ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.3.2018 | 03:10

τροφη για σκεψη

Χελόου και απο μένα. Είχα τις προαλλες, μια συζητηση με μια καλη μου φιλη σχετικα με τις σταθερες σχεσεις. Εφερα ενα παραδειγμα σε εκεινη τη συζητηση, θιγοντας μια κοπελα, την Αλεξια π.χ( δεν θελω να αναφερω αληθινα ονοματα.) Που λετε αυτη η κοπελα, η Αλεξια, ειχε μια σχεση 7 χρ. με ενα παιδι. Για τον χ, ψ λογο χωρισαν, και δεν περασε καλα καλα ενα 2μηνο ( μην πω 1 μηνας....), και τα εφτιαξε με ενα αλλο παιδι, εως και σημερα, δλδ εκλεισαν 5 μηνες μαζι. Οχι μονο αυτο, αλλα το βλεπουν κ σοβαρα. Τελος παντων..Η ολη συζητηση ηταν: πως γινεται να βγαινεις απο μια σχεση τοσο πολλων χρονων, και να πεφτεις με τα μουτρα σε νεα σχεση; Προσωπικα το βρισκω φυσιολογικο, αφου ο καθενας εχει πολυ συγκεκριμενο χαρακτηρα και μπορει να ταιριαξε αμεσως με τον αλλον. Δεν μπορω να καταλαβω αυτους που λενε: "Α, πρεπει να περασει τουλαχιστον ενα 6μηνο μονη της, να δει τι θελει, και μετα μπαινει σε σχεση". Μα αν ο αλλος ειναι καλα, και εχει κλεισει εκεινο το κεφαλαιο στη ζωη του, γιατι ντε και καλα να κατσει μονος για ενα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα, επειδη το "επιβαλλει " ο περιγυρος;Αντιθετα, η φιλη μου υποστηριζει αυτο... οτι πρεπει να κατσεις μονος να δεις τι παει λαθος με σενα. Ποιο ειναι το σωστο και ποιο οχι; Εσεις τι γνωμη εχετε;
7
 
 
 
 
σχόλια
Και σε μια εβδομάδα να έκανε σχέση, πάλι το ίδιο σωστό θα το θεωρούσα. Όταν τερματιζεις μια σχεση 7 ετων, ίσως και να σου έχει περάσει ο ερωτας και να είσαι σε ετοιμότητα να ερωτευτείς εκ νέου. Επιπλέον ανθρωποι που κάνουν μακροχρόνιες σχέσεις, μαθαίνουν να λειτουργουν έτσι και έχουν χωρο στην ζωη τους για έναν άλλον ανθρωπο ,αρα ελκύουν την επόμενη σχέση τους πιο ευκολα. Το μονο προαπαιτούμενο για να προχωρήσεις, είναι να μην νιώθεις ακομα ερωτα για την/τον πρωην. Το κάτσε να σκεφτεις τι θες, ειναι σχετικο. Οκ δηλαδή αν κάποιος ξέρει τι θέλει, και θέλει σχεση? Να μην κάνει?
σχεση 7 χρονων ειναι ηδη τελειωμενη απτα 5,απλως καθονται μετα και περιμενουν ποιος θα κανει το πρωτο βημα για ηρωικη εξοδο.για αυτο βλεπεις και ποσο ευκολα καποιος μετα πεφτει με τα μουτρα σε κατι καινουργιο.
Εγώ πιστεύω πως αν σε χωρίσουν, λες ότι θες χρόνο και αυτό κυρίως για να το χωνέψεις,να ξεπεράσεις την απόρριψη. Αν χωρίσεις εσύ κάποιον, πας πιο εύκολα παρακάτω μιας και λογικά σου τελείωσε ο προηγούμενος. Αν είναι κοινή απόφαση,ο καθένας πάει παρακάτω με τον ρυθμο του.
Αν η σχέση είχε κάνει τον κύκλο της και της "είχε τελειώσει" ο άλλος, τότε λογικό αν βρήκε κάτι αξιόλογο να προχωρήσει. Αν έχει ακόμα αισθήματα, αν χωρισανε χωρίς τη θέλησή της και παρολαυτα βρήκε άλλον τότε είναι άσχημο με την έννοια ότι χρησιμοποιεί τον καινούργιο για να ξεπεράσει τον παλιό.
Το "κάτσε μόνη σου να σκεφτείς τι θες και τι πήγε λάθος" είναι ένα κλισέ της ποπ κουλτούρας. Και τα κλισέ της ποπ κουλτούρας ισχυροποιούνται με την επανάληψη. Όπως είπε ο Τρομπλόν όλα αυτά μπορεί να έχουν ΉΔΗ συμβεί μέσα στην προηγούμενη σχέση. Στην οποία εκείνη να ήταν απούσα για το "ενδεδειγμένο" διάστημα εσωστρέφειας κι ενδοσκόπησης. Όσο για το "οι ευκαιρίες δεν περνούν δεύτερη φορά"....πρέπει να έχεις τις δικές μου δεκαετίες για να το συνειδητοποιήσεις πραγματικά στο πετσί σου. ΥΓ. Μην κάνετε κουτσομπολιό. Σύμφωνα με την σοφή ρήση "Τα μικρά μυαλά συζητούν για ανθρώπους. Τα μέσου όρου μυαλά συζητούν για πράγματα/γεγονότα. Τα μεγάλα μυαλά συζητούν για ιδέες."
Συμφωνώ με τη δική σου άποψη, μπορεί να είχες βγει απο τη σχέση ενώ ήσουν στη σχέση πχ να είχαν σταματήσει τα αισθήματα για το άλλο άτομο εδώ και καιρό, να μην υπήρχαν ποτέ κλπ. Επομένως γιατί να χαλάσεις χρόνο απο τη ζωούλα σου και να μην έχεις νέες εμπειρίες? Ή στην περίπτωση που δεν ξεπέρασες τον πρώην και βρήκες νυν μπορεί κάτι να σου μάθει κι αυτό ώστε να μην το επαναλάβεις την επόμενη φορά.
Δε μου αρέσει ο σολωμός με το χαβιάρι μολονότι θεωρούνται εξαιρετικά εδέσματα και πανάκριβα. Κάποιοι άλλοι τρελαίνονται με αμφότερα.Έτσι είναι και με τις σχέσεις που περιγράφεις: κάποιοι λειτουργούν αλλιώς από τους άλλους και έχουν άλλες προτιμήσεις.
Scroll to top icon