ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.3.2018 | 23:34

Θέλω να βγω και θέλω συμβουλές

Είμαι 29 χρονών και θέλω να βγω με κάποιον που γνώρισα τελευταία στη δουλειά και μου αρέσει. Το πρόβλημα όμως είναι τι θα πω στους γονείς μου. Ξέρω πολύ καλά ότι θα ακούσω κράξιμο, αλλά τι να κάνουμε, έτσι έχει η κατάσταση και αυτό είναι το πρόβλημά μου.1ον) Σκέφτομαι να πω ότι βγαίνω με κάποια φίλη-ο, όμως θα αρχίσουν να με ρωτάνε τι λέγαμε κτλ. γιατί πάνω κάτω ξέρουν τους φίλους μου και... το ιστορικό τους. Τι θα τους απαντήσω.2ον) Σκέφτομαι να πω την αλήθεια, όμως θα ανησυχούν τι είναι αυτός, τι καπνό φουμάρει κτλ. Γενικώς όπως και να 'χει έχω πρόβλημα και αυτό μου ρίχνει αρκετά την ψυχολογία με αποτέλεσμα να μην έχω καν όρεξη να βγω τελικά και να λέω καλά σάπιζα τόσο καιρό μέσα στο σπίτι και είχα την ησυχία μου. Τι να κάνω ρε παιδιά; Μια συμβουλή κάτι; Νιώθω καταπιεσμένη.
25
 
 
 
 
σχόλια
Θα σου προτεινα,να τους πεις την αληθεια.Πες οτι θα βγεις με εναν φιλο απο τη δουλεια (ουτως ή αλλως δεν εχει γινει κατι μεταξυ σας ακομη,αρα δεν λες ψεμα) και αν αρχισουν τις ερωτησεις πες τους οτι ειναι συμπαθητικος/υποστηρικτικος,οτι ταιριαζετε σαν χαρακτηρες ή στο χιουμορ κ ειπατε να βγειτε για ενα καφε/ποτο ή ταινια.Καθησυχασε τους,λεγοντας τους οτι καποια στιγμη θα τον γνωρισουν λογικα,οπως γνωρισαν κ τους αλλους φιλους σου.Εναλλακτικα πες οτι θα βγειτε ολοι ή καποιοι συναδελφοι.Εαν συνεχισετε ομως να βγαινετε μετα θα πρεπει να πεις οτι βγαινεις με καποιον που συμπαθεις,αρα προτιμοτερο ειναι να πεις το πρωτο σεναριο(εκτος αν τους το φερεις πιο μαλακα ετσι..)Επιμενω στο να τους πεις την αληθεια γιατι ειθισται τα ψεματα να φερνουν κ αλλα ψεματα κ ειναι κριμα γιατι δεν κανεις κατι μεμπτο.Οχι,να μη σκεφτεσαι οτι καλυτερα να εμενες στο σπιτι κ να σαπιζες κτλ.Εισαι νεοτατη κ πρεπει να χαρεις τη ζωη σου.Εαν σε ρωτησουν τι λεγατε,πες για τη δουλεια.Παντως νομιζω οτι εισαι αρκετα ενοχικη με ολο αυτο.Σκεψου οτι κ οι γονεις σου καπως γνωριστηκαν κ εκαναν οικογενεια(δλδ δεν θα τους γκρεμισεις κ τον κοσμο τους)κ επισης ζουν στο 2018(εεε κατι βλεπουν κ απο τον περιγυρο)Δεν θα σε κραξω απλα προσπαθησε να κανεις μια αρχη σιγα-σιγα κ ολα θα πανε καλα.Ελπιζω να βγειτε,να περασεις ομορφα,να μη λογοδοτησεις κ πολυ κ τελος να μας ενημερωσεις(χεχε) Καλη επιτυχια! ;-) ;-);-)
Είσαι γλυκύτατη choc! :)Κάτι τέτοιο θα πω μάλλον, για τα παιδιά από την δουλειά, όχι χοντρά ψέματα δηλαδή και αν ρωτήσουν τι λέγαμε, θα συζητήσουμε με το παιδί σίγουρα και για την δουλειά οπότε θα μαζέψω υλικό και από εκεί.Νιώθω ενοχές δεν το κρύβω. Θα ήθελα για αρχή να μην πω τίποτα, αλλά θα αναγκαστώ να το κάνω.Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο μήνυμά σου! :)
Παιδιά τόσα σχόλια και τ@ κράζετε, δε λέω σίγουρα είναι καταπιεσμένο άτομο αλλά αν είναι το μόνο παιδί δεν είναι εύκολο να κάνει τόσο γρήγορα βήματα απεξάρτησης.. Για αρχή μην τους λες αλήθεια γιατί αν είναι πρήξες θα στα βγάλουν όλα ξινά.. Πες οτι βγαίνεις με μια φίλη και προσπάθησε σιγά σιγά να τους κόψεις τον αέρα..εξαρτάσαι οικονομικά? Πάντως θέλουν εκπαίδευση οι γονείς, αν δεν μπορείς να ανεξαρτητοποιηθείς μόνη, ζήτα βοήθεια ψυχολόγου και δεν σου κάνω πλάκα, γιατί η άλλη επιλογή είναι να ζήσεις τη ζωή που ήθελαν να ζήσουν οι γονείς σου μέσα απο σενα...
Αυτά τα ξινά φοβάμαι, αλλά αν πω για φίλη θα με ρωτήσουν τι λέγαμε. Οικονομικά αυτή τη στιγμή δεν εξαρτώμαι, για το μέλλον δεν ξέρω. Το έχω σκεφτεί για ψυχολόγο, αλλά no money no honey!
Πες ότι θα βγεις με μια φίλη σου και πήγατε σινεμά. Οπότε δεν θα έχεις και πολλά να τους πεις ότι είπατε. Εκτός αν μετά σε ρωτάνε για το έργο. Οπότε φρόντισε να έχεις δει κάποιο τελευταία για να τους πεις. Εν τω μεταξύ αν τυχόν πάει καλά το πρώτο ραντεβού και ακολουθήσουν και επόμενα τι θα λες κάθε φορά? Αργά ή γρήγορα θα το μάθουν ότι βγαίνεις με κάποιον. Anyway. Το θέμα είναι βαθύτερο και πρέπει να το πιάσεις από αλλού. Αυτό το πρόβλημα που έχεις τώρα είναι η κορυφή του παγόβουνου μόνο. Το υπόλοιπο λοιπόν θέμα είναι ότι είσαι 29 και.μένεις στο πατρικό.
Κάνε το κουμάντο σου λοιπόν για να τα μαζεύεις από εκεί σιγά σιγά. Το ξέρω είναι δύσκολες οι εποχές και δεν είσαι η μόνη 29χρονη που μένει με γονείς αλλά μιας και δουλεύεις κι όλας άρχισε να το δουλεύεις στο μυαλό σου.
Το σκέφτομαι, όμως η δουλειά αυτή όπως και άλλες είναι περιστασιακές, οπότε πώς μπορώ να δεσμευθώ με έξοδα σπιτιού κλπ. αν δεν έχω κάτι εξασφαλισμένο από δουλειά;
Εννοείται ότι αν πω για σινεμά θα ρωτήσουν για το έργο.Μετά μάλλον θα αναγκαστώ να το πω. Δεν θέλω να το πω, δεν ξέρω γιατί. Ενώ παλιά τους τα έλεγα όλα, τώρα θέλω να κρατάω μερικά πράγματα για τον εαυτό μου. Δεν ξέρω γιατί έχω γίνει έτσι.
Sorry αλλά νομίζω πως είναι troll . Έστω ότι δεν είναι δεν λες ούτε που πας ούτε με ποιον θα πας ούτε τι ώρα θα γυρίσεις και γενικά κάνεις αυτό που έπρεπε να είχες κανειβσυα 16 !
Επέλεξε να ενηλικιωθείς. Μπορει να είναι τρείς λέξεις αλλά είναι δύσκολο! Καταλαβαίνω τις συνθήκες που περιγράφεις αλλά μην αφήσεις άλλο χρόνο να περάσει χωρίς να τις πολεμάς. Είναι σίγουρο πως έχεις πολλούς φόβους. Εντόπισέ τους. Μίλα με φίλους, μην κρύβεσαι. Κάνε την επανάστασή σου έστω και αργά. Τώρα πλάθεις την κόντρα με τη φαντασία σου. Δεν θα είναι τόσο άσχημα όσο φαντάζεσαι μάλλον.
Ναι πρέπει να τους πω τι λέγαμε γιατί θα με ρωτήσουν.Για το ραντεβού εννοείται ότι θα με ρωτήσουν τι κάναμε. Το θέμα είναι τι λύση να βρω, τι να τους πω.
Scroll to top icon