ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.11.2017 | 12:29

Μια γνώμη σας!

Του λεω Πώς τον αγαπαω και μου λέει οτι δεν στέλνει γιατι δεν θελει να με ταλαιπωρει...για αυτο δεν επικοινωνει..ξερει τι νιώθω και τι θα εκανα για αυτον.αξιζει να προσπαθώ αλλο? Πειτε μου σας παρακαλώ μια γνώμη...δεν μου κανει πλεον προτασεις για εξόδους..ολο μου λεει πως εργάζεται...ήμασταν μισο χρονο μαζι..αλλα ολο λεει πως δεν ξερει τι θελει.και ακομα αναμενω .....μου λειπει!
9
 
 
 
 
σχόλια
"ξερει [...] τι θα εκανα για αυτον"Να ρωτήσω κάτι; Τι θα έκανες γι'αυτόν δηλαδή;Μην το λες έτσι θεωρητικά. Βάλ'το κάτω και μέτρησέ το σε συγκεκριμένα πλαίσια. Πιστεύω ότι τίποτα που δεν θα ήθελες εσύ να κάνεις αφ'εαυτού σου δεν θα έκανες για χάρη του. Οπότε η δήλωση ακούγεται κούφια και -το χειρότερο- αυτοκολακευτική. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αυτοκολακευόμαστε ότι είμαστε (ή νιώθουμε) κάτι περισσότερο από αυτό που μας συμβαίνει στην πραγματικότητα. Γιατί τότε μπαίνουμε σε ένα κανάλι αυτολύπησης και αυτό μας κάνει όχι μόνο βαρετούς (κι άρα ανεπιθύμητους από τους άλλους) αλλά και μας καθηλώνει σε μια ψευδή αίσθηση δικαίου που μας εμποδίζει να αλλάξουμε. Είναι ένα σπιράλ προς την "κόλαση".
Εσείς που πετιέστε να βάλετε αρνητική πριν σκεφτείτε. Δείτε έναν φανταστικό διάλογο:-Αγάπη μου θα έκανα τα ΠΑΝΤΑ για σένα. Τόσο πολύ σε αγαπώ! Τα πάντα όμως. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα έκανα για σένα.-Α τι ωραία. Με συγκινείς. Λοιπόν πάντα ήθελα να κάνω τρίο. -Αχ αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Δεν μου το επιτρέπει ο αυτοσεβασμός μου!-Καλά μην μου αγχώνεσαι. Βολεύομαι και με ένα πρωκτικό.-Μμμμ....ούτε αυτό γίνεται. Για ποιά με πέρασες;-ΟΚ. ΟΚ. Ένα ταξιδάκι όμως στους γονείς μου μπορούμε να πάμε και να μείνουμε μια βδομαδούλα έτσι να βοηθήσουμε την μανούλα;-Τι λες χρυσέ μου! Θα κάνω εγώ την δουλάρα στους γονείς σου; Δεν ξηγιέσαι καλά. -Τότε να καλέσω τα παιδιά να δούμε μπάλα την Κυριακή. Να πάρουμε και καμμά μπυρίτσα. -Να το κάνετε πάλι σταύλο εδώ μέσα! Να λείπει το βύσσινο.-Τέλος πάντων. Μου χάλασε η διάθεση. Δεν φτιάχνεις μια μακαρονάδα να φάμε;-Να σηκωθείς να την κάνεις μόνος σου! Άκούς εκεί!
Ξερει πολυ καλα τι θελει αλλα δε στο λεει... Δε σε θελει απλα. κανε τη χαρη στον εαυτο σου πανω απ ολα και παρατησετον... Αυτα του τυπου δε ξερω τι θελει σημαινουν εξω απ τα δοντια δε σε θελω απλα δεν θελω να σε στεναχωρησω....
Όχι. Δυστυχώς υφέρπει μια πολύ πιο επικίνδυνη ψυχολογική τάση. Αυτή η ίδια που μας κάνει να καταναλώνουμε άπειρα σουβλάκια ενώ μας λένε ότι θα κλείσουν οι αρτηρίες μας ή να τρέχουμε με 170 στην εθνική ενώ ξέρουμε ότι οι δρόμοι είναι άστα να πάνε και θα σκοτωθούμε. Νομίζουμε ότι δεν-θα-συμβεί-σε-μας! Ότι είμαστε πάρα πολύ ξεχωριστοί κι οι γενικοί κανόνες δεν μας πιάνουν. Είναι κι ιδιαίτερα ελληνικό φαινόμενο...
Αν δεν θέλεις να ακούσεις μόνο αυτά που σε βολεύουν, θα σου πω ότι μάλλον δεν αξίζει να περιμένεις και να προσπαθείς όταν το άλλο άτομο δεν ανταποκρίνεται. Γενικά, αυτό δεν έχει καλό τέλος για κανέναν. Θα συμφωνήσω με την Ανία πως το "δεν ξέρω τι θέλω" είναι τουλάχιστον δυσοίωνο. Σόρι.
Τα "δεν-ξέρω-τι-θέλω" τα λες και δυσοίωνα πάντως για την σχέση σας. Αν θες μπορείς να περιμένεις βεβαίως αλλά κατά τη γνώμη μου αν δεν έβλεπα ΕΜΠΡΑΚΤΑ ο άλλος να καίγεται για μένα όπως καίγομαι κι εγώ, αλλά να είναι νερουλός, θα με χαλούσε. Εσύ ξέρεις πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις φυσικά. Ένα χρονικό όριο ( 1 ή 2 μήνες για παράδειγμα) για το πόσο θα αναμένεις είναι καλό για να μη χαθείς στη βούληση του άλλου.
Scroll to top icon