ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.3.2018 | 20:21

Στον αντίποδα της κοινωνικότητας...η ελευθερία

Δεν έχω φίλες από επιλογή. Εδώ και χρόνια έπαψα να επιδιώκω την παρέα ατόμων του ιδίου φύλου και μπορώ να πω ότι αισθάνομαι περίφημα. Πάντοτε θυμάμαι ότι δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο να είμαι κοινωνική, αντίθετα. Ενώ όμως προσέγγιζα άτομα με πολύ καλή διάθεση, τα οποία στην πορεία είτε αντέγραφαν ακόμη και τον τρόπο που χτενίζομαι, είτε προσπάθησαν να μπουν ανάμεσα σε εμένα και τους συντρόφους που είχα (τύχαινε να είναι αρκετά έως πολύ εμφανίσιμοι αντικειμενικά), είτε μου έβγαζαν ανταγωνισμό κάθε είδους, είτε μου γινόντουσαν κολλιτσίδες και με παίρνανε 100 τηλέφωνα ανά ώρα. Και αν δεν απαντουσα αμεσως, κραταγανε μουτρα που καλεσα 10 λεπτα πιο μετα. Θεωρώ ότι αυτά είναι συμπεριφορές για 15χρονα, όχι για ανθρώπους που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους. Επίσης, μου έχει συμβεί με δυο συγγενικά άτομα (ξαδέρφες) με τις οποίες κάναμε στενή παρέα για πολλά χρόνια, να βγάλουν έναν απίστευτα κομπλεξικό εαυτό απέναντί μου από τότε που εγώ και ο σύντροφός μου αποφασίσαμε να παντρευτούμε, και να καταφέρουν μέχρι και τους γονείς τους να μην μιλάνε με τους δικούς μου, έτσι χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο από την μια ημέρα στην άλλη. Δεν είμαι άνθρωπος που θα χαϊδέψει αυτιά και θα κολακέψει για το συμφέρον του. Από παιδί έμαθα να είμαι διακριτική και να υποστηρίζω το δίκαιο και την αλήθεια. Μισώ τα ψέμματα, την υποκρισία, την ανηθικότητα, καθώς και το να υποτιμά ο άλλος την νοημοσύνη μου και να θεωρεί ότι μπορεί να με χειραγωγήσει. Ο άνθρωπός μου, είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερος μου φίλος. Έχουμε επισης έναν αρκετά μεγάλο κοινωνικό κύκλο, ο οποίος εξακολουθεί να διευρύνεται. Εντούτοις επιμένω στο να μην θεωρω στενη μου φιλη καμια γυναικα με την οποια συναναστρεφομαι. Ακόμη δεν έχω διακρίνει στα μάτια κάποιας κοπέλας που γνωρίζω, το να με κοιτάξει και να με ακούσει χωρίς ίχνος εγωισμού και συμφέροντος. Φαίνεται από το πως σε κόβει ο άλλος, με την άκρη του ματιού, σε ανύποπτο χρόνο, από τον τόνο της φωνής, από την στάση του σώματος, εάν νιώθει πραγματικά άνετα ή μη μαζί σου. Ξέρω θα μου πείτε ''κι αν κατι συμβει και χωρισετε με τον αντρα σου'' κλπ. Κι εγω σας απαντω, πως δεν προκειται να συμβει κατι τετοιο. Μα κι αν ερθει στιγμη που μεινω μονη, ποιος ειπε οτι φοβαμαι αυτο το συναρπαστικο ταξιδι που λεγεται ζωη; Αποσκευες μου η αγαπη και η ελπιδα. Ελπιδα οτι θα διατηρησω την ψυχη μου ελευθερη απο καθε ειδους μικροψυχα βαριδια τυπου ''ποιος την ακουει την Ελενιτσα που δεν κλεισαμε τραπεζι στο ταδε ρεστοραν''.
6
 
 
 
 
σχόλια
Κοίτα καταλαβαίνω αυτό που λες για τι γυναίκες ,διότι είμαστε ανταγωνιστικές μεταξύ μας , αλλά ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Εγώ θα σου έλεγα να μίλας με όλους ,να βγαίνεις για καφέ και οκ αν δεν θες πολλά κολλητιλίκια επιλογή σου.
Χωρίς διάθεση να σε κρίνω, έχεις σκεφτεί μήπως και η στάση σου απέναντι στις γυναίκες προκαλεί πρόβλημα? Μπορεί να είναι αντιληπτό οτι κρατάς κι εσύ πισινή, και μπορεί να έπεσες/τράβηξες λάθος ανθρώπους χάνοντας άλλους τόσους που θα ήταν καλόκαρδοι και νορμαλ φίλοι..Συνήθως όταν τυχαίνει να μας έχουν φερθεί όλοι μα όλοι λάθος και δεν περνάει απ το μυαλό η εκτίμηση του πού κάναμε κι εμείς κάτι λάθος (απ το να πλησίασες πχ μια γυναίκα που ήταν κακός χαρακτήρας ενώ νόμιζες οτι ήταν κομπλέ) κάτι πάει στραβά..Μπορείς να διακρίνεις ενα πατερν που να ισχύει στις σχέσεις σου? Όπως ένας άντρας που έχει την αντίληψη οτι όλες οι γυναίκες θέλουν το πορτφόλι του είναι άντρας με προκαταλήψεις και τυχαίνει να διαλέγει όντως gold diggers, έτσι πιστεύω οτι κι εσύ διαλέγεις τα λάθος άτομα( ίσως για να επιβεβαιώσεις το πόσο δίκο έχεις που δεν εμπιστεύεσαι?). Υπάρχει φιλία και είναι κρίμα να χάνεις τέτοιες σχέσεις, ωραίους καφέδες και εμπειρίες και να φυλάς συνέχεια τα ρούχα σου.
Παντού εχθροί: αυτό είναι το νόημα της εξομολόγησής σου. Ενώ σε πολλά συμφωνώ για τις γυναικείες συμπεριφορές, εντούτοις θεωρώ πως καμία φορά η προκατάληψή μας καταντά αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Καταλαβαίνω τι περιγράφεις και συμφωνώ απόλυτα ότι συμβαίνει, αλλά το θεωρώ κάπως ισοπεδωτικό. Αφού ας πούμε υπάρχεις εσύ που δεν έχεις φερθεί σκάρτα και υπάρχω και εγώ που αν και έχω ζηλέψει κοπέλες ανά καιρούς ποτέ δεν έχω κάνει κάτι κακο, θα υπάρχουν σίγουρα και άλλες τέτοιες γυναίκες. Δεν έχω την έμπειρα σου και επειδή ακούγεται σαν να έχεις καταφέρει αρκετά πράγματα σέβομαι όσα λες. Απλά ίσως πιο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης , είναι να έχεις τις φίλες σου, αλλά πάντα να κρατάς μια πισινή και να περιμένεις την προδοσία. Χωρίς να γίνεσαι μαγκωμενη και επιφυλακτική. Θέλω να πω, ότι και να σου κάνει κάποιος, στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να σου πάρει τίποτα, ούτε να σε κάνει κάτι λιγότερο από αυτό που είσαι.
Scroll to top icon