ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.1.2018 | 16:08

Μπορείς να αντέξεις τις φωνές;

Ο σύζυγός μου τα τελευταία χρόνια μου φωνάζει για ψύλλου πήδημα. Όταν κάνω κάτι "λάθος". Έτσι το λέει. Εγώ αν αυτός κάνει κάτι "λάθος" δεν του φωνάζω ποτέ. Τι νόημα έχει; Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Σε ποιον δεν έχει τύχει από αφηρημάδα να ξεχάσει να κάνει κάτι (μιλάω για νορμάλ πράγματα, τύπου ξέχασα να πάρω κάτι από το αυτοκίνητο, πάω πάω πίσω να το πάρω, ξέρω ´γω, δεν χάθηκε κι ο κόσμος). Μου λέει ότι έτσι είναι πια ο χαρακτήρας του και γιατί παίρνω προσωπικά τις φωνές και ταπεινώσεις...Υπάρχει τρόπος απλά να το δεχτώ; Ότι έτσι είναι και δεν θα πρέπει να με πειράζει γιατί απλώς είναι μια αντίδραση όπως εγώ είμαι ψύχραιμη π.χ.; Ότι οι φωνές δεν είναι κάτι τραγικό; Εγώ αισθάνομαι ότι ζω συνέχεια μέσα στο φόβο πότε θα ξαναεκραγεί. Μπορώ να μάθω να ζω οκ έτσι;
8
 
 
 
 
σχόλια
Πρέπει να σκίσεις τη γάτα αγαπητή,ακόμη και τώρα.Ξεκίνα να του φωνάζεις κι εσύ,πάρε και μια παντόφλα και κυνήγησε τον.Έτσι πάει,αλλιώς δεν γίνεται.Όσο τον αφήνεις να συνηθίζει να σου φωνάζει,τόσο θρασύς θα συνεχίσει να γίνεται.Το πρόβλημα είναι που ρωτάς αν πρέπει να το δεχτείς αυτό.Όχι δεν πρέπει,αφού σε χαλάει.
Δε μας λες πως αντιδρας εσύ όταν σου φωνάζει. Για δοκίμασε να του απαντήσεις κι εσύ ουρλιαζοντας να δούμε τι θα κάνει. Δε γίνεται οικογένεια με ουρλιαχτα. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά που μπορεί να φοβούνται τις φωνές του άνδρα σου όσο κι εσύ.
"οι φωνες" ειναι μια ελεεινη πατερναλιστικη και χειριστικη πρακτικη που χρησιμοποιουν αρκετοι ανθρωποι, κυριως αντρες, επειδη δυστυχως υπαρχουν και αυτες/οι που τα ανεχονται.Να μας πει ο/ η fabinas, που απ οσα λεει υποθετω οτι ειναι αντρας, αν θα του αρεσε να του βαζει τις ΦΩΝΕΣ για "λαθη". Μη τρελαθουμε και τελειως, οτι ειναι νορμαλ να σου ΦΩΝΑΖΕΙ και να σε μαλωνει ο συντροφος, μαλιστα σε σημειο που να ΦΟΒΑΣΑΙ. Τετοιους τους στελνουμε στον αγυριστο.
Αν κάνεις εσύ συνέχεια "λάθη" και αυτός μια στο τόσο, γιατί να του φωνάξεις;Αν σου κάνει παρατηρήσεις για να διορθωθούν κάποια πράγματα, εσύ στην κοσμάρα σου ή τον γράφεις, γιατί να μη σου φωνάξει;Επειδή τα γράφεις λίγο αποστειρωμένα, μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί και όχι.
Μάλιστα. "Βραχυκυκλώνει" αυτός που δεν ξέρει τι του γίνεται. Φοβάται, αυτός που ξέρει ή πιθανολογεί ότι κάνει λάθος.Οι λόγοι που αναφέρεις για φωνές είναι άσχετοι, εδώ μιλάμε για τους λόγους που το ένα μέρος της σχέσης φωνάζει στο άλλο.Και να ξαναδιαβάσουμε το αρχικό μου σχόλιο.Σου λέω να κάνεις κάτι και το κάνεις με τρόπο απρόσεχτο, χωρίς να ζητάς οδηγίες ή να μη τις ακολουθείς. Και τα κάνεις χάλια.Οι φωνές έχουν σκοπό να σε κάνουν να συγκεντρωθείς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon