ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.3.2018 | 23:28

Η ζωή μου ως άσχημος

Η ζωή μου έχει δώσει πολλά καλά όμως στο θέμα της "ομορφιάς" μου φέρθηκε, από ότι φαίνεται, σκληρά.Για την ακρίβεια μέχρι και σήμερα, που έχω φτάσει τα 28, μαθαίνω συχνά για "φίλους", ακόμα και συγγενείς, που έχουν πει πίσω από την πλάτη μου άσχημα πράγματα για την εμφάνιση μου.Στο γυμνάσιο και στο λύκειο έχω βιώσει αυτό που σήμερα λέμε "bullying" σε λεκτική αλλά και σωματική μορφή.Προσβολές όπως "αν σου έμοιαζα δεν θα έβγαινα ποτέ από το σπίτι", "ποια θα γυρίσει να σε κοιτάξει?", "κοίτα που πάει και δίνει αυτές τις ματάρες ο θεός" κλπ ήταν καθημερινό φαινόμενο στο γυμνάσιο και το λύκειο.Αυτά τα περιστατικά με έκαναν να μην μπορώ να συγκεντρωθώ στα μαθήματα μου με αποτέλεσμα να αποτύχω να μπω στη σχολή που θέλω.Οι καθηγητές τότε ζούσανε στην κοσμάρα τους. Όσο και αν ζητούσα βοήθεια έκαναν πως δεν καταλάβαιναν ή μου έλεγαν να τους αγνοώ. Έπρεπε να φτάσουν σε σημείο να μου ασκήσουν σωματική βία για να πέσει η πρώτη καμπάνα, στα μέσα του λυκείου. Μην φανταστείτε κάτι τρομερό, διήμερη για περιστατικό που άξιζε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.Στον τομέα γυναίκες, μια από τα ίδια. Έχω βιώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό των γνωριμιών που έχω με κοπέλες αυτό που λέμε "επιλεκτική συμπεριφορά". Οι περισσότερες ή θα με "λυπούνται" και θα λένε το "καλό παιδί" κλπ ή θα είναι απόμακρες μέχρι να χρειαστούν κάτι. Στην ανάγκη και το τηλέφωνο μου θυμούνται και να ρωτήσουν τι κάνω και για καφέ να πάμε.Μέσω στην μαυρίλα και τον ρατσισμό που βιώνω εξαιτίας της εμφάνισης μου είχα την τύχη να γνωρίσω και εξαιρέσεις. Ανθρώπους, άντρες, γυναίκες, που όταν λένε "δεν με νοιάζει η εμφάνιση" το εννοούν, δεν το λένε για τα μάτια του κόσμου.Για να μην γίνομαι κουραστικός αυτό το θέμα το γράφω τόσο για να βγάλω από μέσα μου πράγματα που δεν μπορώ να συζητήσω με άλλους, όσο και για να δώσω μια συμβουλή σε όσους περνάνε ίδια κατάσταση με εμένα. Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία εκεί έξω να σε κρίνει με βάση την εμφάνιση, το σώμα, τα λεφτά ή οτιδήποτε, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι διαμάντια και πρέπει να τους βάλεις στη ζωή σου. Σούταρε από τη ζωή σου όσους σε θυμούνται στις χάρες και στην ανάγκη ή όσους σε κρίνουν με βάση την εμφάνιση σου, την κοινωνική σου τάξη κλπ και κράτα όσους σε εκτιμάνε για αυτό που είσαι. Δώσε ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν ξέρεις ώστε να σου δείξουν αυτό που είναι πραγματικά. Πέρα από την πλειοψηφία που κακός αποκαλείται ανθρώπινο είδος, υπάρχουν άνθρωποι που είναι πραγματικά άνθρωποι με την πραγματική σημασία της λέξης.Μην το βάζεις κάτω και μην αφήνεις κανέναν να σου ρίχνει το ηθικό.Αν για κάποιους είσαι "άσχημος" για κάποιους άλλους είσαι ότι πιο όμορφο υπάρχει.
3
 
 
 
 
σχόλια
Απ'όλο αυτό το κατεβατό,εγώ στάθηκα στις ματάρες.Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλοι έχουμε ένα ωραίο χαρακτηριστικό που μας δώρισε η φύση και πρέπει να το εκτιμάμε και να μας δίνει αυτοπεποίθηση.Δεν προσπαθώ να σου χρυσώσω το χάπι,αλλά δεν μας λες και τι ακριβώς είναι αυτό που σε καθιστά άσχημο για να καταλάβουμε αν επιδέχεται βελτίωση.Πχ ένα λιγότερο όμορφο πρόσωπο μπορεί να δείξει πολύ πιο ωραίο με ένα ωραίο κούρεμα,ένα περιποιημένο μούσι,ίσια και καθαρά δόντια.Έπειτα το σώμα φτιάχνει με διατροφή και γυμναστική.Το θέμα είναι να μην εκπέμπεις ηττοπάθεια και εκεί νομίζω ότι πρέπει να εστιάσεις.
Scroll to top icon