Κυκλοφόρησε εφαρμογή για φόρτιση της κάρτας στο μετρό και τα ΜΜΜ- Πώς δουλεύει

Κυκλοφόρησε εφαρμογή για φόρτιση της κάρτας στο μετρό και τα ΜΜΜ- Πώς δουλεύει Facebook Twitter
1

Oι χρήστες Android θα μπορούν να φορτώνουν την ΑΤΗ.ΕΝΑ card, την νέα κάρτα αστικών συγκοινωνιών από το έξυπνο κινητό τους.

Μια νέα εφαρμογή που κυκλοφόρησε στο Google Play επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα για την προσωποποιημένη ATH.ENA Card που κατέχουν ή ακόμα και προϊόντα πολλαπλού εισιτηρίου.

Η εφαρμογή ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Αpp είναι ήδη διαθέσιμη για κατόχους κινητών Android που διαθέτουν τεχνολογία NFC και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους έχουν προσωποποιημένη ATH.ENA Card (προσοχή: όχι ανώνυμη κάρτα ή ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket). Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν στην κάρτα τους εισιτήρια ή πακέτα. Είναι επίσης δυνατή η φόρτιση της κάρτας με εισιτήρια που πιθανόν έχουν αγοραστεί online μέσω της ιστοσελίδας athenacard.gr. Μέχρι σήμερα η μόνη επιλογή για όσους αγόραζαν online ήταν να επισκεφθούν ένα έκδοτικό μηχάνημα ή εκδοτήριο για να κάνουν τη φόρτιση.

Eπιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς πολλαπλών εισιτηρίων AΤΗ.ΕΝΑ Ticket (ο χρήστης λαμβάνει κωδικό για εκτύπωση από αυτόματο μηχάνημα) τα οποία βεβαίως είναι ανώνυμα, ωστόσο και πάλι απαιτείται η είσοδος στην εφαρμογή που είναι δυνατή μόνο για κατόχους προσωποιημένων καρτών. Nα σημειωθεί πως για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, όπως και για να αγοράσετε εισιτήρια online στο athenacard.gr απαιτείται εγγραφή κατά την οποία επιλέγετε ένα νέο κωδικό (όχι το PIN που χρησιμοποιήσατε για την έκδοση της κάρτας.)

H εφαρμογή στο Google Play υπάρχει εδώ.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Open Business: Η νέα πλατφόρμα κάνει την ίδρυση επιχειρήσεων διαδικτυακή και πιο εύκολη από ποτέ

Τech & Science / Open Business: Η νέα πλατφόρμα κάνει την ίδρυση επιχειρήσεων διαδικτυακή και πιο εύκολη από ποτέ

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Open Business, της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων που «ανοίγει παράθυρο στο μέλλον»
LIFO NEWSROOM
Η επιστήμη έχει μια νέα θεωρία για την καταγωγή του φιλιού

Tech & Science / Η επιστήμη έχει μια νέα θεωρία για την καταγωγή του φιλιού

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η προέλευση του φιλιού ανάγεται σε μια πρακτική περιποίησης των μεγάλων πιθήκων που χτενίζουν το τρίχωμα των οικείων τους με τα δάχτυλά τους και χρησιμοποιούν τα χείλη τους για να απομακρύνουν τα υπολείμματα.
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Πάνω από 800 εκατομμύρια ενήλικες έχουν διαγνωστεί - Το 59% δεν λαμβάνει θεραπεία

Τech & Science / Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Πάνω από 800 εκατομμύρια ενήλικες έχουν διαγνωστεί - Το 59% δεν λαμβάνει θεραπεία

Έκτακτη η ανάγκη για χρηματοδότηση φαρμάκων και ολοκληρωμένων προγραμμάτων για έγκαιρη ανίχνευση και αποτελεσματική θεραπεία σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιστήμονες ζητούν να μειωθούν τα ίχνη που αφήνουν στον αέρα τα αεροπλάνα

Τech & Science / Γιατί επιστήμονες ζητούν να μειωθούν τα ίχνη που αφήνουν στον αέρα τα αεροσκάφη

Τα λεγόμενα «ίχνη συμπύκνωσης» που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα δεν μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, αλλά κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι συνεισφέρουν σημαντικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν κακό άνθρωπο σύμφωνα με επιστήμονες

Τech & Science / Οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν κακό άνθρωπο, σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που περιελάμβανε 34 σκύλους, δείχνουν ότι οι σκύλοι διαθέτουν ανεπτυγμένη κοινωνική νοημοσύνη και μπορούν να καταλάβουν πότε ένα άτομο δεν είναι αξιόπιστο
LIFO NEWSROOM
Ο Ουρανός, ο παγωμένος πλανήτης - γίγας μπορεί να έχει παρεξηγηθεί επί σχεδόν 40 χρόνια

Τech & Science / Ο Ουρανός, ο παγωμένος πλανήτης - γίγας μπορεί να έχει παρεξηγηθεί επί σχεδόν 40 χρόνια

Ένα σπάνιο γεγονός ηλιακού ανέμου λάμβανε χώρα όταν το Voyager 2 της NASA πέρασε από εκεί το 1986, σύμφωνα με μια μελέτη, το οποίο επηρέασε αυτό που πιστεύαμε για τον αινιγματικό πλανήτη.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
θα κατεβάσουμε app για να χρησιμοποιήσουμε το NFC του τηλεφώνου, έτος 2018, για να "φορτίσουμε" ένα "προσωποποιημένο" πλαστικό tag που πουλάνε κάποια σημεία του μετρό, για να πληρώσουμε το εισητήριο, αντί να πληρώνουμε κατευθείαν με το κινητό που και έχει καταγραφεί με τους αριθμούς ταυτότητας και περιέχει δυνατότητες βιομετρικής ταυτοποίησης (τις οποίες επιλέγουν να αγνοούν)...Μεγάλα τσακάλια αυτοί που το σκέφτηκαν, καταπληκτική υπηρεσία ειδικά για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν και θα βρίσκονται περιστασιακά στην Αττική...να τους απονεμηθούν βραβεία καινοτομίας σύντομα!