Μεγάλο ήταν το πλήθος Αθηναίων που συμμετείχαν στην σημερινή συμβολική εκδήλωση φωτισμού του Πεδίου του Άρεως, που διοργάνωσε απόψε στο 'Αλσος η διαδικτυακή κοινότητα «Επι-μένουμε Πεδίο του Άρεως».
Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, συνοδευόμενη από την εντεταλμένη για το άλσος, περιφερειακή σύμβουλο, Βασιλική Λάσκαρη και άλλους αιρετούς συμβούλους του τομέα, παρέστησαν και συνομίλησαν με τους διοργανωτές.
Η κοινότητα, μέσω facebook, έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα μια διαδικτυακή καμπάνια για να συσπειρώσει τους κατοίκους και φίλους του πάρκου, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστική λύση των καθημερινών προβλημάτων στα ζητήματα «της καθαριότητας, της φροντίδας πρασίνου, ναρκωτικών και εγκληματικότητας», όπως σημειώνουν.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργάνωσαν την συγκεκριμένη εκδήλωση ευαισθητοποίησης και διαμαρτυρίας, φωτίζοντας το πάρκο με φακούς και φαναράκια. Μάλιστα, με επιστολή τους κάλεσαν και την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, να παραστεί και να βρουν από κοινού «μόνιμες και βιώσιμες λύσεις», καθώς ως περίοικοι, όπως σημειώνουν, γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα λειτουργίας και μπορούν να προτείνουν αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης τους.
Η κ. Δούρου δεν παρέστη, καθώς είχε ήδη προγραμματιστεί να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Γαλατσίου, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, κατοίκων και φορέων.
Σημειώνεται ότι το βασικό πρόβλημα του πάρκου, σύμφωνα με τους περίοικους, εστιάζεται στην «συνάθροιση παραβατικών και τοξικοεξαρτώμενων ατόμων στον χώρο όπου κατέφυγαν, μετά τον «διωγμό» τους από τα άλλα σημεία της πόλης». Τώρα πάλι, με την ανάταξη του συγκεκριμένου χώρου και το κλείσιμο του 'Αλσους κατά τις νυχτερινές ώρες (ανοιχτό 6 π.μ. - 11μ.μ.) τα άτομα αυτά περιφέρονται στους γύρω δρόμους «επιβαρύνοντας αισθητικά» το τοπίο. Ωστόσο, και το πρόβλημα αυτό, είναι αρμοδιότητας της ΕΛΑΣ, επισημαίνει η κ Κυπριανίδου, το οποίο «η Περιφέρεια το αντιμετωπίζει με επιστημοσύνη και αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης»: Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ το ΚΕΘΕΑ και τον δήμο Αθηναίων, διέθεσε το ποσό των 800.000 ευρώ για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος ανακούφισης και απομείωσης των βλαβών των χρηστών τοξικών ουσιών, με την περίθαλψη, ανάνηψη και επανένταξή τους στο κοινωνικό περιβάλλον μέσω των υπαρχουσών δομών αποκατάστασης και απεξάρτησης.
σχόλια