ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.3.2018 | 18:42

Ξενιτιά... και έρωτας από απόσταση..

Αυτή... αυτή η ρημάδα που μου έχει φάει την ζωή. Σπουδάζω κινεζική φιλολογία σε μια πόλη μια ώρα μακριά από την Σαγκαη. Μια πόλη τρόπος του λέγειν, 9.000.000 κάτοικοι δεν το λες και πόλη. Κινεζική φιλολογία; Κίνα; Ουαου ε; Μπορεί και καθόλου. Κατέληξα εδώ καθως ήταν υποχρεωτικό από την σχολή, λατρεύω την γλώσσα δεν λέω, ή καλύτερη μου να διαβάζω κινεζικά. Αλλά ρε παιδί μου όσο λατρεύω την γλώσσα τόσο περίεργα νιώθω με τους ανθρώπους αυτής της χώρας, σαν ρομπότ ένα πραγμα, λες και όλο τους το μυαλό είναι ένα κουτί και αν πεις κάτι διαφορετικό πάθουν blackout. Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ μάλλον το πρόβλημα μου δεν είναι αυτό, μάλλον είναι ότι ερωτεύτηκα και έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια... και το αστείο είναι ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. Ποτε μου δεν έχω ξανά νιώσει έτσι, ποτε δεν έχω γίνει τόσο αφηρημένη και ποτε δεν ξέχναγα τίποτα. Πως δεν ξέχασα και το διαβατήριο μου φεύγοντας για Κίνα δεν ξέρω... Θα μου πείτε Ειρηνακι πως αντέχεις; Ε καλά μικρή είσαι ακόμα, Σιγα τον έρωτα και πολλά πολλά αλλά. Αλλά ρε παιδιά, δεν περνάει στιγμή από την μέρα μου που να μην το σκέφτομαι, εκείνος δε έχει αλλάξει όλο του το προγραμμα για να κοιμόμαστε μαζί τις ίδιες ώρες (αν σκεφτείς την διαφορά ώρας - 7ωρες) , καθως τώρα πια έχει την δίκη του επιχείρηση και σηκώνεται τα χαράματα να ανοίξει το μαγαζί του. Και το ξέρω ότι κοιμάται γιατί έχουμε όλο το βράδυ βιντεοκληση. Υπερβολικό ε; Μπορεί. Για μένα είναι ένα λιθαράκι στον έρωτα μου. Είναι το πνευματικό στήριγμα μου. Τελειώνω την σχολή μου στη Κίνα το καλοκαίρι και ειλικρινά θα είναι ο παράγοντας να γυρίσω Ελλάδα μια και καλή. 8 μήνες μαζί και χωριά που μοιάζουν χρόνια. Είμαι ευγνώμων για την στιγμή που σε γνώρισα γιατί δεν ξέρω πως θα άντεχα τόση μοναξιά χωρίς να βλέπω το μυτηνι σου. Και σκέφτομαι, πως θα είσαι όταν θα με περιμένεις στα «σκαλιά»... σκέτη κόλαση.Έχεις νιώσει ποτε κανεις κάτι τόσο δυνατό;
19
 
 
 
