιατι δεν ειναι κριπι να μιλας σε μια αγνωστη εξω που θα τη δεις στο δρομο και ειναι κριπι να τη βρεις στο facebook να της στειλεις μηνυμα ή και να της στειλεις αιτημα φιλιας? διαβαζω αποψεις απο γυναικες και απο εδω μεσα που λενε το ψαξιμο στο fb ειναι κριπι. αυτο μονο.
7
 
 
 
 
σχόλια
Εγω πιστευω οτι ο τροπος που θα κανεις μια γνωριμια,εχει σημασια...Μπορει να συμβει δια ζωσης κ να εξελιχθει σε stalkerικι αλλα μπορει κ μεσω internet κ να εξελιχθουν ολα ομαλα κ ομορφα..Ας μην τα τσουβαλιαζουμε ολα..
Αν σε δεχτεί στο facebook μπορείς να δεις όλες τις φωτογραφίες της, που είχε πάει διακοπές και πως λένε το σκύλο της. Πληροφορίες που δεν δίνουμε σε έναν παντελώς άγνωστο που του άρεσε απλά η φωτογραφία του προφίλ μας. Στο δρόμο μιλάς, αλλά δε μοιράζεσαι τόσες πληροφορίες. Το να μιλήσεις στο τσατ δεν το βρίσκω περίεργο και κακό γιατί απλά μιλάς κι αν κάποιος απ τους δυο θέλει σταματά την επικοινωνία
Κοίτα, από το να σου'ρθει ο άλλος κάτω απ'το σπίτι σου και να σου πει "σε είχα δει εκεί, μου άρεσες, βρήκα πώς σε λένε και πού μένεις, να'μαι, θες να πάμε για καφέ;" (κρίπι λέβελ όβερ 9000) προτιμώ το φβ που λες (λέβελ κάτι λιγότερο) :Ρ
Πάντως στην ΠFB (προ Facebook) εποχή ήταν κομματάκι πιο δύσκολο να σε βρει κάποιος πώς σε λένε και που μένεις και να έρθει κάτω από το σπίτι σου. Eκτός αν έμενε κάποιος σε κάποια πόλη των 1000 κατοίκων.Σήμερα στη MFB (μετά Facebook) εποχή ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει πού δουλεύουμε/τι φάγαμε/τι παρακολουθούμε/τι κόμμα ψηφίζουμε/ποιά ομάδα υποστηρίζουμε και ποιά τα ενδιαφέροντά μας. (Καλά όχι τα δικά μου επειδή δεν έχω). Μπορεί δηλαδή να χρησιμποιήσει πλήθος πληροφορίας για τους σκοπούς του. Πάει το stalking σε άλλο level όσο να πεις.
Ανάλογα με τη χρήση είναι όλα. Αφού μιλάμε για το φβ συγκεκριμένα υπάρχουν 3κατηγορίες:1) Η "βγαίνω φόρα-παρτίδα", δηλαδή αληθινά στοιχεία και πλήρης εικόνα όσο γίνεται,2) Η "κρύβομαι/λέω μισές αλήθειες", δηλαδή μπορεί να υπάρχει από αινιγματική έως διαστρεβλωμένη εικόνα και3) Η Μινχάουζεν τύπου, όπου ο Μήτσακλας από το συνεργείο έχει προφίλ "Πρίμα Μπαλαρίνα" κτλ.'Οταν οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται στην ίδια κατηγορία, όλα καλά.'Οταν βρίσκονται σε διαφορετικές κατηγορίες, ξεκινούν τα παρατράγουδα.'Οταν πια η α' κατηγορία μπλέξει με έμπειρο άτομο της β' ή της γ', τότε έχουμε πραγματικό δράμα.Η ιστορία έχει δείξει οτι κυκλοφορούν περισσότερο η β' και γ' κατηγορίες, οπότε προσωπικά δεν το έχω σε εκτίμηση αυτό το μέσο. Δηλαδή μπορεί να ψυχολογείς κάποιον στα πεταχτά, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις την πιθανότητα εξαπάτησης και άρα δεν παίρνεις και τόσο στα σοβαρά τον ξεκάρφωτο που θα σου στείλει επειδή πχ του άρεσε η φωτό προφίλ.
Κοιτα στην πραγματικοτητα η διαφορα δεν ειναι τοσο τεραστια οσο τεινουμε να νομιζουμε ειδικα μεσα απο το facebook αν καποιος εχει φωτογραφιες και καποιες πληροφοριες ειναι σχετικα ευκολοτερο να ξεχωρισεις ενα ψευτικο προφιλ. Για εμενα ομως το πιο βασικο που με εκανε επιφυλακτικη και ειμαι κατα αυτου του τροπου επαφης με εναν αγνωστο ειναι πως η συναναστροφη σου δεν ειναι αμεση και δεν μπορεις να δεις τις αντιδρασεις του αλλου, πως λειτουργει σε διαφορα ερεθισματα αντιθετως μπορει να φιλτραρει τις πληροφοριες και τον τροπο που θα του μιλησω και να δημιουργησει ευκολοτερα μια αλλη εικονα του εαυτου του προς εμενα απο οτι στην αμεση επαφη. Επισης κατι αλλο σημαντικο για εμενα ειναι πως ειναι πολυ διαφορετικο να μπορεις να γελας μαζι με τον αλλον εκεινη τη χρονικη στιγμη , να τον αγγιζεις , να τον βλεπεις. Δεν συγκρινεται να κοιτας εναν ανθρωπο στα ματια απο το να κοιτας μια οθονη.
Scroll to top icon