ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.11.2017 | 15:10

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Χθες βράδυ άκουσα μια συζήτηση από δύο μπροστινές γυναίκες στο λεωφορείο ενώ γύριζα σπίτι. Έλεγε λοιπόν η μία στην άλλη για κάποιον άντρα που της αρέσει πολύ αλλά αυτός δεν κάνει ξεκάθαρα το πρώτο βήμα ενώ υπάρχει ένα ψιλοφλερτ μεταξύ τους κι ότι δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει τα συναισθήματά του (αυτή ήταν η έκφραση της γυναίκας) και δεν ξέρει τι να κάνει και ότι θα ήθελε αυτός ο άντρας να κάνει κάτι το παραπάνω γι' αυτήν, να εκδηλωθεί λίγο παραπάνω, αλλά αυτό το παραπάνω ποτέ δεν έρχεται.Αρχικά θέλω να πω στη γυναίκα αν διαβάζει τη στήλη ότι αν όντως ταιριάζουν με τον συγκεκριμένο άνδρα, τους εύχομαι ολόψυχα να βρουν τον τρόπο να είναι μαζί.Αυτή όμως η κουβέντα της γυναίκας μού γέννησε μια άλλη σκέψη.Αποκλείοντας και βγάζοντας αρχικά έξω από το κάδρο τη χρήση σωματικής και λεκτικής βίας, που αμφότερα θεωρώ τρισάθλια και απαίσια και αποτρόπαια και πράγματα για τα οποία αξίζει κάποιος να τιμωρηθεί πάρα πολύ, έχω να πω το εξής, το οποίο ισχύει και για γυναίκες προς άντρες αλλά και για άντρες προς γυναίκες: Όταν θέλουμε, επιθυμούμε πολύ κάποιον ή κάποια, τότε θέλουμε να επιμείνει και να μας διεκδικήσει. Λέμε από μέσα μας ''κάνε το βήμα, διεκδίκησέ με κι άλλο, δείξε μου ότι με θες, επέμεινε λίγο παραπάνω, αφού το βλέπεις, λιώνω''.Όταν όμως δεν επιθυμούμε το πρόσωπο που μας διεκδικεί και δε νιώθουμε όπως εκείνο, τότε η έντονη επιμονή του μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ειδωθεί και ως σεξουαλική παρενόχληση. Ή έστω ένα βήμα πριν τη σεξουαλική παρενόχληση. Γι' αυτό πρέπει πάντα να έχουμε τακτ και τρόπους, εγώ τουλάχιστον έτσι είμαι μεγαλωμένος. Όλα αυτά είναι λεπτές ισορροπίες που πρέπει να κρατάμε στη ζωή, ειδικά εμείς που δεν έχουμε αποδεδειγμένα επιτυχία στο αντίθετο φύλο. Ένας πολύ όμορφος και θελκτικός άντρας που έχει επιτυχία στις γυναίκες, μπορεί και οι ίδιες οι γυναίκες να θέλουν να εκδηλώσει λίγο πιο πολύ το ενδιαφέρον του γι' αυτές και να θεωρήσουν το έντονο φλερτ του χαριτωμένο. Εμείς όμως που δεν έχουμε επιτυχία στις γυναίκες, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ γιατί δεν ξέρουμε πώς μπορεί να ειδωθεί κάποιο έντονο ενδιαφέρον μας για κάποια. Σε κάθε περίπτωση, όπως και να 'χει, να δεχόμαστε τις απορρίψεις μας με αξιοπρέπεια. Είτε πρόκειται για φιλικές είτε πρόκειται για ερωτικές σχέσεις. Και να μην ντρεπόμαστε να είμαστε...ντροπαλοί και συνεσταλμένοι. Να κάνουμε ίσως κάποιες προσπάθειες να ξεπεράσουμε τη ντροπή και τη συστολή μας, αλλά ποτέ ποτέ ποτέ να μη ντρεπόμαστε γι' αυτά τα χαρακτηριστικά μας. Να είστε όλοι καλά.
2
 
 
 
 
σχόλια
Σαν γυναίκα λοιπόν, να πω πως πάντα θεωρούσα τους ντροπαλούς άντρες πιο «συναρπαστικούς» από αυτούς που είχαν το επιθετικό στυλάκι. Κατά κάποιο τρόπο, δείχνει έναν σεβασμό. Σεβασμό στον ίδιο αλλά και στο αντικείμενο του πόθου του. Αλλά μόνο αν μιλάμε για ντροπαλό και όχι για ανασφαλή. Να μας ζήσουν οι ντροπαλοί και οι ντροπαλές :-)... πέραν τούτου... έχουν το καλύτερο χιούμορ... απλή παρατήρηση.
Όταν είσαι κύριος και ευγενής, το να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου σε μία κυρία δεν είναι κολάσιμο ούτε απαιτεί κάποια ''προσοχή'' λες και είναι πυρηνική φυσική. Αν η λήπτης του ενδιαφέροντος είναι για τα πανηγύρια ανεγκέφαλη ονειροπαρμένη απροσάρμοστη, και την εκδήλωση ενδιαφέροντος σε ένα κόσμιο πλαίσιο την εκλάβει ως παρενόχληση, το πρόβλημα το έχει εκείνη και όχι ο άντρας.
Scroll to top icon