Οι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού έχουν «υιοθετήσει» 45 γάτες και χρειάζονται τη βοήθειά μας

Οι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού έχουν «υιοθετήσει» 45 γάτες και χρειάζονται τη βοήθειά μας Facebook Twitter
Φωτογραφία: Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
1

Οι κρατούμενες στις φυλακές Κορυδαλλού έχουν «υιοθετήσει» περίπου 45 γάτες, τις οποίες και φροντίζουν καθημερινά.

Όμως, τα ζώα αυτά χρειάζονται κτηνιατρικό έλεγχο αλλά και στειρώσεις, προκειμένου να μην αυξηθεί ανεξέλεγκτα ο πληθυσμός τους. Έτσι, ζήτησαν τη βοήθεια της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης (ΖΕΗ).

«Σήμερα περάσαμε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού. Δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό, τίποτα πιο απελευθερωτικό, απ' την αγάπη. Η στοργή των κρατούμενων γυναικών στις φυλακές Κορυδαλλού για τις γατούλες που τις συντροφεύουν τις έκανε να αναζητήσουν βοήθεια για τη φροντίδα τους. Έτσι κάπως βρήκαν τον τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί μας και φυσικά δεν μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΖΕΗ.

Μιλώντας στο LiFO.gr, η εθελόντρια Έμυ Παπαγιαννοπούλου παραδέχεται ότι αρχικά τα μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης ήταν επιφυλακτικά, λόγω του μεγάλου κόστους (περίπου 1.200 ευρώ). Ωστόσο, όπως προσθέτει, «εμείς πάντα έτσι λειτουργούμε. Παίρνουμε το περιστατικό και ελπίζουμε να βρεθούν μετά τα λεφτά για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε».

Οι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού έχουν «υιοθετήσει» 45 γάτες και χρειάζονται τη βοήθειά μας Facebook Twitter
Φωτογραφία: Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

«Κατ' αρχάς, επικοινωνήσαμε με τον δήμο Κορυδαλλού, καθώς σύμφωνα με τον νόμο υπεύθυνοι για τα αδέσποτα είναι οι δήμοι. Αυτοί μας είπαν ότι έχουν ένα μικρό πρόγραμμα για τα σκυλιά στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), αλλά ξέρουμε ότι το ΔΙΚΕΠΑΖ δεν αναλαμβάνει γάτες. Αφού απάντησαν έτσι, τους ρωτήσαμε αν έχουν αντίρρηση να το αναλάβουμε εμείς. Μας είπαν "φυσικά και όχι"».

Ύστερα από τη σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση των φυλακών, η ΖΕΗ μετέφερε ήδη τις πρώτες 14 γάτες στον κτηνίατρο. Πέρασαν από κτηνιατρικό έλεγχο, έγινε εξωτερική και εσωτερική αποπαρασίτωση, και την επόμενη ημέρα επέστρεψαν στις φυλακές. Η ίδια διαδικασία θα γίνει με την επόμενη ομάδα γατών την ερχόμενη Τετάρτη.

«Πιστεύω ότι το να έχεις επαφή με ένα κατοικίδιο, είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Στο εξωτερικό είναι διαδεδομένο. Για παράδειγμα, έχει τύχει κάποια σκυλιά που έχουμε στείλει στη Γερμανία, να περάσουν εκπαίδευση και να χρησιμοποιούνται μετά ως pet therapy, δηλαδή να πηγαίνουν επισκέψεις σε ιδρύματα, σε γηροκομεία κλπ. Η φυλακή δεν είναι ό,τι το καλύτερο για τα ζώα. Όμως στη φυλακή υπάρχουν άνθρωποι που τους βοηθάει να έρχονται σε επαφή με ένα κατοικίδιο. Και το γεγονός ότι η Διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού αφήνει τα ζώα στον προαύλιο χώρο, είναι ένα βήμα μπροστά. Βοηθάει τις κρατούμενες. Δίνουν αγάπη, παίρνουν αγάπη, νομίζω ότι είναι σημαντικό», επισημαίνει η Έμυ Παπαγιαννοπούλου.

Οι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού έχουν «υιοθετήσει» 45 γάτες και χρειάζονται τη βοήθειά μας Facebook Twitter
Φωτογραφία: Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

Αλλά, τονίζει πως «αν αφήσεις τις γάτες να γεννάνε, οι 45 του χρόνου θα είναι 100. Όταν θα γίνουν 100 θα αρχίσει να δυσανασχετεί η Διεύθυνση, οι άλλοι κρατούμενοι, και μετά είναι δύσκολο να διαχειριστείς έναν τόσο μεγάλο πληθυσμό. Έτσι, είπαμε να μπούμε μέσα, να βοηθήσουμε σε αυτό το κομμάτι, να στειρωθούν όλες οι γάτες γιατί μόνο έτσι ελέγχεις τον πληθυσμό τους».

«Μπήκαμε στον χορό και ελπίζουμε τώρα ο κόσμος να βοηθήσει λίγο οικονομικά», καταλήγει.