 
σχόλια
Μπράβο βρε κοπελάρα Ειρήνη! Μπράβο και στον "αγαπητό"! :)Έχοντας βιώσει το μανίκι της απόστασης σε πολλές εκδοχές (πρώτα στρατός, μετά Αθήνα-Πάτρα, μετά ΗΠΑ-Ελλάδα) και για μεγάλο χρονικό διάστημα (με το ίδιο άτομο), ένα θα πω: υπομονή! Αξίζει σε τέτοιες περιπτώσεις. Προσοχή στον μετέπειτα σχεδιασμό των επαγγελματικών και τους τρίτους. Με την τώρα εμπειρία μου θα έλεγα να μην αφήνετε πάνω από 2 μήνες δίχως να βλέπεστε. Μια ο ένας, μια άλλος, να βρίσκεστε έστω και για λίγες μέρες. Ξέρω ότι είναι πολλά τα έξοδα των ταξιδίων, αλλά είναι αναγκαία η εξ'επαφής τόνωση της σχέσης. Βαστάτε! :)
Στη δική μας περίπτωση διαμορφώθηκαν -δυστυχώς- συνθήκες που μας οδήγησαν σε διαφορετικά μονοπάτια. Η απόσταση συνέβαλε, αλλά δεν ήταν ο καθοριστικότερος παράγοντας. Μεγάλη ιστορία... θα πρέπει να γράψω βιβλίο κάποια στιγμή!Τρια πράγματα χρειάζεστε για να ωριμάσει ο έρωτας σας: τύχη, καθαρό μυαλό σε στόχους (π.χ., ως προς την επίσημη ένωση) και κρίσιμες αποφάσεις (π.χ., συμβιβασμός με εργασία με λιγότερα χρήματα, μικρότερο σπίτι), και υποστηρικτικό περίγυρο. Εύχομαι από καρδιάς να έχετε ευνοϊκές συνθήκες, και -το σημαντικότερο- να έχετε το πείσμα και σθένος για να ξεπεράσετε όσα εμπόδια εμφανιστούν!υ.γ. μην πτοείστε από την αρνητικότητα εδώ μέσα. Φθόνος, εκφυλισμένο ήθος, χειριστικότητα,... θα τα συναντάτε παντού, μάθετε να τα φιλτράρετε.
Κρίμα! That’s life though! Αρνητικότητα υπάρχει παντού και το ζω καθημερινά. Κανενας γύρω σου δεν θέλει να είσαι πιο χαρούμενος από εκείνους, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις εννοείται. Αλλά όλα είναι θέμα αντιμετωπίσεις. Δεν παν να πουν ότι θέλουν, μόνο εγώ ξέρω πως πραγματικά νιώθω.
Απο την εξομολογηση σου μου φανηκε οτι οντως εχεις εντονη αναγκη τη συναισθηματικη επαφη (οχι μονο) αλλα αυτο που ζεις ειναι οντως εμπειρια ζωης. (Τα πιο πολλα δυσκολα ειναι) και επισης εδω κοντα ειναι το καλοκαιρι. Επισης πολυ σημαντικο ειναι οτι εκανες εξασκηση τη γλωσσα στην κινα και με την επελαση των κινεζων παγκοσμιως και δεδομενης της σπανιοτητας της καλης γνωσης της γλωσσας και της κουλτουρας πιστευω οτι θα εχεις πολυ καλες εργασιακες προοπτικες.
Νοστραδαμε, ολα εχουν ειπωθει, εκτος αν καταφυγουμε σε επιστημονικα περιοδικα. Εδω στις λιφοξομολογησεις το ρεπερτοριο ειναι πεπερασμενο. Κλισε, ξεκλισε, εγω δε μετανιωσα τους ερωτες μου, ακομη κ αν καποιος τριτος με καθαρη ματια μπορουσε να προβλεψει την καταληξη. Οποτε δε βρισκω το λογο να "αφυπνισω" αυτους που το ζουν, ειδικα αν το μονο θεμα της σχεσης ειναι η αποστΑση.
Ε εντάξει, δε το λες και ξενιτιά επειδή είσαι ένα ακαδημαϊκό έτος σε μία ξένη χώρα. :) Είσαι πολύ τυχερή που είσαι εκεί και το ζεις, για τους περισσότερους από εμάς ούτε σε βιντεάκι στο youtube δε τη βλέπουμε τη Σαγκάη, να το καταευχαριστηθείς για το λίγο που θα είσαι ακόμα εκεί και το παληκάρι μωρέ θα σε περιμένει. Εύχομαι όταν ζήσετε ο ένας τον άλλον, ο έρωτας και ο ενθουσιασμός να φουντώσουν και όχι να ξεφουσκώσουν.
ψοφαω για ειρωνιες..;)τεσπα..νοστραδαμος δεν ειμαι...απλως το εχω δει το εργο να παιζεται χιλιαδες φορες.η αποσταση αυξανει τον ερωτισμο και διογκωνει καταστασεις που απο κοντα δεν θα υπηρχαν καν.και οταν ερχομαστε στο διαταυτα...πουυυφ...σκασει το ροζ συννεφακι.
Κανει μπαμ οτι ψοφας για ειρωνειες:) Αλλα επιτρεψε μου να σου πω πως επιλεγεις να βλεπεις το ποτηρι μισοαδειο... Και ο αρνητισμος βλαπτει την υγεια... Το ροζ συννεφακι οντως σκαει... ειναι νομοτελεια... ωστοσο ας το ζησουν, οσοι δεν εκλεισαν αυτο το κεφαλαιο...
Το κοντά είναι αυτό που μας κράτησε. Αρνητικότητα; Μάλλον δεν το έχεις ζήσει και αν το έχεις ζήσει όχι για πολύ. Αν όχι, σου εύχομαι να ζήσεις μια μέρα με αυτό το συναίσθημα και θα δεις μόνο σου ότι η αρνητικότητα σου ήταν μάταιη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon