ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.3.2018 | 23:13

σοβαρο οικονομικο θεμα.... να τα παρατησω?...

Λοιπον, θα βρισκομαι για ενα διαστημα , θελοντας και μη, με καποιους ανθρωπους στο εξωτερικο για την πρακτικη μας. Αυτοι οι ανθρωποι φατσικα ειναι γνωστοι μου αφου χρονια ημαστε στην ιδια σχολη. Σαν ανθρωποι οι 15 μας, ημαστε τελειως μα τελειως διαφορετικοι. Π.χ εγω ειμαι της φασης ουζακι και μπυριτσα ή και καθολου εξοδος μονο σπιτι δλδ, ενω οι αλλοι 10 ας πω απο τους 15, ειναιι φαση -που θα βγω πιο γκλαμουρατα??- και -τι παπουτσι να αγορασω την επομενη εβδομαδα.?? - ... (μιλαμε τρελες αγορες) Προφανεστατα εγω ειμαι σε απειρως χειροτερη και δυσκολοτερη κατασταση. Ζω μονο με την μαμα η οποια ειναι ανεργη με ενα απειροελαχιστο επιδομα ,και αυτο. Δουλεια δεν εχω αφου η σχολη μου ετρωγε χρονο ολη μερα και επρεπε καποτε να την τελειωσω, οποτε λεφτα στην ακρη γιοκ.Αφου σας ειπα πανω κατω πως ειναι τα πραγματα τωρα θα σας πω τον προβληματισμο μου. Αυτα τα ατομα θελουν να δειχνονται. Π.χ τους καρφωθηκε η ιδεα να παρουν ενα ακριβο δωρο στον επερχομενο εργοδοτη μας, τυπου 15 ευρω ο καθενας, την στιγμη που μπορω ΜΟΝΟ 5 ευρω να δωσω, και βαρια βαρια. Οι αλλοι 5 ειναι αμμετοχοι μην πω οτι δεν θα ερθουν και καθολου εξωτερικο, αφου δεν ψηνονται πολυ. Το προβλημα ειναι πως ειναι ακομα 2 κοπελες στη παρεα με ασχημα οικονομικα , αλλα δν μιλανε γτ ντρεπονται τι θα πουν οι αλλοι, και δν ειναι σωστο.!!!! Επισης οι αλλοι ονειρευονται πως με το που φτασουμε σε εκεινη την χωρα, θα βγαινουμε εξω να γλενταμε ( ενω παμε για πρακτικη) και εχουν κανει λιστα με πραγματα που θα αγορασουΜΕ οταν παμε εκει. Για παραδειγμα κατσαρολες καθαριστικα κτλπ. . εχω απογοητευτει απ ολα αυτα και ειμαι ετοιμη να τα παρατησω ολα και να πιασω μια δουλεια εδω, ωστε να μην αφησω την μαμα μονη...καθε βραδυ κλαιω και πρεπει να παρω συντομα μια αποφαση γιατι σε λιγες μερες πεφτουν οι υπογραφες της συμβασης και δν υπαρχει γυρισμος!!
3
 
 
 
 
σχόλια
Για πρακτικη θα πατε κοιτα να μαθεις οσο πιο πολλα μπορεις για τη δουλεια να εξασκησεις τη γλωσσα της χωρας και να κανεις ντοπιους φιλους! Οσον αφορα το ακριβο δωρο, αγγλια κ γερμανια που ειχα ζησει κ ζω απαγορευεται ρητα ακριβο δωρο στον εργοδοτη κ γενικα στο περιβαλον της δουλειας. Στη δουλεια π ειμαι τωρα δινουμε απο 5 ευρω οταν εχει καποιος γενεθλια κ μαζευεται ενα ποσο που το δινουμε σ αυτον που εχει γενεθλια. Δεν ξερω σε ποια χωρα θα πας η αν ειναι παντου ετσι εννοω σ ολες τις εταιρειες αλλα ενα ακριβο δωρο μπορει να θεωρηθει κ δωροδοκια η να φερει το ατομο σε δυσκολη θεση οποτε προσοχη! Καλα να περασεις στην πρακτικη σου και αφησε της αρνητικες σκεψεις!
Τι στο διάλο καις; εσύ δε μπορεις. Αυτοί μπορούν. Γιατι συγκρινεσαι; γιατι καταβάλλεσαι;Κάνε αυτό που μπορεις. Πήγαινε στην πρακτική και κέρδισε με την αξία σου. Γραψτους στα παλιά σου τα παπούτσια κι ας τους να ψωνίζουν καινούρια.Αν πρέπει όλοι να συνεισφέρετε στο σπίτι, δώρο, whatever, μίλα τους για τις δυνατότητές σου. Και χέστηκες για το τι θα σκεφτούν. Δεν ειναι ντροπή να εισαι φτωχός ή φτωχότερος. Ντροπή ειναι να είσαι δειλός και να νομίζεις ότι δεν εισαι αξιοπρεπής, επειδή έχεις λιγότερα.
ΟΧΙ. Δεν θα τα παρατήσεις για ένα μάτσο κακομαθημένα. Γνώμη μου είναι να δώσεις ΟΤΙ μπορείς και εάν, και εκεί όταν πας με το καλό να έχεις το πρόγραμμά σου. Δεν θα κάτσεις να καταπιέσεις τον εαυτό σου σε κάτι που σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Αλλά εφόσον σου δόθηκε η ευκαιρία για κάτι τέτοιο, άρπαξέ την απο τα μαλλιά!!! Σου εύχομαι ολόψυχα όπου και αν βρεθείς να τα καταφέρεις και να μην το βάζεις ποτέ κάτω!! τώρα ξεκινάει ο 'αγώνας'.
Scroll to top icon