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης ζητά τη βοήθεια του κόσμου, σημειώνοντας πως «μπορείτε να καλύψετε μέρος των κτηνιατρικών εξόδων, να βοηθήσετε με τροφή και άμμο, με χάπια κι αμπούλες αποπαρασίτωσης, με παιχνίδια, αμμολεκάνες, μαξιλάρια, ονυχοδρόμια. Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για αυτές τις γάτες και τις φίλες τους!». Κάνει ακόμη γνωστό πως το κτηνιατρείο που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο και τις στειρώσεις στις γάτες, προκειμένου να βοηθήσει, έδωσε τη χαμηλή τιμή 30 ευρώ ανά ζώο.

Όποιος θέλει να βοηθήσει με τα έξοδα, μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε τον τραπεζικό λογαριασμό της ΖΕΗ, είτε το paypal με την αιτιολογία "ΓΑΤΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ":

Τράπεζα Πειραιώς: 60 4001 0189 237
BIC : PIRBGRAA
IBAN GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237
Paypal: [email protected]

Για οποιοδήποτε ποσό μην ξεχνάτε να δηλώνετε στην κατάθεση τα στοιχεία σας, ώστε να ταχυδρομήσει η ΖΕΗ την απόδειξη.

Οι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού έχουν «υιοθετήσει» 45 γάτες και χρειάζονται τη βοήθειά μας Facebook Twitter
Φωτογραφία: Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
Οι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού έχουν «υιοθετήσει» 45 γάτες και χρειάζονται τη βοήθειά μας Facebook Twitter
Φωτογραφία: Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέφα Αλεξιάδου: Το «αντίο» των τηλεοπτικών σεφ - «Όταν κάλεσε τον μαγειρικό κόσμο της Αθήνας, δεν πήγε κανείς» λέει ο Μαμαλάκης

Ελλάδα / Οι σεφ αποχαιρετούν την Βέφα Αλεξιάδου και ο Μαμαλάκης σχολιάζει: «Πριν μήνες δεν πήγε κανένας στο βιβλίο της»

Δηκτικός ο Ηλίας Μαμαλάκης αποδομεί τους μάγειρες και τηλεοπτικούς σεφ που αποχαιρέτησαν την Βέφα Αλεξιάδου σαν «εθνική μαγείρισσα», «καλύτερη από τον Τσελεμεντέ» αλλά πριν από λίγο καιρό της γύρισαν την πλάτη και δεν πήγαν στην παρουσίαση του βιβλίου της
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για το 424 στη δημοσιότητα - Φαντάρος πήγε για επέμβαση θυροειδούς και πέθανε

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για το 424 - Φαντάρος πήγε για επέμβαση θυροειδούς και πέθανε

Το περιστατικό ήρθε στην επιφάνεια, μετά την καταγγελία του 55χρονου αστυνομικού που χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα ενώ είχε καρκίνο - Ο πατέρας του 27χρονου φαντάρου, Νίκου Γκάτση, ξεσπά για ιατρικό λάθος
LIFO NEWSROOM
Πολύχρωμο Σχολείο: «Αόρατα τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά στο σχολείο, αναίτια αφαίρεση υλικού πρόληψης της βίας και του εκφοβισμού»

Ελλάδα / Πολύχρωμο Σχολείο: «Αόρατα τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά στο σχολείο, αναίτια η αφαίρεση υλικού πρόληψης της βίας και του εκφοβισμού»

Η εθελοντική, μη κερδοσκοπική συλλογικότητα επιστημόνων καταγγέλλει την αφαίρεση εγκεκριμένου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) συμπεριληπτικού υλικού, από τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στην Αυστραλία μαζευουν αδέσποτα απο το δρομο, τα δίνουν σε κρατούμενους (ένα στον καθενα που κρίνεται κατάλληλος) και έρχεται εκπαιδευτής ο οποίος καποιες ώρες την ημέρα εκπαιδεύει στον προαύλιο χώρο της φυλακής τον κάθε σκύλο ανάλογα με τον χαρακτήρα του κ τις ικανότητες του για συγκεκριμένο σκοπό πχ θεραπεία, ιχνηλασία, ανίχνευση εκρηκτικών κλπ. Έτσι στο τέλος πετυχαίνουν 3 σκοπούς : την περισυλλογή των αδέσποτων από τους δρόμους, την εκπαίδευση τους για κοινωφελεις σκοπούς αλλά κ την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των σκύλων κ το κρατουμένων οι οποίοι όλοι δήλωσαν μετά τον αποχωρισμό τους από το αδέσποτο,στο τέλος της εκπαίδευση, πώς η επαφή τους με το σκύλο κ η φροντίδα μιας άλλης ζωής ήταν το καλύτερο μάθημα που θα μπορούσε να τους προσφέρει η φυλακή. Η δε στιγμή του απόχωρισμού τους από τον σκύλο που φιλοξενούσαν ήταν σπαραχτικη. Τα ζώα δεν κρίνουν κ αγαπούν χωρίς όρους κ αυτού του είδους η αγάπη μεταμορφώνει. Ας βοηθήσουμε όλοι, είναι ένα θαυμάσιο βήμα για μια άλλη πιο βαθιά ματιά στο τι αλλάζει πραγματικά ένα ψυχισμό κ πόσο σημαντικη εναι κ για τις γατούλες αυτή η ευκαιρία για μια ζωή μακριά από τους κινδύνους της πόλης, με φροντίδα κ παρεουλα. Άλλωστε ... "Ο χρόνος με τις γάτες δεν πάει ποτέ χαμενος" ειχε πει ο Σ.Φρόιντ. Κ εχει απόλυτο δίκιο, ...όσοι έχουν γατες ξέρουν.