ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.4.2018 | 00:23

Κέρνα μια μπύρα

Σε όσους είπαν ότι δεν σε κρατάει τίποτα σ αυτό το τόπο!Έτσι λέει η διαφήμιση! Είμαι από εκείνες μετο πτυχίο που ψάχνουν ανέλπιστα δουλειά στο αντικείμενο κ ταυτόχρονα δουλεύω όπου βρω για να βιοποριζομαι. Είμαι από εκείνες που δεν θέλει με τίποτα να φύγει απ την Ελλάδα. Είμαι 27. Είμαι ένα κορίτσι που μου αρέσει η ζωή. Είμαι από εκείνους που ρωτανε αυτούς που επιστρέφουν "γιατί γύρισες Ελλάδα?" "γιατί δεν άντεχα" μου απαντούν.Αλλά δεν έχω να κεράσω ούτε μια μπύρα.Δε θέλω να φύγω. Αλλά μάλλον με διώχνουν.
4
 
 
 
 
σχόλια
Χρόνια Πολλά!Καταλαβαίνω ότι η κακοπληρωσιά και η ανεργία είναι φυλακή.Καταλαβαίνω ότι "καλύτερα βασιλιάς στην κόλαση, παρά δούλος στον παράδεισο".Όμως, δεν μπορώ να καταλάβω το "καλύτερα δούλος στην κόλαση, παρά βασιλιάς στον παράδεισο".Κράτα όλες τις επιλογές ανοιχτές. Το δείγμα σου δεν είναι αντιπροσωπευτικό.
Κοίταξε να δεις, η ξενιτιά δεν είναι εύκολο πράγμα... Έχω πολλούς γνωστούς που έχουν φύγει αλλά και άλλους τόσους που έχουν γυρίσει πίσω άρον άρον. Θέλει κότσια για να καταφέρεις να επιβιώσεις σε έναν τόπο που θα εισαι μόνη. Καλό θα ήταν να το σκεφτείς και 2 και 3 και 4 φορές πριν φύγεις, γιατί για να φύγεις θέλει να επενδύσεις και χρήματα (νέο σπίτι, μεταφορές κτλ κτλ...)
Αυτή τη συζήτηση είχα χθες! Για τους περισσότερους η μετανάστευση δεν είναι η επιλογή της αρεσκείας τους αλλά ανάγκη! Κ άντε τώρα που είσαι 27 ακόμα κάνεις υπομονή, όταν πχ πας 30; αν θες να κάνεις οικογένεια; θα μετράς τα φραγκοδιφραγκα κ θα φοβάσαι; Πάλεψε το ακόμα, είσαι πολύ νέα, πρόσεξε μονο αν όντως σκέφτεσαι το εξω μην το καθυστερήσεις πάρα πολύ γιατί κ αυτό πια δυσκολεύει (ανάλογα κ την ειδικότητα σου παντα). Όσο περνάει καιρός χωρίς εμπειρία στο αντικείμενο σπουδών δυστυχώς το χάνεις... δεν προσπαθώ να σε αγχωσω, απλα σκέψου πολύ καλά τι θες... κάποτε κάποιος με συμβούλεψε "σκέψου που θες να είσαι σε 5 χρόνια, έτσι θα ξέρεις τι να κάνεις σήμερα"Καλημέρα!
Θα συμφωνησω δυστυχώς έτσι είναι. Και όντως μεγαλύτερη θα σου πω οτι όσο νωρίτερα πάρεις την απόφαση τόσο καλύτερο για σένα. Ένας φίλος καποτε που είχε αντιμετωπίσει το ίδιο διλλημα και τελικά έφυγε (πέρασε καρκινο- ακόμα το παλεύει) εκεί είχε μια δυνατότητα να ζησει, να περιθαλθει και να δουλέψει. Τελικά παντρεύτηκε.. Θυμάμαι που χε πει εσύ να είσαι πρωτα καλά και μετα οι υπόλοιποι. Προφανώς και αυτός όπως και εγώ κάποια στιγμη σκεφτόμουν μονο τους αλλους. Τελικά όμως όσο και αν δύσκολο και εξω ( το χω ζησει) δεν μετανιωσα που έφυγα για να βρω δουλεια στο αντικειμενο μου. Όσο μεγαλωνεις πιο δύσκολα παίρνεις την απόφαση. Πρωτα να το σιγουρεψεις οτι βρηκες στο αντικείμενο σου και μετα να φύγεις. Καλη τυχη
Scroll to top icon