ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.2.2018 | 09:52

Καθαριοτητα και σχεση

Ο φιλος μου συζει με τον μικρότερο αδερφο του. Τωρα λογω οικογενειακου θεματος ο αδερφός του εχει γυρισει στο πατρικό τους και ερχεται στο σπιτι του φίλου μου μια φορα το μηνα περίπου. Κάποιες φορές που πηγαίνω σπίτι τους τον βοηθαω με το μαγείρεμα (δουλευει αρκετες ωρες και δεν ξερει να μαγειρευει). Χθες μου ζητησε να του φτιαξω κατι για να φαμε. Παω στην κουζινα και ηταν ανω κατω. Παντου σκουπιδια, απλυτα πιατα στιβα στο νεροχυτη, στο ψυγειο σχεδον ολα σαπια και χαλασμενα. Αναγκαστικά καθαρισα γτ δεν ειχε χωρο να ακουμπησεις ουτε ενα μαχαιρι. Του εδειξα μεσα στο ψυγειο κατι φαγητα που τα ειχε πανω απο 3 βδομαδες με αποτέλεσμα να σαπισουν κ να μυριζει το ψυγείο. Η δικαιολογία που μου εδωσε ηταν η εξης: " Ο αλλος ειναι χυμαδιο οποτε ερχεται. Εγω μαλακας ειμαι να καθαριζω;".Προσωπικά, εχω θεμα με την καθαριότητα. Στην περίπτωση του ομως πιστευω πως απλα βαριεται να συμμαζέψει. Δεν μιλαμε για κατι μικρο. Μιλαμε για θεμα υγειας.
8
 
 
 
