Παππάς: Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ ανοίγει μια μεγάλη πόρτα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Παππάς: Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ ανοίγει μια μεγάλη πόρτα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας Facebook Twitter
1

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ «ανοίγει μια μεγάλη πόρτα στην αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού της ομογένειας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.


«Η Ελλάδα, πλέον, στα μάτια της οικουμένης είναι μια χώρα η οποία βγαίνει από την κρίση, μια χώρα η οποία διεκδικεί και κατακτά έναν ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή της» ανέφερε ο κ. Παππάς, ο οποίος συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι του.


Ερωτηθείς για τις έως τώρα συναντήσεις του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής στις ΗΠΑ, ο κ. Παππάς απάντησε πως «όλο το κλίμα αποτυπώνει τη συνειδητοποίηση, τόσο από τους θεσμικούς παράγοντες, όσο και από την επενδυτική κοινότητα, ότι πραγματικά η χώρα έχει μπει σε μια καινούρια σελίδα».


Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στο Σικάγο, που ανήκουν σε Ελληνοαμερικανό, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα της γειτονιάς μας, η οποία θέσπισε για πρώτη φορά κίνητρα για παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

Όπως είπε, αυτό είναι μία πάρα πολύ καλή εκκίνηση για να μπει η χώρα στον χάρτη των επενδύσεων οπτικοακουστικών μέσων. «Όχι μόνο έχουμε θεσπίσει κανόνες με επενδυτικά κίνητρα, αλλά κυρίως λύσαμε γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία ταλάνιζαν και εμπόδιζαν παραγωγούς να επιλέξουν την Ελλάδα ως χώρα επένδυσης για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών» ανέφερε και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και καλά νέα και θα έλεγα στον κόσμο αυτές τις επενδύσεις και αυτές τις παραγωγές να τις μετράει όχι μόνο με το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που έχουμε στην απασχόληση, με το γεγονός, δηλαδή, ότι εκτός από τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς και μια σειρά από άλλα επαγγέλματα που θα μπορέσουν να βοηθηθούν. Να τις μετράει και ως προς το αποτέλεσα που θα έχει για τη διαφήμιση της χώρας. Διότι και στο παρελθόν είχαμε παραδείγματα ταινιών, οι οποίες ανέδειξαν τον φυσικό πλούτο και περιοχές ως τόπους επίσκεψης».


Για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ και το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ή να προβληθούν νέες απαιτήσεις για μέτρα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστέρηση, πλέον, καθώς υπάρχει και μια σύγκλιση μεταξύ των θεσμών. Για το θέμα των νέων μέτρων επισήμανε πως «αυτή η συζήτηση έκλεισε και αυτό έγινε σαφές και από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, του πιο απαισιόδοξου από τους θεσμούς».


Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο κ. Παππάς ανέφερε πως «οι ΗΠΑ ήταν παραδοσιακά ένας παίκτης ασφάλειας στην περιοχή μας» και «σταδιακά γίνονται και ένας παίκτης οικονομικός, με σημαντική παρουσία και αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις». «Νομίζω ότι είναι μια σχέση από την οποία και οι δύο χώρες μπορούν να επωφεληθούν και να επωφεληθεί βεβαίως και η Ελλάδα, η οποία, βγαίνοντας από την κρίση, αναδεικνύεται σε ένα κόμβο σταθερότητας και ανάπτυξης» είπε.


Για το αν θα τεθεί το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο κ. Παππάς επισήμανε ότι πρέπει να τηρήσουν όλοι τα συμφωνηθέντα και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι κάθε παγκόσμια οικονομική δύναμη έχει κάθε συμφέρον η Ευρώπη να φύγει από το φάσμα της κρίσης οριστικά και αυτό θα αποτυπωθεί».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μέρκελ και «η μεγαλύτερη έκπληξη στην πολιτική της ζωή»: Το τηλεφώνημα και το «όχι, φυσικά» του Τσίπρα

Πολιτική / Η Μέρκελ εξηγεί γιατί η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη αλλά να τα βγάλει πέρα μόνη της

Γιατί ο Τσίπρας έκανε στην Μέρκελ την μεγαλύτερη έκπληξη στην πολιτική της ζωή - Τι γράφει στην αυτοβιογραφία της η καγκελάριος της Γερμανίας - Γιατί πίστευε ότι με το δημοψήφισμα και την επανεκλογή Τσίπρα οι Έλληνες απέρριψαν το πρόγραμμα, αλλά ήθελαν το ευρώ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Γιατί βιάζεστε κύριε Παππά ;Κάντε υπομονή, σε 2-3 μέρες τελειώνει η επίσκεψη και θα μας πείτε για τα αποτελέσματά της.Γιατί, πάλι πρωθυπουργός ήταν ο κ. Τσίπρας όταν συναντήθηκε με τον Κλίντον και τους επιχειρηματίες. Και δεν θα λέγαμε ότι "έχουμε τόσες επενδύσεις, που δεν μπορούμε να τις απορροφήσουμε".Και υπενθυμίζουμε :Η συζήτηση στα αγγλικά δεν είναι ανάγνωση κειμένου. Απαιτεί δυνατούς γνώστες της γλώσσας.Αν δεν είναι σίγουρο ότι ο Πρωθυπουργός έχει το απαραίτητο επίπεδο, για αυτό υπάρχουν οι μεταφραστές. Διεθνώς γίνεται, δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να δίνει δικαίωμα να μην γίνονται αντιληπτά τα λεγόμενα των συνομιλητών του.