ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.4.2018 | 10:12

Τα ψυχολογικά σας αλλου

Μ@λ@κομπωκοματα γονεις. - Γονιός που ξυπνάει και μαζί κανει θόρυβο να ξυπνήσουν όλοι- Γονιός που ελεγχει τη ζωή σου, τι ωρα θα γυρισεις - ακόμα και σε μεγάλη ηλικία- Γονιός που δεν μπορεί να κοιτάξει να είναι ευτυχισμένο το παιδι του- Γονιός που δεν είναι ντιπ κοινωνικός και αναρωτιέται γιατί εσύ δεν εχεις κοινωνική ζωή- Γονιός που ενθαρρύνει το παιδι του να πάει σε ψυχολόγο αλλά ο ίδιος αρνείται να παει- Γονιός που όλο αρρωσταίνει και στην ουσία κοροϊδεύει για να περνάει αυτός ζάχαρη- Γονιός που κοιτάει την παρταρα του αλλά σου πετάει ενα εγώ για σένα εκανα θυσιες για χάρη σου...- Γονιός κολλιτσιδα- Γονιός που δεν μπορεί να δεχτεί οτι μεγάλωσες και ανακατεύεται στα πανταΑν δεν μπορείς να γεννηθείς υποτίθεται μαθαίνεις στην πορεία..να γίνεσαι γονιόςΚαι αν δεν μπορείς σημειώνω, μην γίνεις.
14
 
 
 
 
σχόλια
Σε καταλαβαίνω..προσπάθησε να μη βλέπεις τα αρνητικά των γονιών σου. Προσπάθησε να βλέπεις πώς αντιδράς εσύ σε αυτά. Προσπάθησε να τους καταλάβεις. Μάθε για το παρελθόν τους, τα παιδικά τους χρόνια, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν (αν). Στη τελική αυτή η πίκρα κ η κατηγορία δεν οδηγεί πουθενά. 'Οσο δύσκολο κ αν είναι, πρέπει να βλέπεις κ να κρίνεις τη δικιά σου στάση κ αντίδραση απέναντι σε όλα αυτά που σε ενοχλούν. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά πρέπει να το προσπαθήσεις. Αν η ηλικία σου είναι ακόμη μικρή, κάνε υπομονή , μεγαλώνοντας θα το διαχειριστείς καλύτερα.
Οκ οι γονείς είναι όπως ειναι, δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε τους αποδεχόμαστε όμως...Το μόνο που μπορούμε να βελτιώσουμε είναι τους εαυτούς μας και να κρατήσουμε μόνο τα θετικά των γονιών μας.. Ώστε όταν κ αν γίνουμε γονείς να ξέρουμε πως θα το διαχειριστούμε... Ανθρώποι ειμαστε λάθη κάνουμε.. Προσωπικά θα το συζητούσα μαζι του ,ότι ο χειριστικος τρόπος του γονεα σε καταπιέζει και δεν είναι υποστηρικτικός, ότι επιθυμείς να καταλάβει και τις ανάγκες σου...Ίσως να καταλάβει... Ειδάλλως κρατά τις αποστάσεις σου ..όχι αντιπαλότητα σε καμία περίπτωση..Κ αν είσαι μεγάλο παιδί βρες τον δικό σου δρόμο και την ψυχική σου γαλήνη..Ότι καλύτερο σου εύχομαι!
Σίγουρα δεν είναι τέλειοι οι γονείς (οποιοδήποτε γονείς κι όχι μόνο αυτοί που περιγράφεις) αλλά η τάση να αποδίδονται όλα τα δεινά της ανθρωπότητας στους γονείς κι η υπερδραματοποίηση είναι ένα εφηβικό κατάλοιπο που πρέπει κάποια στιγμή να αποβληθεί για να πάμε παρακάτω.
Τείνω να διαφωνήσω. Ως ενα παράδειγμα θα σου αναφερω ενα παράδειγμα: γνωστός μου με πτυχία,αριστη δουλειά με τα σημερινα δεδομένα (2.500+ €),η σύζυγος στο ιδιο επίπεδο (1.300€),σπιτι δικο τους. Τρωει τετοιον ευνουχισμό απο τον πατέρα του κ φτανει στο σημειο 40 ετων να μν οδηγεί κ να εχει ενα καρο ψυχολογικά απο τον πατερα του. Το δίπλωμα να μν το παρει ποτε ηταν απο παρακίνηση του πατερα του .Ο πατερας πέθανε κ το παιδι ακομη τρεχει να βγαλει ακρη με τον εαυτό του.Βεβαια αυτο ηταν μια εξαίρεση στον κανονα που θελει τους γονείς ως καλους καταλυτικούς παράγοντες.Εχεις δίκιο σε αυτο που έγραψες αλλα κ όμως υπάρχουν τέτοιοι γονείς που ανέφερε κ το χειρότερο ειναι οτι τα παιδιά κάθονται αποτυπωμένα εσαεί.
Δεκτό αυτό που μου λες. Συμβαίνουν και τέτοια πράγματα το δίχως άλλο. Ωστόσο πέραν μιας ηλικίας όσα ψυχολογικά κι αν έχει φορτώσει ένα οικογενειακό περιβάλλον πάνω σε κάποιο άτομο έχει και το άτομο την ευθύνη να διορθώσει/απαλλαγεί/απαλύνει τις αγκυλώσεις και τα τραύματα που φέρει. Αυτή είναι άλλωστε η διαδικασία της ενηλικίωσης. Αλλιώς πάμε στο (ακραίο μεν αλλά υπαρκτό) παράδειγμα του σίριαλ κίλλερ που ζητάει επιείκεια επειδή είχε προβληματική παιδική ηλικία. Ναι είχε φριχτή παιδική ηλικία το δίχως άλλο γιατί κανείς δεν γεννιέται από μόνος του τέρας. Αλλά δεν μπορεί να αθωωθεί εξαιτίας της... Οι πράξεις μας κι οι αποφάσεις μας έχουν συνέπειες. Όμως και η ζωή φέρνει δεύτερες ευκαιρίες. Αυτό είναι και το καλό της: τίποτα δεν είναι χαραγμένο στην πέτρα. Τα πάντα ρει.
ΟΚ, δεν κάνουν όλοι για όλα. Εύχομαι απλά να μη χρειαστεί να ασχοληθείς πραγματικά με ΥΠΑΡΚΤΑ προβλήματα γονέων σου και να τους στηρίξεις παράλληλα οικονομικά. Εκεί μάλλον θα τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα όπως σε κόβω.
Scroll to top icon