ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.12.2017 | 01:19

Οι μόνοι συγγενείς που δεν μας ρώτησαν ποτέ "πότε θα κάνετε παιδάκι;"

Είμαι παντρεμένη 2 χρόνια αλλά ακόμη δεν βάλαμε μπροστά για παιδί. Σϊγουρα κάποια στιγμή αλλά όταν νιώσουμε έτοιμοι και θέλουμε εμείς, όχι απο την πίεση των άλλων, συγγενών γνωστών και φίλων που σε πρήζουν και σου σπάνε τα νεύρα με σχόλια του τύπου "Άντε τι κάθεστε, κάντε ένα παιδάκι τώρα" ή "κάντε ένα παιδάκι τώρα που είστε νέοι"... Ή η γιαγιά του συζύγου μου που θέλει να δει δισέγγονο "Άιντι, πότι θα σκαρώστι κανα κούτσκου πριν πιθάνου"Οι μόνοι που ποτέ δεν μας έφεραν ποτέ σε δύσκολη θέση με αυτού του είδους το θέμα. είναι μια θεία του συζύγου μου, αδερφή του πατέρα του η οποία είναι 35 χρόνια παντρεμένη τώρα πια είναι 65 και δεν έκαναν ποτέ παιδιά. Δεν γνωρίζουμε πολλά καθώς είναι πολύ προσωπικό αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά που πολύ ήθελαν καθώς πολλές φορές τους έπιασα να συγκινούνται και να λένε πως μας βλέπουν σαν παιδιά τους και μας αγαπάνε πολύ!Πρόσφατα ήρθαν στη γιορτή του συζύγου μου όπως και άλλοι συγγενείς και φίλοι. Όλοι με ένα πονηρό γελάκι "Άντε και με ένα παιδί", άντε και με έναν γιο, άντε και με μια κόρη, άντε εσείς πότε; Άντε σας πρόλαβαν άλλοι. Χρόνια πολλά σας ευχομαι ένα παιδάκι.... και πολλά πολλά άλλα ευχές για παιδιά.Ήταν οι μόνοι που δεν μας είπανε για παιδί απλά μας είπαν "χρόνια πολλά, σας ευχόμαστε παιδιά πάνω απ'ολα να είστε υγιής, να είστε καλά μαζί ευτυχισμένοι, και ότι θέλει να έρθει στη ζωή σας ας έρθει!"Δηλαδή οι μόνοι που δεν μας φέρνουν σε δύσκολοι θέση, είναι ένα ηλικιωμένο άτεκνο ζευγάρι που ξέρει πως τα παιδιά δεν είναι επιλογή, όπως οι περισσότεροι νομίζουν! ΤΟ έχουν σαν τίποτα, λες και παραγγέλνεςι σουβλάκια, τσουπ, παρήγγειλε και κανένα παιδί μωρέ. Ξυπνάτε μερικοί γίνεστε αδιάκριτοι! Δεν χρειάζεται να σας τύχει λοιπόν για να μάθετε να είστε διακριτικοί σε τέτοια θέματα. Δεν είναι το να θέλει ο άλλος, είναι να μπορεί, να είναι υγιής, να του έρθει κλπ.Η γυναίκα του κουμπάρου μας μας είχε τρελάνει "άντε πότε ένα παιδί, πότε ένα παιδί".. Πριν λίγο καιρό μπήκε στο νοσοκομείο, ήταν έγκυος και είχε εξωμήτριο όπως ακριβώς μας είπε ο κουμπάρος. Έμεινε μέσα λίγες μέρες.. Απο τότε δεν μας έχουν ξανα πει ποτέ τίποτα για παιδί! Κατάλαβαν με τον άσχημο τρόπο πως αυτά είναι τύχη και όχι κατα παραγγελία. ΝΑ είστε πιο διακριτικοί λοιπόν εσείς που αντιμετωπίζετε τα ζευγάρια με αυτόν τον τρόπο! Δεν είναι ανάγκη να βρεθείτε μέσα στο πρόβλημα για να το καταλάβετε.Αφήστε μας λοιπόν, όταν θελήσουμε θα αφεθούμε, αν έχουμε τύχη και υγεία και θέλει να έρθει ας έρθει!
9
 
 
 
