Γνωστός ακτιβιστής δικηγόρος αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε στη Νέα Υόρκη διαμαρτυρόμενος για τον πλανήτη

Γνωστός ακτιβιστής δικηγόρος αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε στη Νέα Υόρκη διαμαρτυρόμενος για τον πλανήτη Facebook Twitter
3

Ο Ντέιβιντ Μπάκελ, γνωστός, ακτιβιστής δικηγόρος, αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε στη Νέα Υόρκη.

Ο δικηγόρος που υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και ήταν υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος αυτοπυρπολήθηκε το Σάββατο σε προάστιο της Νέας Υόρκης διαμαρτυρόμενος για την οικολογική καταστροφή.

Η σορός του 60χρονου Ντέιβιντ Μπάκελ, βρέθηκε από περαστικούς στο Prospect Park του Μπρούκλιν. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δικηγόρος πέθανε περίπου στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η εφημερίδα New York Times αναφέρει ότι έλαβε ένα σημείωμα στο οποίο ο δικηγόρος φέρεται να γράφει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αναπνέουν τώρα αέρα που είναι ανθυγιεινός εξαιτίας των ορυκτών καυσίμων ενώ πολλοί πεθαίνουν πρόωρα εξαιτίας αυτών. Ο θάνατός μου αντανακλά αυτό κάνουμε στον εαυτό μας». 

Από την άλλη, η εφημερίδα Daily News αναφέρει ότι ο Μπάκελ άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας όπου τόνιζε ότι ο θάνατός του θα ήταν «ηρωικός» και «μπορεί να βοηθήσει άλλους». Στο εν λόγω σημείωμα, ο Μπάκελ φέρεται να γράφει: «Μόλις αυτοπυρπολήθηκα ως ένδειξη διαμαρτυρίας».

Ποιος ήταν ο David Buckel

Ο Μπάκελ ήταν ο βασικός δικηγόρος στην πολύκροτη δίκη που αφορούσε τον Μπράντον Τίνα, ένα θύμα δολοφονίας της LGBT κοινότητας στη Νεμπράσκα. Σημειώνεται ότι η Χίλαρι Σουάνγκ κέρδισε Όσκαρ για την ταινία που εξιστορούσε την ιστορία του Τίνα το 1999 υπό τον τίτλο «Boys Do not Cry».

Υπηρέτησε επίσης ως διευθυντής στη Lambda Legal, μια οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των LGBT, ενώ είχε υπερασπιστεί τις πρώτες υποθέσεις γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στο Νιου Τζέρσεϊ και την Αϊόβα.

Η Σούζαν Σόμερ πρώην δικηγόρος της Οργάνωσης δήλωσε στους Times ότι ο Μπακελ «ασχολιόταν με την δικαιοσύνη και με ό,τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ήταν πολύ έξυπνος και μεθοδικός δικηγόρος. Ήταν στρατηγικός και κατάφερνε σαρωτικές νίκες».

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ακολουθεί κυνικό σχόλιο.Το ότι ξύπνησε μια ωραία πρωία και αποφάσισε να αυτοκτονήσει για να διαμαρτυρηθεί για κάτι τόσο γενικό όπως "οικολογική καταστροφή" δεν περιέχει τίποτε το "ηρωικό". Πιο πιθανό να είχε άλλα θέματα και έψαχνε αφορμή.
Τι ακριβως περίμενε να συμβει με τον "μαρτυρικο" του θανατο; 7 δις νοματεοι να αλλαξουν θεμελιακα ολοκληρη την ζωή τους;Φιλους δεν είχε να τον προσεξουν; διότι αυτα δεν είναι και η επιτομη του ψυχικα ισορροπημενου ανθρώπου. Προτιμουσα το κοινωνικο μοντελο που αντιμετώπιζε τους ρομαντικους και ευαισθητους ως προστατευομενα μελη της κοινωνίας απο αυτη την "μοδα" του βγες και αγανακτησε για πραγματα που η "θυσία" δεν προκυται να λυσει παρασυροντας τους πιο αγαθους στο να γίνουν "μαρτυρες ενος σκοπου".