ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.10.2017 | 11:51

Οι μπουκόφσκιδες

Αχ, αχ, αχ. Αγαπητοί μου ερασιτέχνες/επίδοξοι συγγραφείς. Μια θερμή παράκληση. Όταν προσθέτετε στα κείμενά σας λέξεις του στυλ, "γαμήσι", "το χύσι μου", "ξεκωλιάρα" κλπ, μην νομίζετε ότι αναβαθμίζεστε αυτόματα στην κατηγορία σκοτεινός-τύπος-πίνω-ουίσκι-μόνος-σε-καταγώγια ή ακόμα χειρότερα ότι αποκτάτε αίγλη Τσαρλς Μπουκόφσκι (ή Νικολαϊδη για τους πιο μετριοπαθείς). Δυο ασυνάρτητες βρισιές δεν προσδίδουν κάτι τέτοιο στο κειμενό σας, μάλλον με τον Δεγαμινιώτη σας κάνουν να μοιάζετε. Ευχαριστώ(προφανώς και δεν υπαγορεύω σε κανέναν να μην γράφει έτσι, λίγο το ψευτονταρκ πολλά βαρύ στυλάκι με ενοχλεί. αυτά)
5
 
 
 
 
σχόλια
Τι να το κάνεις το ύφος αν μπάζει το περιεχόμενο;Προσωπικά μου ήρθε στο μυαλό η πρώτη φορά που διάβασα Philip Roth...ένιωθα να με προσβάλλει βαθιά,σχεδόν σε κάθε παράγραφο,αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω....Πολύ πιο ενοχλητικό στυλ γραφής από τον Μπουκόφσκι,"χτυπάει"ακριβώς εκεί που πρέπει και φτάνει στο μεδούλι...Ποιος δεν θα ήθελε να διαβάσει κάτι τέτοιο;;;Να σε εντυπωσιάζει η ιστορία και όχι μερικές λέξεις...Η αλήθεια στο πως θα διηγηθείς μια ιστορία,κάνει αυθεντικό το αποτέλεσμα-έτσι περίπου το αντιλαμβάνομαι... :)
Eγώ μικρή είχα διαβάσει όλα της Δημουλίδου, μεγάλη φαν, εμένα μ΄αρεσε, είχε φαντασία σε σχέση με κάτι άλλες του ίδιου στυλ. Και ο Μπουκόφσκι μ΄αρέσει και ο κυνισμός και το βρισίδι αρκεί να μην είναι επιτηδευμένα. Ότι είναι αυθόρμητο είναι και τέχνη, απλά τα πράγματα
Εντελώς συμπτωματικά, χτες έπεσα σε κείμενό του Δεγαμινιώτη(α, ρε Ά,μπα; τι μας έκανες :Ρ) και από κάτω στο σχόλιο κάποια έγραφε ότι της θύμιζε Μπουκόφσκι. Η αλήθεια είναι πως όχι, ο Μπουκόφσκι είναι ευχάριστος και πολύ συμπαθής ακόμη και χωρίς τις βρισιές (βασικά πιο ευχάριστος, υπάρχουν σημεία που απλά δεν μ' άρεσαν και δεν ήταν θέμα συντηρητισμού ). Και μια άλλη αλήθεια είναι, ότι ο μιμητισμός δεν είναι ευχάριστος. Καλύτερα να γράφει ο καθένας μας αυθεντικά, κι ας είναι και σαχλαμάρες. Νομίζω η διαδικασία θα του είναι πιο ευχάριστη κι απελευθερωτική ασχέτως αποτελέσματος.
Scroll to top icon