 
σχόλια
Να μην δίνεις καμία σημασία και σε εμένα τα ίδια λένε από την πρώτη μέρα γάμου. .ετσι είναι η ελληνικη κοινωνία κ μάλιστα στην επαρχία ακόμα περισσότερο..μάθε να τους αγνοεις κ αν σε ξανά ρωτήσουν κόψτο με αυστηρο τρόπο για να το καταλάβουν δηλαδή πες τα παιδιά δεν έρχονται κατά παραγγελία αλλά από τον Θεό.μην ανχωνεσε καλή τύχη σου εύχομαι κ παιδί θα κάνεις κάποια στιγμή. Καλές γιορτες
Με τη γυναίκα μου παντρευτήκαμε το 2008. Ήμουν εγώ 34 και εκείνη 26. Οι δουλειές μας ακόμα ασταθείς (όχι ότι τώρα είμαστε μέσα στην ασφάλεια αλλά οκ σε σχέση με άλλους καλά είμαστε). Από την πρώτη μέρα άρχισαν όλοι "αντε και με ένα μωρό τώρα", άντε βρε μεγαλώνεις θα σε φωνάζουν παππού τα παιδιά σου" , άντε τι περιμένετε βάλτε μπροστά μην τεμπελιάζετε". Το αποκορύφωμα είμαι ένα βράδυ μπροστά από το σπίτι μου και περνάει με τα πόδια ένας γνωστός του πατέρα μου και μου λέει : Τι γίνεται σκαρώσαμε κανένα παιδάκι; όχι ακόμα; Γιατί αγόρι μου; υπάρχει μήπως κανένα πρόβλημα; Στην ερώτηση μου :Εσείς πόσα παιδιά έχετε (είναι άτεκνος) την είχε την απάντηση : Εμένα ήταν η γυναίκα μου στείρα εγώ είμαι καρπερός. ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΡΕ Μ@@ ήθελα να του πω έχεις κανένα εξώγαμο και μας το κρύβεις;. ¨Όταν τελικά αποκτήσαμε την κόρη μας μετά από εννέα χρόνια γάμου (δεν είχαμε ευτυχώς κανένα πρόβλημα είμαστε από τα τυχερά ζευγάρια με το που το αποφασίσαμε η γυναίκα μου έμεινε με τη μία έγκυος ) άρχισαν άλλες ερωτήσεις του στυλ : Πόσο πήγε η εξωσωματική και μάλιστα από κόσμο ΑΣΧΕΤΟ. Χαμογελώντας τους απαντούσα τίποτα απολύτως ρωτήστε και το γυναικολόγο. Σχόλιο παλιού μου συμμαθητή : Είναι σίγουρα δικό σου χαχαχα. Αν δεν ήμουν τόσο ευτυχισμένος θα έπρεπε να ξεχεστώ με ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα που η κόρη μου είναι τριών ετών παιδάκι έχουν αρχίσει τα διάφορα του στυλ "αντε με ένα γιο τώρα να ακουστεί και του πατέρα σου το όνομα (λες και η γυναίκα μου δεν έχει γονείς μόνο εγώ έχω), άντε και με ένα δεύτερο με ένα θα μείνετε η συννυφάδα μου που έκανε ένα παιδί όταν της σκοτώθηκε σε τροχαίο τρελάθηκε ΝΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. Θα μου πείτε καλά όλος σας ο περίγυρος τόσο τοξικοί άνθρωποι είναι; Η αδιακρισία και η κακότητα είναι χαρακτηριστικό των πιο πολλών Ελληναράδων. Μη δίνετε σημασία σε κανέναν. Η ζωή μπορεί να είναι όμορφη και χωρίς παιδιά και με παιδιά.
Καλώς η' κακώς η έννοια του γάμου συνάδει με την οικογένεια κ την ανάγκη για παιδιά. Νομίζω είναι κ το μοναδικό νόημα στην ζωή έως κ σημερα. Ειναι κατι που περιμένεις απο το ζευγάρι. Η ευχές δν ειναι κακό απλα το χάνουμε στην πράξη. Άμα σε γνωρίσω για παράδειγμα θα σε ρωτήσω εισαι παντρεμένος;έχεις παιδιά;αν οχι τοτε θα σου πω με το καλο. Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα απο το αν η θεία σε ρώτησε ποτε με το καλο. Στην τελική απαντας οτι προς το παρών τα παιδιά πανε στα σεντόνια! Εμενα όταν με ρωτούσαν έλεγα :σε λιγο καιρό,κάτσε μα βγούμε καμια βολτα.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά πρέπει να μάθεις να τους αγνοείς και να κόβεις τη συζήτηση ευγενικά, αλλά απότομα, γιατί δεν θα σταματήσουν εκεί. Θα κάνεις με το καλό το πρώτο παιδάκι και μόλις σαραντίσει θα αρχίσουν να σε ρωτάνε για δεύτερο. Μόλις κάνεις το δεύτερο θα σε "συμβουλεύσουν" να μην κάνεις τρίτο κι αν κάνεις, εκεί να δεις τι τέρατα θα ακούσεις. Δεν τους πιάνεις ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!
Εμένα μου έχουν πει πως το δεύτερο το κάνεις για να έχει παρέα το πρώτο. Αν όμως είναι του ίδιου φύλου και τα δύο, τότε κάνεις και το τρίτο! Για να σου βγει διαφορετικό (τώρα πως παραγγέλνουμε αγοράκια ή κοριτσάκια δε το ξέρω...) να έχεις λίγο απ' όλα βρε!
Scroll to top icon