ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.12.2017 | 09:29

Ποιο

Σκευτομαι σοβαρα να παρω σκυλι.Λατρευω τα golden retriver.Το μονο που ξερω γι"συτα ειναι πως θεωρουντε ακακα και παιχνιδιαρικα και πολυ καλοι φιλοι γιατι εχω παιδακι 2 ετων.Καμια αλλη γνωμη; Ειδα και μερικα μερικα βιντεακια και ειναι γλυκες.
4
 
 
 
 
σχόλια
Τα golden retriever γίνονται μεγάλα σκυλιά, εσείς μένετε σε διαμέρισμα ή μονοκατοικία; Τι χώρους έχετε; Τι χρόνο έχετε; Θα μπορείτε να το βγάζετε τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα; Είστε διατεθιμένοι να πληρώσετε προκειμένου να εκπαιδευτεί σωστά; Πόσες ώρες λείπετε από το σπίτι καθημερινά; Φεύγετε συχνά για ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές; Τι θα κάνετε τον σκύλο αυτό το διάστημα; Πώς θα μεταφέρετε ένα μεγαλόσωμο σκυλί στο ίδιο όχημα με το δίχρονο; Τόσα και άλλα τόσα ερωτήματα πρέπει να απαντήσετε πριν καταλήξετε στο αν θα γίνει ένα σκυλί το νέο μέλος της οικογένειά σας.
Φυσικά κι έχετε δικαίωμα να αγοράσετε ένα σκυλί. Θεωρήστε την παρότρυνσή μου, λοιπόν, καλοπροαίρετη κι εφορμούμενη μόνο από τη σκληρή πραγματικότητα των αδέσποτων που περιμένουν κατά εκατοντάδες στα καταφύγια. Εξάλλου, δύο άνθρωποι που μοιράζονται την αγάπη τους για τα ζώα, δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν, παρά να ενώσουν.Έχετε ποτέ σκεφτεί την υιοθεσία ενός αδέσποτου; Ξέρετε τι όμορφες φάτσες και μικρούς θησαυρούς κρύβουν τα καταφύγια; Πριν πάρετε την όποια απόφασή σας, κάντε μια βόλτα μαζί το παιδί σας στο καταφύγιο της περιοχής σας. Θα εκπλαγείτε. Κι αν καταλήξετε να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο μουσούδι, θα έχετε κάνει διπλό καλό. Ένα μάθημα ζωής κι υπευθυνότητας για όλη την οικογένεια, αλλά -κυρίως- την παροχή μιας καλύτερης ζωής σε ένα πλάσμα που το έχει πραγματικά ανάγκη.Φαντάζομαι ότι για να αποφασίσετε να δέσετε τη ζωή σας με ένα ζώο, θα έχετε σίγουρα προσμετρήσει όλες τις παραμέτρους και κυρίως εκείνες που δε θεωρούνται και τόσο ευχάριστες, όπως ασθένεια, καθαριότητα, περίθαλψη, σωστή διατροφή και άσκηση κ.λπ, κ.λπ. Όσοι έχουν ήδη ζώα ξέρουν ότι ένα παιδί κάποια στιγμή μεγαλώνει και αυτονομείται. Ένα ζώο, όμως, είναι ένα αιώνιο παιδί απολύτως εξαρτώμενο από εμάς. Καλή τύχη!
Είναι υπέροχα, αγαθοί γίγαντες, πιστά, παιχνιδιάρικα, συνήθως αγαπούν το νερό, πολύ υπομονετικά με τα παιδιά. ΟΜΩΣαν δεν είχατε ποτέ σκύλο ελπίζω να έχετε συνειδητοποιήσει την ευθύνη και να γνωρίζετε μερικά πρακτικά θέματα πχ οτι είναι μεγάλα σκυλιά=μπορεί να υπάρξουν "ευωδιαστά ατυχήματα" σε μέγεθος τούρτας, 1 σακί τρίχες θα βρίσκεται μονίμως απλωμένο στο σπίτι, έχουν αρκετά έξοδα για φαγητό-γιατρό-καλλωπισμό-εκπαίδευση κτλ.Δυστυχώς δεν αρκούν τα "άααχουυυ τοοο" που λέμε όταν χαζεύουμε χαριτωμενιές στα βιντεάκια. Αν είστε σιχασιάρηδες οικογενειακώς ή δε βοηθάνε όλοι στο σπίτι, το σκυλί θα καταλήξει στο δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες.Είναι μεγάλη απόφαση, δεσμευτείτε με υπευθυνότητα.
Η ουσία του κατοικίδιου ειναι να πάρεις ενα κ να του δώσεις αγάπη.πολλοί ειναι ενάντια στην αγορά κ υπέρ της υοθεσιας. Ολα τα σκυλιά εκπαιδεύονται κ λειτουργούν αναλόγως. Αγάπη,φροντίδα,εμβολιασμός κ στείρωση (αν κ πολλοί ειναι κατά).
Scroll to top icon