ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2018 | 06:16

Όταν πηγαίνετε να συστηθείτε για μια θέση εργασίας

και δεν ξέρετε τι αρμόζει, δίνετε δικαίωμα για σχόλια που δεν θα θέλατε να ακούσετε. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει το μέτρο ίσως και λόγω της ακαταλόγιστης χρήσης του Facebook και παρόμοιων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιος ή κάποια που χρησιμοποιεί εντελώς λάθος φωτογραφία για το βιογραφικό του, δεν χάνει μόνο πόντους και λιγοστεύουν οι πιθανότητες να πάρει τη δουλειά, αλλά ίσως εισπράξει και το ανάλογο τσουχτερό σχόλιο. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις έχουν κουραστεί τα τελευταία χρόνια να έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο, ή ακόμη να υποδέχονται γυναίκες ακατάλληλα ντυμένες. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ποιόν έχετε απέναντί σας, αν είναι άντρας ή γυναίκα και η ηλικία του, αλλά με τους κανόνες ενδυμασίας και το είναι επιτρεπτό. Το να σας το πει κάποιος ίσως σημαίνει πως θέλει να σας αφυπνίσει και να σας προσγειώσει. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες για το τι πρέπει κανείς να προσέξει σε ένα βιογραφικό, δεν υπάρχει σήμερα δικαιολογία να μην το ξέρει κάποιος. Άλλωστε ένας υγιής τρόπος σκέψης φτάνει από μόνος του. Έχω ακούσει από άντρες διάφορα ανέκδοτα που διακωμωδούν κοπέλες οι οποίες παρουσιάστηκαν με ακατάλληλο ντύσιμο σε εταιρία για δουλειά. Οι περισσότεροι από αυτούς τους άντρες δεν είπαν τίποτε σχετικό στις συγκεκριμένες κοπέλες. Δεν σημαίνει πως δεν το σκέφτονται ή πως δεν το διηγούνται. Το ότι μια γυναίκα, έμπειρη στη δουλειά που κάνει και μεγαλύτερης ηλικίας το πει σε μια κοπέλα, ίσως σημαίνει πως την νοιάζεται λίγο περισσότερο και θέλει να τη συνεφέρει. Να αναγνωρίζετε τυχόν αδικαιολόγητα λάθη σας και να μην τα ερμηνεύετε όλα όπως σας συμφέρει, χρειάζεται και λίγη αυτοκριτική για να βελτιωθείτε. Αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Όταν μας λένε κάτι πρώτα να κοιτάζουμε τι κάναμε λάθος πριν κατηγορήσουμε τους άλλους αβάσιμα.
7
 
 
 
 
σχόλια
Εσείς οι αποπάνω, μη βαράτε την εξ., (αν κατάλαβα σωστά) έγραψε την εμπειρία της από μια συγκεκριμένη περίπτωση κοπέλας που ήταν ακατάδεκτη στις συμβουλές της εξ. περί κατάλληλης εμφάνισης για επαγγελματική συνέντευξη. Δεν προσπαθεί να δώσει γενικές συμβουλές προς άπαντες, ούτε να καλύψει όλες τις πιθανές περιπτώσεις.Στις ΗΠΑ συνίσταται να μην βάζει κάποιος φωτογραφία στο βιογραφικό. Μάλιστα, ο νόμος απαγορεύει στους εργοδότες να ζητήσουν φωτό. Παρόλα αυτά, είναι πλέον συνήθης πρακτική οι υπεύθυνοι προσλήψεων να εξετάζουν το προφίλ των shortlisted υποψηφίων στα κοινωνικά δίκτυα (LinkedIn, FB, ...). Οπότε, σωστή η συμβουλή για προσεκτική επιλογή της φωτογραφίας. Όσον αφορά στην εμφάνιση, στη Google φορούν t-shirt, σε νομικές εταιρίες κοστούμι... οπότε, μαθαίνεις όσα περισσότερα μπορείς για την εταιρία που σε ενδιαφέρει και προσαρμόζεσαι."δεν υπάρχει σήμερα δικαιολογία να μην το ξέρει κάποιος." ... αρκετοί βαριούνται να το ψάξουν. "Άλλωστε ένας υγιής τρόπος σκέψης φτάνει από μόνος του." ... το σημαντικότερο, που θα φανεί και στη συνέντευξη.
Τις διάβασα και τις δύο εξ. και όντως πρέπει είναι απάντηση η μια στην άλλη. Θεωρώ πως η εξ.1 δεν ήταν ακατάδεκτη, απλά ζητούσε έναν καλύτερο τρόπο. Όσο γι αυτήν εδώ, πιστεύω ότι ότι άλλο dress code, άλλο φωτογραφία στο βιογραφικό. Είναι δύο διαφορετικά λάθη. Στη μία περίπτωση σε βλέπει από κοντά και κάθε λάθος δεν έχει επιστροφή (ή έχει) και στην άλλη βλέπει ένα προφίλ και αν δεν του αρέσει, εξαιρείσαι της διαδικασίας και σε προσπερνάει.
Αχά! Ίσως συνδέονται, ίσως όχι. Στην άλλη εξομολ. με καλύπτουν οι απαντήσεις των BlondieClo/denfrag. Βάζουμε επαγγελματική φωτό ή καθόλου. Οποιοδήποτε κινητό ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κατάλληλο ντύσιμο/background, ελαφρύ χαμόλεγο, και έτοιμη η φωτό.
Τωρα που μας ενημερωσατε για το καταλληλο ντυσιμο, ενημερωστε και τους εργοδοτες. Γιατι εμεις το ξερουμε οτι οι δεκαπενταποντες γοβες και το ντεκολτε δεν ενδεικνυνται, αλλα εχουμε φαει και πορτα πολλες φορες επειδη δεν ημασταν ντυμενες "θηλυκα". Αν οι εργοδοτες εκριναν παντα με τα σωστα κριτηρια, ισως και οι υποψηφιοι να ηταν λιγοτερο μπερδεμενοι ως προς το τι ειναι καταλληλο και τι οχι.
Συμφωνώ στο κομμάτι που αφορά τη φωτογραφία, παρ'όλα αυτά η εξομολόγησή σου εστίαζει στις γυναίκες που ντύνονται ακατάλληλα και στο πως τις εξέλαβαν κάποιοι άντρες ή και κάποιες γυναίκες που πρέπει να τις συμμορφώσουν για το καλό τους. Σίγουρα το να πας ακατάλληλα ντυμένος είναι μεγάλο μείον, όμως σου πέρασε απ το μυαλό οτι όπως μια που θα φορέσει 15ποντο σε συνέντευξη για δουλειά, άλλο τόοσ θα φανεί και ένας μπρατσωμένος με κολλητό μπλουζάκι που δείχνει τα μπράτσα του. Για τέτοια περίπτωση δε σε άκουσα να λες τίποτα. Το να είσαι αυτή που υποστηρίζει οτι όποια ντύνεται ανάρμοστα πρέπει να συμμορφώνεται δε θα σε κάνει να γλυτώσεις τέτοια σχόλια, ούτε τις διακρίσεις σε βάρος φύλου. Όπως το να ντύνεσαι άσχημα στη δουλειά σου σε κάνει λιγότερο επαγγελματία, άλλο τόσο σε κάνει η τάση προς τις διακρίσεις.
Scroll to top icon