 
σχόλια
Ιιιι πρόσεχε πρόσεχε πρόσεχε γιατί το ΄μαλάκας είμαι να καθαρίζω' ενώ σου ζήτησε να του μαγειρέψεις είναι μεγάλη καμπάνα!!!! Αν δεν καθαρίζει τώρα για να ζει σε ένα υγιές περιβάλλον δε θα αλλάξει κάτι, εκτός αν αρχίσει να βλέπει ότι δεν τον παίρνει.. ¨Όταν του μαγειρεύεις βλέπει ότι τον παίρνει για΄τι βρήκε το θύμα να του κάνει τις δουλειές. Να του μαγείρευες αν ήταν διατεθειμένος κι αυτός να μαγειρέψει/καθαρίσει για σένα..Με τη λογική του μαλάκας είμαι δε φαίνεται τέτοιο άτομο..Πρόσεχε γιατί όσο συνηθίζει να του κάνεις δουλειές, θα βρεθείς μια μέρα υπεύθυνη (πχ αν συγκατοικήσετε) για όοολες τις δουλειές και για να του θυμίζεις τι πρέπει να κάνει και να οργανώνεις μόνη τα ψώνια, μόνη την τακτοποίηση, μόνη να διαβάζεις/καθαρίζεις τα παιδι/σκυλιά κλπ..Δε θα αλλάξει, εκτός αν μείνει μόνος για 5 χρόνια και θαφτεί από την σκόνη και δεν έχει άτομα να του καθαρίζουν..Αχ μακριά, όχι τίποτα άλλο έχει και προβληματική νοοτροπία, πιθανώς να του καθάριζε η μαμά του και να έμαθε έτσι. Να πω με επιφύλαξη ότι είναι παρτάκιας..Μακριά
“Εγώ μαλάκας είμαι να καθαρίζω;»Δηλ εσύ που τα καθάρισες, εξομολογουμένη, ουσιαστικά σε λέει «μαλάκα».Επειδή έχω ζήσει κι εγώ πολλές φορές τέτοιες καταστάσεις, κι επειδή οι άντρες είναι συνηθισμένοι να τα καθαρίζει όλα μια γυναίκα γι ´ αυτούς, η συμβουλή μου είναι να μην του ξανακαθαρίσεις γιατί μετά δε θα αλλάξει ποτέ αυτή η δυναμική και θα βρεθείς να του καθαρίζεις για όσο είσαστε μαζί.Εξήγησέ του ότι δε μπορείς σε αυτή την κατάσταση, ότι όντως βαριέται και να αφήσει τις δικαιολογίες και, αν θέλει οπωσδήποτε μια γυναίκα να του καθαρίζει, ας προσλάβει μία καθαρίστρια να έρχεται μια φορά το δεκαπενθήμερο π.χ.Επίσης, αφού ο αδερφός του έρχεται μια φορά το μήνα, την περισσότερη βρωμιά την κάνει ο ίδιος οπότε ας στρωθεί λίγες ώρες την εβδομάδα να κάνει φασίνα, όπως κάνουμε οι υπόλοιποι ενήλικοι άνθρωποι.Πάντως, εσύ, εξομολογουμένη, θέσε τα όριά σου γιατί την πάτησες.
Κάποιες φορές τον βοηθάω γιατί θέλω εγω η ιδια. Και χθες με το σκηνικο μου ειπε να μην καθαρισω, αλλα πως θα μαγειρεψεις οταν δεν εχεις χωρο να ακουμπησεις γτ ολα ειναι χαλια;Του εξηγησα οτι εν μερει ειναι απαραδεκτο ολο αυτο. Δεν χρειάζεται να τα καθαριζει για τον αδερφό του, αλλα για τον ιδιο γτ εκεινος μενει εκει.
Είναι κατάσταση-λούπα. Άσχετα με το τι κάνει αυτός, εσύ, εάν κάθεσαι και του καθαρίζεις, πίστεψέ με δε θα σταματήσει ποτέ αυτή η κατάσταση. Εσένα θα σου φαινόταν φυσιολογικό, όταν έρχεται σπίτι σου να καθαρίζει αυτός; Σε καταλαβαίνω γιατί έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτή τη θέση στο παρελθόν. Εάν σώνει και καλά θέλεις να φτιάξεις φαγητό (σημειωτέον, αυτός για σένα δε θα έφτιαχνε γιατί δεν ξέρει να μαγειρεύει, πόσο βολικό!), φτιάξε του κάτι χωρίς θα καθαρίσεις. Στο λέω, εάν καθαρίζεις θα βολεύεται και θα καθαρίζεις εσύ γιατί τα όριά σου στην βρωμιά είναι πιο έντονα.Επίσης, συγνώμη κιόλας, αλλά είναι πολύ γελοίο που δεν ξέρει να μαγειρεύει. Οι πιο πολλοί μόνοι μας μάθαμε όταν φύγαμε από το πατρικό σπίτι μας. Με ένα βιβλίο μαγειρικής, είναι και το ίντερνετ σήμερα, ας μάθει 7 φαγητά (φακές, πατάτες φούρνου, μακαρόνια με σάλτσα, σπανακόρυζο, κους κους, κοτόπουλο σούπα, φασολάκια) και ας τα φτιάχνει με τη σειρά. Το ότι δεν καθαρίζει γιατί «δεν είναι μαλάκας» αλλά ενδόμυχα θα χαίρεται που βρήκε εσένα να καθαρίζεις, τι σου λέει;Στην ανάγκη να βρίσκεστε σπίτι σου. Α, και να καθαρίζει σπίτι σου εφόσον εσύ θα μαγειρεύεις.
Ειμαστε σχεδόν 1 χρόνο μαζί...Όσο έμενε ο αδερφός του σπίτι, υπήρχε μια ακαταστασία. Και τωρα που λείπει, το σπίτι είναι πιο νορμάλ. Αλλά εχθές έμεινα άφωνη. Δεν ειχα δει ξανα κατι τετοιο. Να φανταστειτε το μισο σπιτι να ειναι νορμαλ και το υπόλοιπο βομβαρδισμενο.
Scroll to top icon