Μαδαγασκάρη: Οκτώ παιδιά δηλητηριάστηκαν και πέθαναν αφού έφαγαν θαλάσσια χελώνα

Μαδαγασκάρη: Οκτώ παιδιά δηλητηριάστηκαν και πέθαναν αφού έφαγαν θαλάσσια χελώνα Facebook Twitter
1

Οκτώ παιδιά πέθαναν στη βόρεια Μαδαγασκάρη, από τροφική δηλητηρίαση, αφού έφαγαν μια θαλάσσια χελώνα, είδος υπό προστασία, ανέφεραν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Συνολικά 27 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν και οι οκτώ από αυτούς, όλοι ανήλικοι, πέθαναν στις 8 και 9 Ιανουαρίου αφού κατανάλωσαν το κρέας της θαλάσσιας χελώνας, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Μποροχάνι Σαΐντ.

Οι αρχές "δεν συνιστούν" στους κατοίκους να καταναλώνουν κρέας προερχόμενο από θαλάσσιες χελώνες και άλλα 24 είδη ψαριών κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών του έτους. Τα είδη αυτά τρέφονται με άλγη που, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, είναι τοξική για όσους φάνε το κρέας τους.

Τον Δεκέμβριο άλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση στην ίδια επαρχία, την Αντσιρανάνα, αφού έφαγαν σαρδινέλες, ένα είδος ρέγγας.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια