ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.2.2018 | 12:05

Μισώ τη ζωή

Μόλις πήρα εξιτήριο από ψυχιατρικη κλινική μετά από απόπειρα και βαθιά κατάθλιψη. Αισθάνομαι εντελώς χαμένη. Είναι λες και ολοι οι άλλοι έχουν ένα εγχειρίδιο που τους λέει τι πρέπει να κάνουν και εγώ δεν το έχω αυτό. Όλα μου φαίνονται αδιάφορα ή ηλιθια και περνάω τη μέρα μου στο κρεβάτι κοιτάζοντας το ταβάνι. Οι φίλοι και η οικογένειά μου δεν μπορούν να με καταλάβουν. Τη σχολή την έχω παρατήσει γιατί δεν ξέρω άτομα για να κάνουμε ομαδικές εργασίες. Επίσης δεν είμαι καν σίγουρη αν μου αρέσει πλέον. Το μόνο που θέλω είναι να βυθιστω στην ανυπαρξία. Όλοι εσείς που έχετε κάτι να νοηματοδοτει τη ζωή σας είστε πάρα πολύ τυχεροί.
4
 
 
 
 
σχόλια
Η αλήθεια είναι πως το "νόημα" δεν έρχεται μόνο του, εμείς το βρίσκουμε, μη σου πω το δημιουργούμε κιόλας. Δεν κάνουμε όλα όσα μας αρέσουν, ούτε μας αρέσουν όλα όσα κάνουμε αλλά κάπου ανάμεσα στις καθημερινές μας υποχρεώσεις πρέπει να βρίσκουμε χαρά και ικανοποίηση. Δεν είναι πάντα εύκολο αλλά δεν είναι και ανέφικτο. Σου εύχομαι να βρεις τη δύναμη που χρειάζεσαι και να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Μην τα παρατάς, είτε είναι η σχολή σου, είτε ένα νέο ενδιαφέρον, είτε οι ανθρώπινες σχέσεις.
Ο τρόπος που αισθάνεσαι είναι και η αλήθεια. Φαντάσου λοιπόν πως ο εγκέφαλος σου, είναι σαν ένα κομπιούτερ. Θες να γράψεις, πατάς το κουμπάκι, δίδεται η εντολή, ανοίγει το Word. Θες να σβήσεις, πατάς το κουμπάκι, δίδεται η αντίστοιχη εντολή, σβύνεται αυτό που θες. Έτσι λοιπόν είναι και το μυαλό σου. Χρειάζεται τροφή; «Πατιέται» το κουμπάκι, δίνει εντολή, πεινάς. Κοκ. Υπάρχουν καταστάσεις λοιπόν, στις οποίες μόνοι μας, αλλάζουμε αυτή την «εντολή» και τη συνδέουμε με μια άλλη αντίδραση. Για κάποιο λόγο τον οποίο μπορεί και να ξεχάσουμε στην πορεία, αλλάζουμε το εγχειρίδιο, όπως λες. Παραγράφουμε την φυσιολογική κατάληξη της όποιας ανάγκης, περνάει ο καιρός και ξεχνάμε πως να λειτουργήσουμε. Καλείσαι τώρα να κάνεις την παρέμβαση. Να ξαναφτιάξεις την φυσιολογική πορεία, ώστε οι ανάγκες σου, ψυχικές ή σωματικές, να εκπληρώνονται με έναν τρόπο ώστε να είσαι ευτυχισμένη και ισορροπημένη. Δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει η συγκεκριμένη λογική, αλλά κάνε την άσκηση πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο. Εκεί που κοιτάς το ταβάνι, σκέψου τι είναι αυτό που σου λείπει. Σκέψου την λογική αντίδραση που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να καλύψεις την «ανάγκη» με έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο. Και δούλεψε σιγά σιγά ένα πλάνο με μικρές αλλαγές. Πρώτα σιγά σιγά, μικρά πράγματα. Όπως να σηκωθείς να σου κάνεις ένα νόστιμο τσάι. Κάτι μικρό, συμβολικό ως αγάπη προς τον εαυτό σου. Και ίσως έτσι σιγά σιγά, να βρεις περισσότερες δραστηριότητες που σου δίνουν το αίσθημα της πλήρωσης. Αν ποτέ χρειαστείς εμείς είμαστε εδώ. Σίγουρα δεν είσαι μόνη σου. Καλή σου συνέχεια.
Πέρασα αντίστοιχη φάση, χωρίς την ψυχιατρική κλινική κλπ και εχω κανει στροφή 180 μοιρων. Αν θελεις κάποιο άτομο να μιλήσεις στείλε μου. Θα χαρώ να βοηθήσω. Νομιζω εχω ενεργοποιημένο το εμαιλ μου στο προφίλ.
Αυτό που μου νοηματοδοτεί την ζωή, είναι η ίδια η ζωή.Το ταβάνι και το κρεβάτι είναι όντως αδιάφορο και ηλίθιο. Λογικό.Δεν ξέρω τι περνάς μέσα στο κεφάλι σου, αλλά θα σου έλεγα να εκτιμήσεις αυτά που έχεις και να τα εκτοξεύσεις σε κάτι καλύτερο, πιο θετικό.
Scroll to top icon